Zoete aardappelsalade met feta
Er zijn van die dagen dat we weinig tijd of zin hebben om te koken. Ook wij hebben dat. Dan komt deze zoete aardappelsalade met feta als geroepen, deze zet je namelijk binnen 20 minuten op tafel. Deze zoete aardappelsalade is net zo snel klaar als een afbakpizza, maar een stuk gezonder. Gewoon door een handvol verse ingrediënten te gebruiken, daar kom je al heel ver mee. Veel meer heb je echt niet nodig. Aan deze zoete aardappelsalade voegen we feta toe, spinazie, avocado en wat noten. Het is een glutenvrij recept en helemaal vegetarisch. Deze salade van zoete aardappel kun je eten als lunch, maar is ook perfect als bijgerecht bij de bbq. En je kunt dit salade recept heel makkelijk meenemen voor onderweg. Handig!
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 pers.
- 3 st zoete aardappel
- 200 gr spinazie
- 2 avocado's
- 1 rode ui
- 80 gr feta
- 40 gr gedroogde cranberry's
- 30 gr pecannoten
Voor de dressing
- Sap halve citroen
- 1 el maple syrup
- 1 tl mosterd
- 3 el olijfolie
- peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Was de zoete aardappelen en snijd deze in blokjes van 2 x 2 cm. Kook ze in 10 minuten gaar in ruim water met zout. Giet af en doe in een kom.
Hak de pecannoten grof, snijd de rode ui in ringen en de avocado in plakjes. Voeg dit samen met de spinazie en de cranberry’s bij de zoete aardappel.
Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en drizzle dit over de salade. Schep om.
Garneer de salade met de feta.
Tip: rooster de zoete aardappel gaar in de oven (25 minuten op 180 graden). Duurt ietsje langer, maar is nog lekkerder.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in