sinterklaas ontbijt granola

Havermout Granola met kruidnoten

Jawel de beste man is weer in het land. Hoewel ik al lang geen kind meer ben, geniet ik nog net zo hard mee van het Sinterklaas festijn. Een periode waarin je jezelf en anderen (dat doe ik nog liever) extra mag verwennen. Dit Sinterklaas ontbijt is op en top verwennerij. Crunchy granola met oven geroosterde peren, kruidnoten en zelfs wat pure chocola. Yum!

Ik heb voor dit recept Havermout Granola Flakes gebruikt. Naast de havermout chunks bevat deze ook knapperige tarwevlokken voor extra vezels. Lekker crunchy. Als basis gebruik ik een volle Griekse yoghurt, want dat is nou eenmaal het allerlekkerste. Stel je voor; lekker vol en romig, zoet en crunchy tegelijk. Dat wordt smullen!

sinterklaas ontbijt

Ingrediënten voor 1 persoon
3 el Griekse Yoghurt
1 rijpe peer
2 el Havermout Granola Flakes
Klein handje kruidnoten
1 el pure chocolade schaafsel
Drizzle honing
1 tl kaneel
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).

Schil de peer en verwijder het klokhuis. Snijd de peer door midden en leg deze in een met olijfolie ingevette ovenschaal. Drizzle de honing en de kaneel er overheen en rooster de peer in zo’n 15 tot 20 minuten zacht.

Verdeel de Griekse yoghurt over een diep bord.

Strooi de Havermout Granola Flakes er overheen.

Leg de gebakken peren in het midden.

chocolade schaafsel maken

Hak de kruidnoten grof. Garneer het Sinterklaas ontbijt met de kruidnoten en wat chocolade schaafsel. Dat laatste maak je heel makkelijk zelf door met een scherp mes over een hele reep chocolade te schrapen.

Geniet ervan.

sinterklaas ontbijt granola sinterklaas ontbijt granola

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100! nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in