
Cranberry Compote
Cranberry compote is echt de saus die kerst compleet maakt. Vaak zijn de verse cranberry’s ook alleen maar in deze tijd van het jaar in de supermarkt te koop. Het verschil tussen cranberry compote en saus is de structuur. Compote is wat grover. En saus is eigenlijk compote wat gemixt en gezeefd is. Zelf make n is heel eenvoudig. Het is lekker bij kalkoen of gehaktbrood of in combinatie met kaas.

Bestel nu!
Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.
Bekijk hierIngrediënten voor 1 flinke pot
- 250 gr cranberries (vers )
- Sap en schil van 1 sinaasappel
- 1 kaneelstokje
- 3 el suiker (of honing)
- 50 ml water
Zo maak je het
Was de sinaasappel en verwijder het oranje gedeelte van de schil met een mesje. Zorg ervoor dat je niet teveel wit hebt, want dit smaakt bitter. Pers de sinaasappel uit.
Doe alle ingrediënten voor de cranberry compote in een steelpannetje en zet deze op een laag vuur. Laat de cranberry compote zo’n 10 tot 15 minuten pruttelen. De compote is klaar als alle bessen stuk zijn.
Proef en voeg naar wens nog wat extra suiker of honing toe.
Laat de compote afkoelen en giet deze in een schone jampot. Je kunt de compote in een schone pot wel een aantal weekjes bewaren.
Tip: voeg in plaats van water 50 ml port toe voor een extra feestelijke compote.

26 november 2015
Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan