Cranberry Compote
Cranberry compote is echt de saus die kerst compleet maakt. Vaak zijn de verse cranberry’s ook alleen maar in de periode rondom de feestdagen in de supermarkt te koop. Het grote verschil tussen cranberry compote of een cranberry saus is de structuur. Compote is wat grover. En saus is eigenlijk compote wat gemixt en gezeefd is. Zelf maken is heel makkelijk. Het is lekker bij kalkoen of gehaktbrood of in combinatie met kaas.
Tip: voeg in plaats van water 50 ml port toe voor een extra feestelijke compote.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 1 flinke pot
- 250 gr cranberries (vers)
- Sap en schil van 1 sinaasappel
- 1 kaneelstokje
- 3 el suiker (of honing)
- 50 ml water
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Was de sinaasappel en verwijder het oranje gedeelte van de schil met een mesje. Zorg ervoor dat je niet teveel wit hebt, want dit smaakt bitter. Pers de sinaasappel uit.
Doe alle ingrediënten voor de cranberry compote in een steelpannetje en zet deze op een laag vuur. Laat de cranberry compote zo’n 10 tot 15 minuten pruttelen. De compote is klaar als alle bessen stuk zijn.
Proef en voeg naar wens nog wat extra suiker of honing toe.
Laat de compote afkoelen en giet deze in een schone jampot. Je kunt de compote in een schone pot wel een aantal weekjes bewaren. Tip: voeg in plaats van water 50 ml port toe voor een extra feestelijke compote.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in