Courgettesoep met geitenkaas crème
We hadden heerlijk lopen struinen op een kerstmarkt hier in de buurt. Leuk om alvast in de stemming te komen met al die lichtjes en kerstversiersels. Het was alleen wel erg koud en bij thuiskomst konden we wel een opwarmertje gebruiken. En wat is dan lekkerder dan een kop courgettesoep, lekker met vers gebakken brood erbij.
Ingrediënten voor 1 1/2 liter soep
1 1/2 courgette
1 grote ui
2 bouillonblokjes
75 ml slagroom
60 gram geitenkaas
2 tenen knoflook
1 1/2 tl gedroogde Provençaalse kruiden
Peper en zout
Laurier
Foelie
Bereidingswijze
Snij de courgette in plakjes en fruit deze aan in wat boter samen met de gesnipperde ui en de knoflook. Voeg de droge kruiden (behalve peper en zout) toe en bak deze kort mee. Voeg vervolgens een liter water toe en de 2 bouillonblokjes en laat dit ongeveer 20 minuten koken.
In de tussentijd bereid je de geitenkaascrème: doe de geitenkaas en ongeveer 30 ml slagroom in een blender en mix dit tot een gladde crème.
Als de courgettes zacht zijn, verwijder je de foelie en de laurier. Pureer de soep tot een gladde massa met een staafmixer. Voeg de resterende slagroom toe en breng de soep op smaak met peper en zout.
Voeg voor het serveren een el van de geitenkaascrème toe aan de soep.
Eet smakelijk!
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in