Citroenmousse
Zin in een frisse zomertoetje dat niet alleen heerlijk smaakt, maar er ook prachtig uitziet? Deze citroenmousse is precies wat je zoekt! Het is een luchtig en romig dessert met een heerlijke citroensmaak, perfect voor warme dagen.
Frisse citroenmousse: perfect zomertoetje
Het geheim van dit toetje zit ‘m in de citroensiroop, die de citroenmousse zijn kenmerkende smaak geeft. Door het gebruik van verse citroenen krijg je een intense citrus-smaak.
Het maken van de citroenmousse is verrassend eenvoudig. De basis bestaat uit een mengsel van slagroom en mascarpone, dat licht en luchtig wordt opgeklopt. De citroensiroop, gemaakt van citroensap, citroenrasp en suiker, wordt toegevoegd voor die heerlijke frisse smaak. De gelatine zorgt ervoor dat de mousse mooi opstijft en lekker luchtig blijft.
Om het dessert helemaal af te maken, voegen we een krokante topping toe van geroosterde hazelnoten en amandelen, samen met citroenrasp en witte chocoladeschotsen. Wat een feestje!
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 3 citroenen (eventueel 1 extra om te garneren)
- 300 + 250 ml slagroom
- 250 gr mascarpone
- 200 gr witte chocolade
- 80 + 1 el gr suiker
- 2 gelatineblaadjes
- 2 el hazelnoten
- 2 el amandelen
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water.
Verwarm in een steelpan suiker en rasp en sap van 2 citroenen tot de suiker is opgelost. Knijp de gelatine blaadjes goed uit en roer door de citroensiroop tot de blaadjes volledig zijn opgelost. Laat de siroop iets afkoelen.
Klop met een mixer in een kom 300 milliliter slagroom en mascarpone. Schenk de citroensiroop bij het slagroommengsel en klop door. Verdeel het mengsel over 4 glaasjes en laat 4 tot 6 uur opstijven in de koelkast.
Toast de hazelnoten en amandelen in een droge koekenpan tot ze een lichtbruine kleur krijgen. Hak ze daarna in stukjes. Rasp de laatste citroen. Smelt de witte chocolade au bain marie.
Bekleed een bakblik, bijvoorbeeld een brownievorm, met bakpapier. Giet de gesmolten chocolade op bakpapier en strooi er citroenrasp, gehakte hazelnoten en gehakte amandelen over. Laat de chocolade opstijven in de koelkast. Breek of snijd in stukken.
Klop 250 milliliter slagroom stijf met op met 1 eetlepel suiker en spuit op de citroenmousse. Steek de chocoladeschotsen in de mousse en garneer eventueel met een citroenschijfje.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in