![Citroenmousse](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2024/05/Citroenmousse-1.jpg)
Citroenmousse
Zin in een frisse zomertoetje dat niet alleen heerlijk smaakt, maar er ook prachtig uitziet? Deze citroenmousse is precies wat je zoekt! Het is een luchtig en romig dessert met een heerlijke citroensmaak, perfect voor warme dagen.
Frisse citroenmousse: perfect zomertoetje
Het geheim van dit toetje zit ‘m in de citroensiroop, die de citroenmousse zijn kenmerkende smaak geeft. Door het gebruik van verse citroenen krijg je een intense citrus-smaak.
Het maken van de citroenmousse is verrassend eenvoudig. De basis bestaat uit een mengsel van slagroom en mascarpone, dat licht en luchtig wordt opgeklopt. De citroensiroop, gemaakt van citroensap, citroenrasp en suiker, wordt toegevoegd voor die heerlijke frisse smaak. De gelatine zorgt ervoor dat de mousse mooi opstijft en lekker luchtig blijft.
Om het dessert helemaal af te maken, voegen we een krokante topping toe van geroosterde hazelnoten en amandelen, samen met citroenrasp en witte chocoladeschotsen. Wat een feestje!
![Citroenmousse](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2024/05/Citroenmousse-2.jpg)
![Citroenmousse](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2024/05/Citroenmousse-1.jpg)
![Nieuwsbrief icoon](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2024/05/Ontwerp-zonder-titel-2.png)
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 3 citroenen (eventueel 1 extra om te garneren)
- 300 + 250 ml slagroom
- 250 gr mascarpone
- 200 gr witte chocolade
- 80 + 1 el gr suiker
- 2 gelatineblaadjes
- 2 el hazelnoten
- 2 el amandelen
Zo maak je het
Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water.
Verwarm in een steelpan suiker en rasp en sap van 2 citroenen tot de suiker is opgelost. Knijp de gelatine blaadjes goed uit en roer door de citroensiroop tot de blaadjes volledig zijn opgelost. Laat de siroop iets afkoelen.
Klop met een mixer in een kom 300 milliliter slagroom en mascarpone. Schenk de citroensiroop bij het slagroommengsel en klop door. Verdeel het mengsel over 4 glaasjes en laat 4 tot 6 uur opstijven in de koelkast.
Toast de hazelnoten en amandelen in een droge koekenpan tot ze een lichtbruine kleur krijgen. Hak ze daarna in stukjes. Rasp de laatste citroen. Smelt de witte chocolade au bain marie.
Bekleed een bakblik, bijvoorbeeld een brownievorm, met bakpapier. Giet de gesmolten chocolade op bakpapier en strooi er citroenrasp, gehakte hazelnoten en gehakte amandelen over. Laat de chocolade opstijven in de koelkast. Breek of snijd in stukken.
Klop 250 milliliter slagroom stijf met op met 1 eetlepel suiker en spuit op de citroenmousse. Steek de chocoladeschotsen in de mousse en garneer eventueel met een citroenschijfje.
![Citroenmousse](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2024/05/Citroenmousse.jpg)
![Citroenmousse](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2024/05/Citroenmousse-3.jpg)
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.