rabarbersiroop maken

Zelf rabarbersiroop maken

Kook jij ook zo graag met rabarber als ’t in het seizoen is? We merkten dat wij na het stoven van rabarber, veel vocht over hielden. Een lekkere siroop. Weggooien is zonde, daarom besloten we om er rabarbersiroop van te maken. Dat is ontzettend lekker als limonade, maar nog lekkerder in een gin tonic of in een rabarber mojito.

Tips voor deze rabarbersiroop

1. Gebruik verse rabarber: Het beste resultaat krijg je met rabarber die in het seizoen is. Deze is het sappigst en heeft de meeste smaak.

2. Smaakmakers: Kaneel geeft de siroop een warme smaak, maar je kunt ook experimenteren met een vanillestokje of een paar schijfjes verse gember voor een andere twist.

3. Bewaren is eenvoudig: Giet de siroop in een goed gesteriliseerde fles en bewaar deze in de koelkast. Hij blijft minstens een paar weken goed, maar we durven te wedden dat hij eerder op is!

rabarbersiroop maken

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 1/2 liter siroop

  • 500 gr rabarber
  • 1/2 citroen (alleen het sap)
  • 1 kaneelstokje
  • 2 + 3 el suiker
  • 500 ml water
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

  1. Doe de rabarber in een pan, samen met het water, het citroensap, het kaneelstokje en 2 el suiker. Laat de rabarber in ongeveer 8 minuten zachtjes gaar stoven.

  2. Zeef de rabarber en vang het sap op. De rabarbercompote die je in de zeef overhoudt, is trouwens ook lekker door de yoghurt!

  3. Doe het sap in een pan met nog 3 lepels suiker. Laat het sap zachtjes koken totdat het voor de helft gereduceerd is en de suiker opgelost is.

  4. Giet de rabarbersiroop in een schone gesterilliseerde fles en bewaar de siroop in de koelkast. Lekker met bruisend water of over een bolletje ijs.

Rabarber toetje
rabarbersiroop maken

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (31 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in