rabarbersiroop

Zelf rabarbersiroop maken

Ik ben dol op rabarber. Mijn vader maakte dit vroeger altijd en als kind vond ik het al erg lekker. Wij hadden volop rabarber in de tuin staan. Ik heb nu rabarber op het balkon, in een grote pot. Het is een beetje een experiment, want ik heb geen idee of dat kan, rabarber in een pot. Deze rabarbersiroop is dan ook niet van eigen oogst, maar van Marqt. Lekker is het wel.

Ik merkte dat ik na het stoven van rabarber, veel vocht over hield. Een lekkere siroop. Weggooien is zonde, daarom besloot ik om er rabarbersiroop van te maken. Dat is ontzettend lekker als limonade, maar nog lekkerder in de gin tonic of in een rabarber mojito.

Ingrediënten voor een 1/2 liter
500 gr rabarber
Sap van een 1/2 citroen
1 kaneel stokje
2 el suiker + 3 el suiker
500 ml  water

Bereidingswijze
Doe de rabarber in een pan, samen met het water, het citroensap, het kaneelstokje en 2 el suiker.

Laat de rabarber in ongeveer 8 minuten zachtjes gaar stoven.

Zeef de rabarber en vang het sap op.

De rabarbercompote is lekker door de yoghurt.

Doe het sap in een pan met nog 3 lepels suiker.

Laat het sap zachtjes koken totdat het voor de helft gereduceerd is en de suiker opgelost is.

Giet de rabarbersiroop in een schone gesterilliseerde fles en bewaar de siroop in de koelkast.

Lekker met bruisend water of over een bolletje ijs.

rabarbersiroop

Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.8 (29 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in