Teriyaki saus maken
Teriyaki saus maken is hartstikke eenvoudig – daarna kun je deze veelzijdige smaakmaker op talloze manieren inzetten tijdens het koken. Gebruik het om kip, zalm, groenten en andere ingrediënten te marineren of als dipsaus voor krokante kip of sushi. Met zijn zoete en hartige smaak voegt homemade teriyaki saus een heerlijke Aziatische twist toe aan je gerechten!
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 pers.
- 6 el sojasaus
- 6 el mirin
- 2 el honing
- 1 teen knoflook (fijngesneden)
- 1 cm verse gember (fijngesneden)
- 1 tl maïzena
- 1 el water
Hak de knoflook en de gember fijn. Meng de sojasaus, mirin, honing, de fijngehakte knoflook en gember door elkaar en verwarm in een pannetje.
Maak ondertussen een papje van de maïzena en 1 el water en voeg dit toe aan de saus. Laat kort koken totdat de saus is ingedikt.
Deze teriyaki saus is heerlijk bij gehaktballetjes of zalm.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.