Zalm Teriyaki
Zin in een lekker zalm recept van de BBQ? Het is echt heel makkelijk om zalm op de bbq te bereiden. Het enige wat je nodig hebt is verse zalm en een lekkere marinade. Dan zit je met deze zalm teriyaki wel goed. Houd je van barbecuen? Dan hebben we iets heel leuks voor je. Samen met Kikkoman organiseren we deze zomer een mega toffe BBQ contest. Yes! Nu de zon zich eindelijk weer laat zien, mogen de kolen aangestoken worden en kan je gezellig in de tuin genieten van lekkere bbq recepten. Niets mis met gemarineerd vlees van de slager, maar het is nog leuker om zelf je vlees of vis te marineren toch? En daar gaan wij je de komende weken mee inspireren.
Zalm Teriyaki marinade
Zalm doet het heel goed met Aziatische smaakmakers. In dit geval maken we een lekkere teriyaki saus met Kikkoman sojasaus, deze zit bomvol smaak en heeft een heel krachtig aroma. Verder gaat er Mirin, knoflook, gember en honing in. Nu je dit weet, is het appeltje eitje om zelf je eigen teriyakisaus te maken. Je zou deze saus ook kunnen gebruiken voor kip teriyaki of beef teriyaki. Liever Vega? maak dan eens courgette teriyaki. Hij combineert eigenlijk overal wel goed bij. Lekker een zoetzure salade erbij en klaar ben je.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 mootjes zalm
- 2 st. lente ui
- 2 el sesamzaad
- Handje verse koriander
Teriyakisaus
- 6 el Kikkoman sojasaus (less salt)
- 6 el mirin
- 2 el honing
- 1 teentje knoflook
- 1 cm gember
- 1 tl maïzena
- 1 el water
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Hak de knoflook en de gember fijn. Meng alle ingrediënten voor de teriyakisaus door elkaar. Verwarm dit in een pannetje. Maak een papje van de maïzena en een el water en voeg dit toe aan de saus. Laat kort koken totdat de saus is ingedikt.
Dep de zalm droog en bestrijk deze royaal met de teriyakisaus. Laat de zalm een kwartier marineren. Hoe langer je de zalm laat marineren des te lekkerder hij wordt.
Leg de zalm moten in een grillschaal. Grill de zalm met de deksel op de BBQ medium medium gaar. Het is het lekkerste als de binnenkant nog een beetje rosé is. Bestrijk tussentijds nogmaals met de teriyakisaus. Je kan dit recept ook in een pan maken.
Garneer de zalm teriyaki met sesamzaad, grof gehakte lente ui en verse koriander.
Dit bericht is in samenwerking met Kikkoman, lees mijn disclaimer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in