Salade met gerookte zalm
Deze salade met gerookte zalm schrééuwt zomer. Zo lekker met frisse zalm, ingelegde chioggia-bietjes en gegrilde groene asperges. Daarbij gaat een romige dressing van mierikswortel, mayonaise en crème fraîche. Deze gerookte zalm salade is heerlijk op zichzelf (zeker als bijgerecht bij een BBQ!) maar je kunt er ook knapperig platbrood of stokbrood bij serveren.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 200 gr gerookte zalm
- 2 rauwe (chiogga) bietjes
- 350 gr groene asperges
- 300 gr gemengde sla
- 4 takjes dille
- 1 el crème fraîche
- 2 tl mierikswortel
- 3 el mayonaise
- 40 gr suiker
- 200 + 1,5 el ml appelazijn
- 200 ml water
- 2 el kappertjes
- olijfolie
- peper en zout
Lekker met
- knapperig stokbrood
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Borstel de bietjes goed schoon, dep ze droog met keukenpapier en snijd ze in hele dunne plakjes. Breng in een steelpannetje de appelazijn met 200 milliliter water en suiker zachtjes aan de kook. Kook 2-3 minuten tot de suiker volledig is opgelost, laat even afkoelen. Doe de bietjes in een kommetje of pot en schenk de azijn erover. Laat 15 minuten staan.
Tip: je kunt de bietjes heel goed van te voren maken, doe ze dan in een schone pot en bewaar ze in de koelkast. De bietjes zijn tot 2 weken houdbaar. Wanneer je chiogga bietjes gebruikt, dan verdwijnen na een aantal uur de mooie felgekleurde roze streepjes en verandert het in een licht roze kleur.
Klop in een kommetje de mierikswortel, mayonaise, crème fraîche, 2 eetlepels olijfolie en 1,5 eetlepel appelazijn tot een gladde dressing.
Snijd de harde verhoute stukjes van de onderkant van de asperges. Besmeer ze met olijfolie en grill ze rondom 1-2 minuten in een grillpan. Bestrooi ze met peper en zout.
Tip: Je kunt die asperges ook op de bbq grillen.
Meng de groene asperges, ingelegde bietjes en kappertjes door de sla. Verdeel de gerookte zalm erover en zigzag de mierikswortel er overheen. Bestrooi met fijngehakte dille. Deze salade met gerookte zalm is lekker met knapperig platbrood of stokbrood.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in