
Salade met gerookte zalm
Deze salade met gerookte zalm schrééuwt zomer. Zo lekker met frisse zalm, ingelegde chioggia-bietjes en gegrilde groene asperges. Daarbij gaat een romige dressing van mierikswortel, mayonaise en crème fraîche. Deze salade is heerlijk op zichzelf (zeker als bijgerecht bij een BBQ!) maar je kunt er ook knapperig platbrood of stokbrood bij serveren.



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 200 gr gerookte zalm
- 2 (chiogga) bietjes (ongekookt)
- 350 gr groene asperges
- 200-300 gr gemengde sla (bijvoorbeeld met bietenblad, zoals op de foto's)
- 4 takjes dille
- 1 el crème fraîche
- 2 tl mierikswortel
- 3 el mayonaise
- 40 gr suiker
- 200 + 1,5 el ml appelazijn
- 2 el kappertjes
- olijfolie
- peper en zout
Lekker met
- knapperig stokbrood
Zo maak je het
Borstel de bietjes goed schoon, dep ze droog met keukenpapier en snijd ze in hele dunne plakjes. Breng in een steelpannetje de appelazijn met 200 milliliter water en suiker zachtjes aan de kook. Kook 2-3 minuten tot de suiker volledig is opgelost, laat even afkoelen. Doe de bietjes in een kommetje of pot en schenk de azijn erover. Laat 15 minuten staan.
Tip: je kunt de bietjes heel goed van te voren maken, doe ze dan in een schone pot en bewaar ze in de koelkast. De bietjes zijn tot 2 weken houdbaar. Wanneer je chiogga bietjes gebruikt, dan verdwijnen na een aantal uur de mooie felgekleurde roze streepjes en verandert het in een licht roze kleur.
Klop in een kommetje de mierikswortel, mayonaise, crème fraîche, 2 eetlepels olijfolie en 1,5 eetlepel appelazijn tot een gladde dressing.
Snijd de harde verhoute stukjes van de onderkant van de asperges. Besmeer ze met olijfolie en grill ze rondom 1-2 minuten in een grillpan. Bestrooi ze met peper en zout.
Tip: Je kunt die asperges ook op de bbq grillen.
Meng de groene asperges, ingelegde bietjes en kappertjes door de sla. Verdeel de gerookte zalm erover en zigzag de mierikswortel er overheen. Bestrooi met fijngehakte dille. Lekker met knapperig platbrood of stokbrood.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan