Sushi maken
Zelf sushi maken is hartstikke leuk om te doen. En ook helemaal niet ingewikkeld. Dit sushi recept lukt altijd! Het begint met nori vellen en de sushi rijst maken. Deze sushi ingrediënten kan je tegenwoordig gewoon in de supermarkt kopen. Qua vulling kan je van alles gebruiken zalm, tonijn, komkommer, avocado. En dan kan je lekker aan de slag. Snijd de sushi rol voor het serveren in stukjes en geniet ervan.
Hoe lang duurt het om sushi te maken?
Het kost alleen wel tijd om sushi te maken. Trek er gerust een uurtje voor uit. De rijst moet koken, de ingrediënten moeten gesneden worden. En dan moet er nog gerold worden. Weinig tijd en krijg je vrienden over de vloer. Leg alle ingrediënten dan in bakjes op tafel en laat je gasten zelf rollen. Hartstikke leuk zo’n sushi party thuis. We hebben trouwens nog veel meer lekkere Aziatische recepten online staan.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gr sushirijst
- 4 el sushi azijn (zoetzuur)
- 3 avocado's
- 1 komkommer
- 300 gr verse zalm
- 8 norivellen
Lekker met
- Wasabi mayonaise
- Sojasaus
Materiaal
- Rolmatje
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Begin met het maken van de sushirijst. Was de sushirijst net zolang totdat het water helder is. Laat het vervolgens een half uurtje staan. Voeg 600 ml water bij rijst en kook het met de deksel op de pan in ongeveer 10 minuten gaar op een zacht vuur. De rijst is klaar als al het water opgenomen is. Voeg de sushi azijn toe en schep de rijst om. Laat de sushirijst vervolgens afkoelen. Doe de rijst in een schaal.
Snij de avocado’s in plakjes, de komkommer in dunne reepjes en de zalm in dunne plakjes. Snij de norivellen doormidden. Zet een bakje met water klaar voor sticky fingers, de sushirijst plakt nogal.
Je neemt een nori blad en legt dit op het rolmatje, verdeel een kwart van de gekookte sushirijst over het blad en zorg dat je de uiteinden vrij houdt. In het midden leg je de vis en wat groente en dan rol je de sushi voorzichtig op. Het uiteinde plak je vast met een beetje water.
Snijd de sushi rol in stukjes en serveer met wasabi en sojasaus.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in