Teriyaki gehaktballetjes
Vandaag toveren we wat bijzonders op tafel: teriyaki gehaktballetjes! Dit gerecht is perfect voor iedereen die op zoek is naar een smakelijke, eiwitrijke maaltijd met een Aziatische twist. De combinatie van de smaakvolle teriyakisaus en de knapperige groenten maken deze gehaktballetjes tot een heerlijke en gezonde maaltijd die je in een handomdraai kunt maken.
Gehaktballetjes met een Aziatische twist
Om deze gehaktballetjes te maken, meng je gehakt met een zoete en hartige teriyakisaus, die je gemakkelijk zelf maakt met KIKKOMAN sojasaus, mirin, honing, knoflook, gember en maïzena. Na het rollen van de gehaktballetjes (altijd een leuk klusje, ook met de kids!) rooster je ze samen met broccoli in de oven. De balletjes en de groente serveer je samen met lente-ui en komkommer, die een knapperige textuur en frisse smaak toevoegen. Als finishing touch garneren we het met cashewnoten, koriander en eventueel wat extra chilipeper. Zo heb je gehaktballen nog nooit gegeten!
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gr gehakt
- 500 gr broccoli
- 3 stuks lente-ui
- 8 snack-komkommers
- 1 teentje knoflook
- 2 el sushi azijn
- 4 el KIKKOMAN sojasaus
- 40 gr cashewnoten
- 10 gr verse koriander
- Chilipeper
- Zout
- Olijfolie
Voor de teriyakisaus
- 6 el Kikkoman sojasaus
- 6 el mirin
- 2 el honing
- 1 teentje knoflook
- 1 cm gember
- 1 tl maïzena
- 1 el water
Lekker met
- Rijst of noedels
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Doe het gehakt in een kom. Voeg 2 el KIKKOMAN sojasaus en chilipeper en zout naar smaak toe. Hak de knoflook fijn en voeg dit toe aan het gehakt. Vorm balletjes ter grootte van een 2 euro munt. Laat ze 30 minuten opstijven in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
Snijd de broccoli in roosjes. Doe in een kom, voeg een eetlepel olie toe en wat chilipeper en zout.
Leg de broccoli op een bakplaat. Leg de gehaktballetjes ertussen en rooster het geheel in 30 minuten gaar.
Kook de rijst zoals op de verpakking vermeld staat.
Maak in de tussentijd de teriyakisaus. Hak de knoflook en de gember fijn. Meng alle ingrediënten voor de teriyakisaus door elkaar. Verwarm dit in een pannetje. Maak een papje van de maïzena en een eetlepel water en voeg dit toe aan de saus. Laat kort koken totdat de saus is ingedikt.
Snijd de lente-ui in reepjes en de komkommer in plakjes. Leg de komkommer in een bakje en voeg wat sushi azijn toe. Hak de cashewnoten grof.
Verdeel de rijst over 4 kommen. Bestrijk de gehaktballetjes en broccoli met de teriyaki saus en verdeel dit over de rijst.
Leg de zoetzure komkommer, gesneden lente-ui en gehakte cashewnoten ernaast. Maak af met een extra lepel saus.
Garneer eventueel met verse koriander en chilipeper.
Dit bericht is in samenwerking met KIKKOMAN, lees onze disclaimer hier.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in