Chicken tenders

Chicken tenders

Jaa, je kunt chicken tenders natuurlijk bij de gouden M of de rode K.. halen, maar zélf maken is sneller, lekkerder én gezonder. Je kunt deze crispy tenders in de oven bakken, maar zeker ook in de airfryer.⁠ Superlekker met je favoriete dipsaus.

Chicken tenders
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor ong. 16 st.

  • 600 gr kippendijen of kipfilet (in lange reepjes gesneden, op kamertemperatuur)
  • 50 gr bloem
  • 75 gr panko (of broodkruim of fijngemalen cornflakes)
  • 30 gr Parmezaanse kaas
  • 1 ei (losgeklopt)
  • 2 el melk
  • 3 tl kipkruiden of cajunkruiden
  • bakspray (of zonnebloemolie)
  • dipsaus (om erbij te serveren)
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven of Airfryer voor op 200 graden.⁠

  2. Zet 3 grote kommen op een rij (of, handig, grote plastic ziplockbags!). Meng in de eerste kom de bloem met 1 theelepel van je kruidenmix. In de tweede meng je het losgeklopte ei met de melk. In de derde de panko (of broodkruim/cornflakes), samen met de Parmezaanse kaast en de rest van je kruidenmix.⁠

  3. Dompel de kipstukjes één voor één eerst achtereenvolgens in de bloem, dan in het ei en tenslotte in de brood. Zorg dat je de kip in elke stap (vooral de laatste) goed en gelijkmatig dipt.⁠

  4. Verdeel de gepaneerde kip over een met bakpapier beklede bakplaat (nog beter: op een rooster die op een bakblik staat). Zorg voor ruimte tussen de stukjes. Spray elk stukje goed in met de bakspray. ⁠

  5. In de oven: bak ongeveer 15 minuten in de oven of tot ze goudbruin, krokant en gaar zijn. Als je merkt dat ze te snel bruin worden, zet de temperatuur van de oven dan lager. Voor een perfect korstje, keer je de stukjes halverwege om.⁠

    In de Airfryer: bak ongeveer 20 minuten op 200 graden (halverwege de baktijd omkeren).⁠

  6. Laat de crispy chicken tenders een paar minuten op een koelrek afkoelen, zo worden ze extra krokant. Serveer met je favoriete dip!⁠

Chicken tenders

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in