Teriyaki saus

Teriyaki saus maken

Teriyaki saus maken is hartstikke eenvoudig – daarna kun je deze veelzijdige smaakmaker op talloze manieren inzetten tijdens het koken. Gebruik het om kip, zalm, groenten en andere ingrediënten te marineren of als dipsaus voor krokante kip of sushi. Met zijn zoete en hartige smaak voegt homemade teriyaki saus een heerlijke Aziatische twist toe aan je gerechten!

Zelf Teriyaki saus maken
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 6 el sojasaus
  • 6 el mirin
  • 2 el honing
  • 1 teen knoflook (fijngesneden)
  • 1 cm verse gember (fijngesneden)
  • 1 tl maïzena
  • 1 el water
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

  1. Hak de knoflook en de gember fijn. Meng de sojasaus, mirin, honing, de fijngehakte knoflook en gember door elkaar en verwarm in een pannetje.

  2. Maak ondertussen een papje van de maïzena en 1 el water en voeg dit toe aan de saus. Laat kort koken totdat de saus is ingedikt.

  3. Deze teriyaki saus is heerlijk bij gehaktballetjes of zalm.

Teriyaki saus recept
Teriyaki saus recept

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.