Teriyaki saus maken

Teriyaki saus maken

Teriyaki saus maken is hartstikke eenvoudig – daarna kun je deze veelzijdige smaakmaker op talloze manieren inzetten tijdens het koken. Gebruik het om kip, zalm, groenten en andere ingrediënten te marineren of als dipsaus voor krokante kip of sushi. Met zijn zoete en hartige smaak voegt homemade teriyaki saus een heerlijke Aziatische twist toe aan je gerechten!

Teriyaki saus maken
Pauline nieuwsbrief

Culinaire post ontvangen?

Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.

Dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 6 el sojasaus
  • 6 el mirin
  • 2 el honing
  • 1 teen knoflook (fijngesneden)
  • 1 cm verse gember (fijngesneden)
  • 1 tl maïzena
  • 1 el water
  1. Hak de knoflook en de gember fijn. Meng de sojasaus, mirin, honing, de fijngehakte knoflook en gember door elkaar en verwarm in een pannetje.

  2. Maak ondertussen een papje van de maïzena en 1 el water en voeg dit toe aan de saus. Laat kort koken totdat de saus is ingedikt.

  3. Deze teriyaki saus is heerlijk bij gehaktballetjes of zalm.

Teriyaki saus maken
Teriyaki saus maken

Wat vind jij van dit recept?

2.3 (24 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Tags

Basisrecepten Makkelijke recepten Snelle recepten Aziatische recepten Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Saus, dressing, dips

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in