Teriyaki saus

Teriyaki saus maken

Teriyaki saus maken is hartstikke eenvoudig – daarna kun je deze veelzijdige smaakmaker op talloze manieren inzetten tijdens het koken. Gebruik het om kip, zalm, groenten en andere ingrediënten te marineren of als dipsaus voor krokante kip of sushi. Met zijn zoete en hartige smaak voegt homemade teriyaki saus een heerlijke Aziatische twist toe aan je gerechten!

Zelf Teriyaki saus maken
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 6 el sojasaus
  • 6 el mirin
  • 2 el honing
  • 1 teen knoflook (fijngesneden)
  • 1 cm verse gember (fijngesneden)
  • 1 tl maïzena
  • 1 el water
  1. Hak de knoflook en de gember fijn. Meng de sojasaus, mirin, honing, de fijngehakte knoflook en gember door elkaar en verwarm in een pannetje.

  2. Maak ondertussen een papje van de maïzena en 1 el water en voeg dit toe aan de saus. Laat kort koken totdat de saus is ingedikt.

  3. Deze teriyaki saus is heerlijk bij gehaktballetjes of zalm.

Teriyaki saus recept
Teriyaki saus recept

Wat vind jij van dit recept?

2.7 (39 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Basisrecepten Makkelijke recepten Snelle recepten Aziatische recepten Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Saus, dressing, dips

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in