ruby chocolade panna cotta

Ruby chocolade panna cotta met bessencompote

Roze chocolade? Yes dat is Ruby chocolade! Zonder kleurstof, maar heel mooi roze door haar natuurlijke kleur van de Ruby cacaoboon. Er ging een heel proces aan vooraf, voordat Callebaut deze chocolade op de markt heeft gebracht. Maar liefst 13 jaar heeft het ze gekost om tot het juiste eindproduct te komen. Onlangs werd ik uitgenodigd door Chocolaterie Pierre om deze nieuwe chocolade te proeven. En dat laat ik mij geen twee keer zeggen. Bij de eerste hap was ik meteen hooked. De Ruby chocolade heeft een hele frisse fruitachtige smaak. Het doet mij denken aan bessen. Dat in combinatie met de smaak van donkere chocolade (hij bevat 47% cacao) is echt fantastisch. Ik proefde een chocolade eitje gevuld met yoghurt en kersen, echt een hele lekkere combinatie omdat de yoghurt en de kersen de fruitige smaken versterken. En ijs en daar had ik wel de hele bak van leeg willen eten.

Ik kreeg een kilo mee naar huis om er zelf mee aan de slag te gaan. Mijn hersenen werden meteen geactiveerd. Dat moest iets worden met fruit en yoghurt omdat het frisse dan nog meer tot haar recht komt. Ik had al een panna cotta op de planning staan en besloot om deze om te tunen naar een chocolade panna cotta met yoghurt en bessencompote. Volgens mijn moeder is dit het lekkerste toetje dat ze ooit geproefd heeft. En ik was er zelf ook van onder de indruk. Het is fris en smaakt toch naar chocolade. Hemels!

De chocolade kan je kopen bij Chocolaterie pierre in Haarlem. Over een tijdje is het ook bij de groothandel verkrijgbaar. Ik heb in ieder geval nog veel meer ideeën met de Ruby chocolade. Al moet ik mij wel inhouden om de hele zak niet zo leeg te eten.

ruby chocolade panna cotta ruby chocolade ruby chocolade panna cotta

Ingrediënten voor 4 personen
100 gr Ruby chocolade
300 ml slagroom
200 gr Griekse yoghurt
4 blaadjes gelatine (6 gr)

Blauwe bessen compote
200 gr blauwe bessen (uit de vriezer)
1 el suiker
1 el water
2 tl maïzena + 1 el water

Zo maak je het
Laat de gelatine weken in koud water.

Verwarm de slagroom in een steelpannetje tot het heet is. Knijp de gelatine uit en roer dit door de warme slagroom.

Doe de Ruby chocolade in een kom. Giet de hete slagroom erop en roer het door elkaar totdat de chocolade gesmolten is.

Roer de Griekse yoghurt door het chocolademengsel. Roer net zolang totdat je een egaal mengsel hebt.

Giet de vulling in 4 kleine vormpjes of bakjes. Laat de chocolade panna cotta minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

Maak in de tussentijd alvast de blauwe bessencompote. Verwarm de blauwe bessen met een el water en suiker in een steelpannetje. Laat het zo’n 10 minuten  zachtjes koken op een laag vuur, totdat de blauwe bessen een beetje stuk koken.

Maak een papje van de maïzena en een el water en voeg dit bij de compote. Breng nog even kort aan de kook en zet het vuur dan uit. Laat de blauwe bessen compote volledige afkoelen.

Haal de chocolade panna cotta uit de vormpjes door de onderkant even kort in heet water te dompelen. Stort ze dan uit op een bordje.

Verdeel de blauwe bessencompote over de panna cotta.

Serveer meteen.

ruby chocolade panna cottaruby chocolade panna cotta

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (3 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.