Ruby chocolade panna cotta met bessencompote
Roze chocolade? Yes dat is Ruby chocolade! Zonder kleurstof, maar heel mooi roze door haar natuurlijke kleur van de Ruby cacaoboon. Er ging een heel proces aan vooraf, voordat Callebaut deze chocolade op de markt heeft gebracht. Maar liefst 13 jaar heeft het ze gekost om tot het juiste eindproduct te komen. Onlangs werd ik uitgenodigd door Chocolaterie Pierre om deze nieuwe chocolade te proeven. En dat laat ik mij geen twee keer zeggen. Bij de eerste hap was ik meteen hooked. De Ruby chocolade heeft een hele frisse fruitachtige smaak. Het doet mij denken aan bessen. Dat in combinatie met de smaak van donkere chocolade (hij bevat 47% cacao) is echt fantastisch. Ik proefde een chocolade eitje gevuld met yoghurt en kersen, echt een hele lekkere combinatie omdat de yoghurt en de kersen de fruitige smaken versterken. En ijs en daar had ik wel de hele bak van leeg willen eten.
Ik kreeg een kilo mee naar huis om er zelf mee aan de slag te gaan. Mijn hersenen werden meteen geactiveerd. Dat moest iets worden met fruit en yoghurt omdat het frisse dan nog meer tot haar recht komt. Ik had al een panna cotta op de planning staan en besloot om deze om te tunen naar een chocolade panna cotta met yoghurt en bessencompote. Volgens mijn moeder is dit het lekkerste toetje dat ze ooit geproefd heeft. En ik was er zelf ook van onder de indruk. Het is fris en smaakt toch naar chocolade. Hemels!
De chocolade kan je kopen bij Chocolaterie pierre in Haarlem. Over een tijdje is het ook bij de groothandel verkrijgbaar. Ik heb in ieder geval nog veel meer ideeën met de Ruby chocolade. Al moet ik mij wel inhouden om de hele zak niet zo leeg te eten.
Ingrediënten voor 4 personen
100 gr Ruby chocolade
300 ml slagroom
200 gr Griekse yoghurt
4 blaadjes gelatine (6 gr)
Blauwe bessen compote
200 gr blauwe bessen (uit de vriezer)
1 el suiker
1 el water
2 tl maïzena + 1 el water
Zo maak je het
Laat de gelatine weken in koud water.
Verwarm de slagroom in een steelpannetje tot het heet is. Knijp de gelatine uit en roer dit door de warme slagroom.
Doe de Ruby chocolade in een kom. Giet de hete slagroom erop en roer het door elkaar totdat de chocolade gesmolten is.
Roer de Griekse yoghurt door het chocolademengsel. Roer net zolang totdat je een egaal mengsel hebt.
Giet de vulling in 4 kleine vormpjes of bakjes. Laat de chocolade panna cotta minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Maak in de tussentijd alvast de blauwe bessencompote. Verwarm de blauwe bessen met een el water en suiker in een steelpannetje. Laat het zo’n 10 minuten zachtjes koken op een laag vuur, totdat de blauwe bessen een beetje stuk koken.
Maak een papje van de maïzena en een el water en voeg dit bij de compote. Breng nog even kort aan de kook en zet het vuur dan uit. Laat de blauwe bessen compote volledige afkoelen.
Haal de chocolade panna cotta uit de vormpjes door de onderkant even kort in heet water te dompelen. Stort ze dan uit op een bordje.
Verdeel de blauwe bessencompote over de panna cotta.
Serveer meteen.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in