fbpx
Menu

Gevulde Portobello’s met romige paddestoelenrisotto

Helemaal vegetarisch! Deze gevulde portobello’s met risotto. En je mist het vlees helemaal niet. Dat komt door de lekkere hartige smaken van de paddestoelen, kaas en ovengeroosterde tomaatjes. Sommige mensen vinden risotto een moeilijk gerecht. Misschien komt dat wel door de vele kookprogramma’s waarin de ene na de andere deelnemer het niet voor elkaar krijgt om de perfecte risotto te maken. Wat mij betreft hoeft hij ook niet perfect. Maar natuurlijk wel heel erg lekker en vol van smaak! Daar gaan we voor. En wat is perfect? Sommigen eten risotto bijna als soep en anderen vinden een wat stevigere minder vochtige variant lekkerder. Ik ben wel van de tweede groep. Een risotto vind ik het lekkerste wanneer hij smeuïg is, maar niet te nat. Misschien is er toch een perfecte risotto!

Er bestaan dan ook allerlei methoden om risotto te maken. Er zijn aanhangers van de soeplepel voor soeplepel methode, maar ook van de alle-bouillon-in-één-keer-in-de-pan methode en dan maar op laten staan. Van flink veel roeren tot niet aankomen en van alles er tussen in. Ik heb risotto leren maken uit de boeken van Jamie Oliver. Een lepel voor lepel aanhanger. Ik giet dus ook braaf soeplepel voor soeplepel vocht toe, totdat de risotto al het vocht heeft opgenomen. En roeren, dat doe ik ook nog tussendoor. Flink veel roeren. Kortom geen gerecht waar je even bij kunt weglopen. Een puzzeltje maken of je social media accounts checken kan dan wel weer prima! Of heel mindfull tot rust komen terwijl je rustig door de pan roert! Hè ja, zullen we dat doen?

Tijdens het maken van de risotto zet je de tomaatjes alvast in de oven. Heel lekker worden ze daarvan, de smaak wordt intenser. Ik besprenkel ze altijd met een beetje olijfolie en wat zout. Nadat je de risotto hebt gemaakt, vul je de Portobello’s. De gevulde portobello’s zet je dan nog even in de oven, zodat de portobello warm kan worden. Daarna garneer je de gevulde portobello’s met de tomaatjes en wanneer je wilt met wat Parmezaanse kaas.

gevulde portobello's

gevulde portobello's

Ingrediënten voor 4 personen
300 gr risottorijst
200 gr paddestoelenmix, grof gehakt
4 portobello’s
2 takjes kleine trostomaatjes
2 uien, fijngesneden
2 glazen witte wijn
750 ml groentebouillon of paddestoelenbouillon
75 gr Parmezaanse kaas
4 takjes verse tijm
20 gr roomboter
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch)

Bekleed een bakplaatje met bakpapier en leg hier de tomaatjes op. Besprenkel met wat olijfolie en bestrooi met zout. Zet ze 15 min. in de voorverwarmde oven.

Doe een scheutje olijfolie en de boter in de pan met een dikke bodem. Voeg de fijngesneden ui toe en fruit dit aan voor 4-5 minuten. Voeg de risottorijst toe en schep om totdat de rijst een beetje glazig wordt (ongeveer 5 minuten). Giet de wijn in de pan, schep goed door en laat de rijst de wijn opnemen.

Voeg dan soeplepel voor soeplepel de bouillon toe. Wacht elke keer tot dat de rijst het vocht heeft kunnen opnemen voordat je een nieuwe soeplepel toevoegt. Schep de rijst ook elke keer goed om. Wanneer de rijst bijna gaar is voeg je de paddestoelen  en verse tijm toe.

Bekleed een bakplaat, ovenschaal of braadslede met wat bakpapier. Hol de portobello’s uit. Bestrijk de portobello’s met olijfolie en bestrooi ze met wat peper en zout.

Wanneer de risottorijst gaar is, schep je de parmezaanse kaas door de risotto. Verdeel de rijst over de portobello’s.

Zet de gevulde portobello’s voor 15 minuten in de voorverwarmde oven, leg de tomaatjes er tussen.

Serveer de gevulde portobello’s meteen.

gevulde portobello's

gevulde portobello's

 

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he?

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Marianne is foodstylist en fotograaf. Naast een enorme passie voor het fotograferen van eten is ze ook gek op koken. Het liefste zou ze wekelijks etentjes geven. Van een tiptop gestylde tafel met in de keuken opgemaakte bordjes tot een tafel vol schalen antipasti.

9 reacties

  • Ineketb
    26 januari 2019 om 17:48

    Vanavond gemaakt en we hebben gesmuld. Het voelde als in een restaurant eten, maar dan thuis!

    Beantwoorden
  • Carlijne Laumans
    26 november 2018 om 17:39

    Ik hou veel te veel risotto over om de portobellos mee te vullen. Had ik die eerst moeten uithollen?

    Beantwoorden
  • Annika
    27 november 2018 om 08:28

    Oeps, ja dat moet inderdaad. Ik voeg het even toe aan de tekst.

    Beantwoorden
  • Marie
    28 februari 2018 om 14:36

    Heerlijk receptje :)! Viel zeker in de smaak.

    Beantwoorden
  • Nicole
    27 februari 2018 om 19:40

    Echt super lekker. Heb zitten smullen!! Heerlijk romige risotto.

    Beantwoorden
  • Annika
    28 februari 2018 om 15:21

    Wat goed om te horen!

    Beantwoorden
  • Anne
    26 februari 2018 om 11:17

    Ik vind het echt een leuk recept maar zou je de risotto ook van te voren kunnen maken? Ik vind het namelijk niet zo gezellig dat als vrienden er zijn, ik zelf de hele avond in de keuken sta voor de risotto...

    Beantwoorden
  • Annika
    27 februari 2018 om 12:07

    Hmm, dat is wel lastig. Je kunt risotto namelijk moeilijk opwarmen. Dan is het niet zo lekker meer.

    Beantwoorden
  • Margret030
    2 maart 2018 om 13:40

    Heerlijk deze versie! Risotto kan ook in de oven, zie de recepten van Donna Hay.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen