gevulde portobello's

Gevulde Portobello’s met romige paddestoelenrisotto

Helemaal vegetarisch! Deze gevulde portobello’s met risotto. En je mist het vlees helemaal niet. Dat komt door de lekkere hartige smaken van de paddestoelen, kaas en ovengeroosterde tomaatjes. Sommige mensen vinden risotto een moeilijk gerecht. Misschien komt dat wel door de vele kookprogramma’s waarin de ene na de andere deelnemer het niet voor elkaar krijgt om de perfecte risotto te maken. Wat mij betreft hoeft hij ook niet perfect. Maar natuurlijk wel heel erg lekker en vol van smaak! Daar gaan we voor. En wat is perfect? Sommigen eten risotto bijna als soep en anderen vinden een wat stevigere minder vochtige variant lekkerder. Ik ben wel van de tweede groep. Een risotto vind ik het lekkerste wanneer hij smeuïg is, maar niet te nat. Misschien is er toch een perfecte risotto!

Er bestaan dan ook allerlei methoden om risotto te maken. Er zijn aanhangers van de soeplepel voor soeplepel methode, maar ook van de alle-bouillon-in-één-keer-in-de-pan methode en dan maar op laten staan. Van flink veel roeren tot niet aankomen en van alles er tussen in. Ik heb risotto leren maken uit de boeken van Jamie Oliver. Een lepel voor lepel aanhanger. Ik giet dus ook braaf soeplepel voor soeplepel vocht toe, totdat de risotto al het vocht heeft opgenomen. En roeren, dat doe ik ook nog tussendoor. Flink veel roeren. Kortom geen gerecht waar je even bij kunt weglopen. Een puzzeltje maken of je social media accounts checken kan dan wel weer prima! Of heel mindfull tot rust komen terwijl je rustig door de pan roert! Hè ja, zullen we dat doen?

Tijdens het maken van de risotto zet je de tomaatjes alvast in de oven. Heel lekker worden ze daarvan, de smaak wordt intenser. Ik besprenkel ze altijd met een beetje olijfolie en wat zout. Nadat je de risotto hebt gemaakt, vul je de Portobello’s. De gevulde portobello’s zet je dan nog even in de oven, zodat de portobello warm kan worden. Daarna garneer je de gevulde portobello’s met de tomaatjes en wanneer je wilt met wat Parmezaanse kaas.

gevulde portobello's

gevulde portobello's

Ingrediënten voor 4 personen
300 gr risottorijst
200 gr paddestoelenmix, grof gehakt
4 portobello’s
2 takjes kleine trostomaatjes
2 uien, fijngesneden
2 glazen witte wijn
750 ml groentebouillon of paddestoelenbouillon
75 gr Parmezaanse kaas
4 takjes verse tijm
20 gr roomboter
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch)

Bekleed een bakplaatje met bakpapier en leg hier de tomaatjes op. Besprenkel met wat olijfolie en bestrooi met zout. Zet ze 15 min. in de voorverwarmde oven.

Doe een scheutje olijfolie en de boter in de pan met een dikke bodem. Voeg de fijngesneden ui toe en fruit dit aan voor 4-5 minuten. Voeg de risottorijst toe en schep om totdat de rijst een beetje glazig wordt (ongeveer 5 minuten). Giet de wijn in de pan, schep goed door en laat de rijst de wijn opnemen.

Voeg dan soeplepel voor soeplepel de bouillon toe. Wacht elke keer tot dat de rijst het vocht heeft kunnen opnemen voordat je een nieuwe soeplepel toevoegt. Schep de rijst ook elke keer goed om. Wanneer de rijst bijna gaar is voeg je de paddestoelen  en verse tijm toe.

Bekleed een bakplaat, ovenschaal of braadslede met wat bakpapier. Hol de portobello’s uit. Bestrijk de portobello’s met olijfolie en bestrooi ze met wat peper en zout.

Wanneer de risottorijst gaar is, schep je de parmezaanse kaas door de risotto. Verdeel de rijst over de portobello’s.

Zet de gevulde portobello’s voor 15 minuten in de voorverwarmde oven, leg de tomaatjes er tussen.

Serveer de gevulde portobello’s meteen.

gevulde portobello's

gevulde portobello's

 

 

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Wat vind jij van dit recept?

3.7 (7 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Risotto Paddenstoelen Italiaanse recepten Oven Vegetarische recepten Herfst recepten Winter recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in