fbpx
Menu

New York Cheesecake (basisrecept)

Ik ben er nog niet over uit welke cheesecake ik het lekkerste vind. De No Bake versie of de famous New York cheesecake? Op dit moment denk ik het laatste. Maar dat komt omdat ik net de foto’s bewerkt heb, waarvan het water mij in de mond liep. De gebakken cheesecake is stevig en zacht tegelijk. De structuur is vaster, maar het smelt alsnog op je tong. De No Bake versie is veel zachter, net room. Maar waarom zou ik eigenlijk een keuze maken? Ik blijf ze gewoon allebei lekker maken.

Dit recept is een basisrecept. Dat betekent dat je er zelf van alles aan toe kunt voegen. Maak bijvoorbeeld eens een bodem van chocoladekoekjes. Of roer wat bessencompote of aardbeien door het beslag. Wil je lekker guilty doen? besmeer de cheesecake dan rijkelijk met salted caramel of chocola. Dat is eigenlijk het leuke van koken en bakken. Als je eenmaal een goed basisrecept hebt, kan je volop variëren. Dus heb je nog geen moederdag cadeau? duik dan nu direct de keuken in om deze taart te maken.

Het verhaal achter deze cheesecake is nog best grappig trouwens. Weer een typisch Pauline verhaal. Voor een klant mocht ik een cheesecake maken. Alleen had ik de briefing niet helemaal goed gelezen. Pas toen ik deze cheesecake helemaal uitgewerkt en gebakken had, kwam ik er op het laatste moment achter dat het een no bake versie moest zijn. Dus toen kon ik weer opnieuw beginnen. Uiteindelijk had ik dus 3 cheesecakes in de koelkast (buren blij). Mooie learning want ik lees die briefings nu wel 3 keer door, voordat ik begin.

new york cheesecakeeierennew york cheesecake

Ingrediënten voor 6-8 personen
150 gr bastogne koekjes
50 gr gesmolten boter
600 gr roomkaas
175 gr suiker
3 eieren
125 gr zure room
Rasp van een halve bio citroen
2 tl maïzena

Materialen
Springvorm 20 cm

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 140 graden (hete lucht).

Bekleed je bakvorm met bakpapier en vet de randen in met een bakspray.

Verkruimel de koekjes in een keukenmachine. Meng de koekkruimels met de gesmolten boter en verdeel dit over de bodem van de vorm. Druk dit goed aan. Dit kan met de bolle kant van een lepel, maar gaat nog gemakkelijker met een glas. Zet de bodem in de koelkast zodat deze kan opstijven.

Meng in je keukenmachine de roomkaas met de suiker, de zure room en de rasp van een halve citroen door elkaar. Voeg één voor één de eieren toe. Voeg tot slot de maïzena toe (deze tip kreeg ik van cheesecake queen Miljuschka).

Meng het niet te lang. Als het mengsel glad is, is het klaar.

Giet de cheesecake vulling op de bodem.

Bak de cheesecake in ongeveer 60 – 65 minuten af in de voorverwarmde oven. De cheesecake is klaar als hij nog een beetje wiebelig is.

Laat de cheesecake nog een uurtje of 2 in de oven staan, met de ovendeur op een kier.

Laat de cheesecake vervolgens een nachtje opstijven in de koelkast.

Geniet ervan.

new york cheesecakenew york cheesecakeLaat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan  hier.

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

61 reacties

 • Maarten
  6 juni 2019 om 13:55

  Hi Pauline, Nu twee keer deze cheesecake gemaakt, en ook al is hij zeer goed van smaak, het voelt elke keer weer als hoogverraad wanneer hij tijdens het afkoelen instort, waterbadje en oven op minuscule kier ten spijt. De vraag ( komend van complete bak beginner): Bedoel je wanneer je refereert aan eieren gebruiken alleen aan het gebruik van het eiwit of het gehele ei?

  Beantwoorden
 • Pauline
  9 juni 2019 om 12:32

  Oh jee! Dan is hij waarschijnlijk of nog niet helemaal gaat. Of je hebt het beslag te lang geklopt. Het is echt een kwestie van kort mengen.

  Beantwoorden
 • Janne
  9 april 2019 om 13:45

  Hoi! Vraagje, is deze taart wel echt zoet in plaats van dat ie naar kaas smaakt? Ik hou van cheesecake, maar sommige vind ik veel te veel echt naar kaas smaken, bah haha. Zou superfijn zijn als iemand kan antwoorden :-) En als ik witte chocola aan het beslag wil toevoegen, moet ik dan iets veranderen aan de hoeveelheden van de ingrediënten? Dankjewel alvast xx

  Beantwoorden
 • Ellen
  28 januari 2019 om 09:40

  Hoi Pauline, Allereerst heel erg bedankt voor het recept!:) Gisteren was mijn moeder jarig en toen heb ik deze taart voor de familie gebakken. Tijdens het bakken heb ik er blauwe bessen en kaneel aan toegevoegd en 75 gram suiker afgehaald. De taart was erg lekker!! Toen de taart klaar was en ik de oven uitzette en het deurtje opende zakte de taart helaas helemaal in. Ik vroeg mij af hoe dit kan en hoe je dit kunt voorkomen? Groetjes Ellen

  Beantwoorden
 • Vivian Spijker
  16 december 2018 om 11:17

  Goedemorgen ook ik heb een vraag kan ik die roomkaas van de Lidl gebruiken(goldessa soft cheese light 200 gr zit er in het bakje

  Beantwoorden
 • Annika
  18 december 2018 om 10:51

  Ja hoor, dat kan!

  Beantwoorden
 • Asuman
  13 november 2018 om 19:36

  Hoi Pauline, Deze heb ik heel vaak gemaakt in een 24cm bakvorm en 1x in een 20cm bakvorm (met zelfde verhouding). In die van 24cm hield ik nog ruimte over om er saus op te doen, maar moest het minder lang bakken denk ik. Nu wil ik het met aarbeien erdoorheen maken. Heb jij daar ervaring mee? Moet ik de aardbeien eerst pureren of uit laten koken? Of kan ik die zo erin doen in het beslag?

  Beantwoorden
 • nele
  1 november 2018 om 15:30

  Hoe voorkom ik dat er een grote barst ontstaat tijdens het afkoelen?

  Beantwoorden
 • Annika
  7 november 2018 om 11:54

  Daar zijn meerdere mogelijkheden voor. Je kunt bijvoorbeeld een waterbad maken waar je de cheesecake in zet. Zet de bakvorm in een hoge ovenschaal en vul deze vervolgens met +/- 2 cm heet water. Laat de cheesecake na het bakken ook afkoelen in het waterbad.

  Beantwoorden
 • Nienke van der Bijl
  26 oktober 2018 om 14:44

  Ik heb mini stroopwafeltjes gebruikt als bodem in een cupcake vormpje. Natuurlijk was ik bang dat het mis ging met de stroop......maar het kwam helemaal goed.

  Beantwoorden
 • Sandra
  28 mei 2018 om 16:44

  Je praat over 5 pakjes Philadelphia maar hoeveel gr is dit totaal ? Er zijn meerdere verpakkingen van. Groet sandra

  Beantwoorden
 • Pauline
  2 juni 2018 om 19:03

  Ik zie nergens iets over 5 pakjes staan. In dit recept gaat 600 gr roomkaas.

  Beantwoorden
 • Astrid
  13 mei 2018 om 23:18

  Gister deze taart gemaakt in een springvorm van 28 cm en het recept daarvoor een pietsie aangepast voor de bodem en het hele pak basgogne koeken gebruikt met wat extra roomboter: hij was geweldig!

  Beantwoorden
 • Cornée
  1 mei 2018 om 22:23

  Ik heb hem gisteren gebakken en het is een heerlijke taart geworden. Paar kleine wijzigingen in het recept: digestieve beschuit i.p.v. bastogne en scheut vanille i.p.v. citroenschil. Ik heb de topping gemaakt van blauwe bessen (van een ander recept van jou). Gelukkig had ik een topping want er zat wel een grote scheur in de bovenkant.

  Beantwoorden
 • Asuman
  11 april 2018 om 14:19

  Kan ik in plaats van roomkaas ook mascarpone gebruiken?

  Beantwoorden
 • Pauline
  11 april 2018 om 17:57

  Niet in dit recept, wel in de no bake versie

  Beantwoorden
 • Loes
  1 april 2018 om 11:14

  Heerlijk recept! Ik heb een springvorm van 20 gebruikt. 250 gram koekjes en 80 gram boter. De rest alles volgens recept. Ik had een mooie en heerlijke cheesecake!

  Beantwoorden
 • Loes
  1 april 2018 om 11:15

  Springvorm van 24....bedoel ik :)

  Beantwoorden
 • Senne
  25 februari 2018 om 15:54

  Hoi hoi, Ik wil deze taart komende week gaan bakken, maar wij hebben geen springvorm van 20 cm. Als ik de taart in een grotere springvorm bak, moet ik dan iets aan het recept veranderen (baktijd ofzo)? Alvast bedankt! :)

  Beantwoorden
 • Marit
  24 februari 2018 om 08:41

  Hoihoi, Ik heb gister de taart gebakken maar omdat ik een siliconen vorm heb gebruikt was het een drama. Het beslag kwam tot de top en ik kon hem niet “gewoon” optillen. Heb toen een deel van het beslag in bakjes gedaan. Uiteindelijk heb ik hem er wel ingekregen maar de bodem was volgens mij gebroken. Nu haalde ik hem vanochtend uit de koelkast en ik had zo’n gevoel dat ie mislukt zou zijn dus stook ik er een prikker in om te kijken of ie er nat uit kwam. En ja wel hoor hij was gewoon nog nat. Ik vraag me af of ik hem nu nog in de oven kan doen om verder te garen.

  Beantwoorden
 • Annika
  25 februari 2018 om 12:41

  Ai wat vervelend! Ik gebruik zelf altijd een springvorm, dat werkt toch wat makkelijker. Je kan hem nog even door laten garen, misschien dat hij dan toch wat stijver wordt.

  Beantwoorden
 • Miriam Vissers
  21 februari 2018 om 18:56

  Hoi Pauline Chocoladekoekjes bodem. Moet ik daarvoor biscuits halen die aan een kant in chocolade gedoopt zijn? Of gebruik je daar oreo koekjes voor?

  Beantwoorden
 • Pauline
  23 februari 2018 om 11:59

  Je kan oreo koekjes gebruiken of chocolade koekjes zonder laagje chocola. Zoals chocolate chip bijv.

  Beantwoorden
 • channa kruiper
  16 februari 2018 om 16:42

  Hoi Pauline, Heb je misschien ook een ingrediënten lijst voor een springvorm van 24 of 26? Ik vind 18 cm net zo een rottige vorm. Eigenlijk kom je dan altijd net te kort

  Beantwoorden
 • Anne
  31 januari 2018 om 16:40

  Is deze cheesecake echt voor 10 personen? Er staat in het recept, dat er een bakvorm van 18 cm wordt gebruikt......Moet dit soms 28 cm zijn? Kan ik in plaats van zure room ook crème fraîche gebruiken?

  Beantwoorden
 • Pauline
  31 januari 2018 om 16:54

  Dat zijn inderdaad wel wat kleine puntjes. Ik heb het even aangepast. Met crème fraîche heb ik eigenlijk geen ervaring. Je zou wel kwark kunnen gebruiken.

  Beantwoorden
 • Maaike
  16 februari 2018 om 22:06

  Zie hier dat je de hoeveelheden hebt aangepast naar 28 cm.. maar er staat nog 18cm.. heb nu een hele wiebelige hele hoge cheese cake In de oven staan waarvan ik niet weet of die nou goed is of niet 🤷🏽‍♀️

  Beantwoorden
 • Pauline
  18 februari 2018 om 13:08

  Dat heb ik niet gedaan hoor :)

  Beantwoorden
 • mieke besselink
  18 december 2017 om 17:25

  Ik wil deze graag maken maar dan met zeezout karamel smaak. Wanneer voeg ik dat dan toe?

  Beantwoorden
 • Pauline
  21 december 2017 om 23:09

  Ik zou het als saus over de gebakken cheesecake heen gieten :)

  Beantwoorden
 • Iris
  20 november 2017 om 17:59

  Hoi, Ik weet dat dit recept al een hele tijd geleden is geplaatst maar wou graag weten wat een goed alternatief is voor de suiker?

  Beantwoorden
 • Marloes
  29 oktober 2017 om 11:44

  Hi Pauline, hij is heerlijk! Maar moet de koekbodem niet knapperig zijn?

  Beantwoorden
 • Pauline
  30 oktober 2017 om 16:54

  Nee niet perse. De bodem is vaak een beetje chewy..

  Beantwoorden
 • Mania AH Caelen
  15 oktober 2017 om 17:04

  Moet hij in de vriezer? Of kan je em ook zo beginnen smullen?

  Beantwoorden
 • Annika
  16 oktober 2017 om 10:40

  Nee, alleen een nachtje in de koelkast om hem te laten opstijven.

  Beantwoorden
 • Gerrie
  15 oktober 2017 om 15:11

  Ik wil graag een lactosevrije variant van dit recept maken, Waar kan ik de zure room door vervangen? Plantaardige yoghurt?

  Beantwoorden
 • Annika
  16 oktober 2017 om 10:41

  Ja dat kan heel goed inderdaad!

  Beantwoorden
 • Nicole
  22 februari 2018 om 12:24

  Ik wil ook een lactosevrije cake maken. Waar kan ik de roomkaas door vervangen?

  Beantwoorden
 • Pauline
  23 februari 2018 om 11:58

  Je kan lactosevrije roomkaas gebruiken van Philadelphia of Arla.

  Beantwoorden
 • Loes
  14 oktober 2017 om 10:50

  Mag je dit ook eten als je zwanger bent?

  Beantwoorden
 • Pauline
  14 oktober 2017 om 14:46

  Ja hoor! Het gaat de oven in, dus geen rauwe producten :)

  Beantwoorden
 • Suzanne
  7 oktober 2017 om 20:43

  Wat een goed recept! Geheel aan de beschrijving gehouden, hij was heerlijk!

  Beantwoorden
 • Corrie van laarhoven
  31 augustus 2017 om 15:58

  Hallo Pauline, mijn cheesecake smaakt heerlijk ...alleen er zitten bruine vlekken op de bovenkant van de taart... wat heb ik fout gedaan?. ( mijn eerste taart en splinternieuwe keukenmachine😊 groetjes corrie

  Beantwoorden
 • Pauline
  4 september 2017 om 16:04

  Waarschijnlijk was die dan toch wat te heet en is de cheesecake daardoor wat verkleurd. Is op zich niet zo erg, zolang het niet zwart is.

  Beantwoorden
 • Senna Sterck
  4 juli 2017 om 15:14

  Kan dit ook met een springvorm van 24 cm? Ik heb er geen van 18 en kan er gewoon nergens in de buurt een vinden

  Beantwoorden
 • Marit Ursem
  22 augustus 2017 om 14:50

  Ik ga er straks eentje maken met een springvorm van 24 cm. Ik doe bij elk ingrediënt een kwart ervan erbij.

  Beantwoorden
 • channa kruiper
  16 februari 2018 om 16:43

  Hoi Marin, Ik wil hem ook met een 24cm maken. Is het gelukt door overal een kwart van bij te voegen?

  Beantwoorden
 • Pauline
  18 februari 2018 om 13:09

  Ik zou het recept dan x 1,5 doen

  Beantwoorden
 • Marit
  21 februari 2018 om 10:08

  Ja, hij is erg lekker geworden! Ik ga hem deze week weer bakken maar dan met een vorm van 28 cm. Mijn vader heeft even nagerekend en ik moet de ingrediënten verdubbelen. Maar bovenal dus heerlijk!

  Beantwoorden
 • judith
  2 juli 2017 om 12:10

  Gisteren gemaakt en hij was heerlijk! Alleen hij 'loopt uit elkaar'. Wat kan ik hier aan doen? Langer in de oven of meer maizena gebruiken?

  Beantwoorden
 • Pauline
  3 juli 2017 om 13:51

  Oh dat is gek, want hij hoort vrij stevig en compact te zijn. Ik denk toch iets langer in de oven, de ene oven is nou eenmaal wat krachtiger dan de ander.

  Beantwoorden
 • Jet
  28 juli 2017 om 11:00

  Klopt....want de mijne moest twintig minuutjes langer in de oven.....anders niet compact genoeg en te wiebelig.....daarna heerlijk zitten smullen!!

  Beantwoorden
 • Alex
  3 februari 2018 om 23:00

  Volgens mij is het probleem dat het beslag te dun is geworden. Ik lees zojuist op meerdere websites dat een mixer daarom wordt afgeraden. Helaas voor mijn cheesecake te laat want hij staat al in de oven. Na 80 min was de taart nog steeds veel te zacht, dus heb er net weer 10 minuten bij gedraaid.

  Beantwoorden
 • Pauline
  5 februari 2018 om 18:23

  Het kan wel met een mixer, maar je moet het idd niet te lang mixen. Dat staat ook in de tekst.

  Beantwoorden
 • Laura | LvanR
  14 mei 2017 om 23:23

  I loooove cheesecake New York stijl. Maak dan het liefst variaties ermee!

  Beantwoorden
 • Joyce - Lemonylifenl
  14 mei 2017 om 11:28

  Hmm ik hou echt van cheesecake, moet dit dus zeker eens proberen!

  Beantwoorden
 • Joyce Kamphuis
  14 mei 2017 om 09:20

  Hoi Pauline, Wat voor roomkaas is het precies die jij gebruikt?

  Beantwoorden
 • Laura | LvanR
  14 mei 2017 om 23:23

  Ik gebruik altijd de goedkoopste die in de supermarkt te vinden is.. Smaakt gewoon goed.

  Beantwoorden
 • Annefleur
  21 april 2019 om 00:19

  Is het dan perse roomkaas.. ik zie alleen goedkope spread?

  Beantwoorden
 • Annika
  23 april 2019 om 08:56

  Je kan iedere soort roomkaas gebruiken die je wilt. Ook huismerk bijvoorbeeld.

  Beantwoorden
 • Pauline
  15 mei 2017 om 11:14

  Ik gebruik Philadelphia naturel. Maar een andere naturel roomkaas kan ook.

  Beantwoorden

Reactie plaatsen