fbpx
Menu

New York Cheesecake (basisrecept)

Ik ben er nog niet over uit welke cheesecake ik het lekkerste vind. De No Bake versie of de famous New York cheesecake? Op dit moment denk ik het laatste. Maar dat komt omdat ik net de foto’s bewerkt heb, waarvan het water mij in de mond liep. De gebakken cheesecake is stevig en zacht tegelijk. De structuur is vaster, maar het smelt alsnog op je tong. De No Bake versie is veel zachter, net room. Maar waarom zou ik eigenlijk een keuze maken? Ik blijf ze gewoon allebei lekker maken.

Dit recept is een basisrecept. Dat betekent dat je er zelf van alles aan toe kunt voegen. Maak bijvoorbeeld eens een bodem van chocoladekoekjes. Of roer wat bessencompote of aardbeien door het beslag. Wil je lekker guilty doen? besmeer de cheesecake dan rijkelijk met salted caramel of chocola. Dat is eigenlijk het leuke van koken en bakken. Als je eenmaal een goed basisrecept hebt, kan je volop variëren. Dus heb je nog geen moederdag cadeau? duik dan nu direct de keuken in om deze taart te maken.

Het verhaal achter deze cheesecake is nog best grappig trouwens. Weer een typisch Pauline verhaal. Voor een klant mocht ik een cheesecake maken. Alleen had ik de briefing niet helemaal goed gelezen. Pas toen ik deze cheesecake helemaal uitgewerkt en gebakken had, kwam ik er op het laatste moment achter dat het een no bake versie moest zijn. Dus toen kon ik weer opnieuw beginnen. Uiteindelijk had ik dus 3 cheesecakes in de koelkast (buren blij). Mooie learning want ik lees die briefings nu wel 3 keer door, voordat ik begin.

new york cheesecakeeierennew york cheesecake

Ingrediënten voor 6-8 personen
150 gr bastogne koekjes
50 gr gesmolten boter
600 gr roomkaas
175 gr suiker
3 eieren
125 gr zure room
Rasp van een halve bio citroen
2 tl maïzena

Materialen
Springvorm 20 cm

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 140 graden (hete lucht).

Bekleed je bakvorm met bakpapier en vet de randen in met een bakspray.

Verkruimel de koekjes in een keukenmachine. Meng de koekkruimels met de gesmolten boter en verdeel dit over de bodem van de vorm. Druk dit goed aan. Dit kan met de bolle kant van een lepel, maar gaat nog gemakkelijker met een glas. Zet de bodem in de koelkast zodat deze kan opstijven.

Meng in je keukenmachine de roomkaas met de suiker, de zure room en de rasp van een halve citroen door elkaar. Voeg één voor één de eieren toe. Voeg tot slot de maïzena toe (deze tip kreeg ik van cheesecake queen Miljuschka).

Meng het niet te lang. Als het mengsel glad is, is het klaar.

Giet de cheesecake vulling op de bodem.

Bak de cheesecake in ongeveer 60 – 65 minuten af in de voorverwarmde oven. De cheesecake is klaar als hij nog een beetje wiebelig is.

Laat de cheesecake nog een uurtje of 2 in de oven staan, met de ovendeur op een kier.

Laat de cheesecake vervolgens een nachtje opstijven in de koelkast.

Geniet ervan.

new york cheesecakenew york cheesecakeLaat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan  hier.

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

90 reacties

  • Eline
    20 september 2019 om 15:43

    Hey Pauline! Heb de cheesecake gisteren gemaakt met nog een extra laagje caramel en iedereen was in de wolken! Bedankt voor het heerlijke recept xxx

    Beantwoorden
  • Annika
    24 september 2019 om 13:52

    Ah wat leuk!

    Beantwoorden
  • Hannah
    18 september 2019 om 16:08

    Kan ik bij dit recept de roomkaas ook vervangen door ricotta? :)

    Beantwoorden
  • Annika
    24 september 2019 om 13:50

    Ja, dat is wel mogelijk. Het smaakt alleen wel anders.

    Beantwoorden
  • Khalid
    13 september 2019 om 11:14

    Damn dit is super makkelijk en wat is het goed gelukt!!! Hij is gruwelijk lekker, mijn vrouw was in de hemel. Vandaag weer maken maar dit keer met de goedkope roomkaas van Aldi.

    Beantwoorden
  • Pauline
    16 september 2019 om 13:26

    Leuk! Thanks :)

    Beantwoorden
  • Anneke
    30 augustus 2019 om 13:59

    Ik heb roomkaas met verse kruiden gebruikt. Ben benieuwd hoe dat gaat smaken.

    Beantwoorden
  • Pauline
    2 september 2019 om 12:10

    Oh jee. Dat is niet geschikt voor cheesecake. Dat is hartig.

    Beantwoorden
  • Manuel
    21 augustus 2019 om 18:07

    Net gemaakt... ben benieuwd. De cheesecake staat nog in de oven met het deurtje op een kiertje. Ik zie dat de bovenkant iets is ‘ingescheurd’. Een klein stukje. Wat heb ik verkeerd gedaan? In ieder geval bedankt voor al je heerlijke recepten. Echt top!

    Beantwoorden
  • Pauline
    28 augustus 2019 om 09:55

    Is niet erg hoor. Dan is de temperatuur van de oven toch iets te heet geweest.

    Beantwoorden
  • manuel
    5 september 2019 om 11:20

    dankjewel! ga het volgende keer aanpassen.

    Beantwoorden
  • Bieke The
    9 augustus 2019 om 18:25

    Hou zo van het zachte en romige van cheesecake. Wanneer is de wiebeligheid goed? Dat was wat moeilijk te bepalen. Maar al bij al heel tevreden met het resultaat, yummie.

    Beantwoorden
  • Pauline
    11 augustus 2019 om 11:25

    Dat is heel lastig om te omschrijven. Zie het als een stevige pudding.

    Beantwoorden
  • Willemijn
    13 juli 2019 om 15:10

    Hi! Als je deze heerlijke cheesecake nóg lekkerder wil maken met salted caramel, smeer je die dan het beste over de bodem (voor het bakken), of boven op de taart (als-ie af is)? Dankjewel!

    Beantwoorden
  • Annika
    16 juli 2019 om 10:32

    Bovenop de taart :) Zie bijvoorbeeld dit recept: https://uitpaulineskeuken.nl/2014/01/chocolade-cheesecake-met-salted-caramel.html

    Beantwoorden
  • Coco V Gestel
    7 juli 2019 om 19:14

    Welke roomkaas kun je t beste gebruiken ?

    Beantwoorden
  • Annika
    9 juli 2019 om 11:51

    Ik gebruik meestal die van Philadelphia.

    Beantwoorden
  • Marieke
    5 juli 2019 om 09:34

    Heerlijk recept. Heb er zelf nog karamelsaus bij gemaakt en stukjes Twix op gelegd👍

    Beantwoorden
  • Annika
    9 juli 2019 om 11:45

    Oh zo lekker!!

    Beantwoorden
  • Sophie
    2 juli 2019 om 13:47

    Moet de cheesecake perse zo lang in de koelkast. Wat gebeurt er als je het niet zo lang doet.

    Beantwoorden
  • HannaH
    25 juni 2019 om 10:13

    Nog een vraagje: wat is een goed alternatief voor bastognekoeken. Die vind ik zelf een enorme afknapper bij zo'n cheesecake.

    Beantwoorden
  • Pauline
    25 juni 2019 om 13:53

    Je kan bijna ieder koekje gebruiken dat je lekker vindt. Ik vind citroen gember koekjes heel lekker bijvoorbeeld.

    Beantwoorden
  • Paula van Esveld
    14 juli 2019 om 12:49

    Ik maak gewoon zelf de bodem met bloem boter en suiker en ei,vind ik ook veel lekkerder.

    Beantwoorden
  • Marjolein
    22 juni 2019 om 19:48

    Bedankt, de cheesecake is super goed gelukt. Wel moeilijk om zo lang te wachten (nachtje koelkast)!

    Beantwoorden
  • Pauline
    23 juni 2019 om 13:53

    Wat leuk! En haha ja dat is een klein nadeeltje

    Beantwoorden
  • suzan
    20 juni 2019 om 12:10

    kan ik hier ook mini cheescakejes van maken ?

    Beantwoorden
  • Pauline
    23 juni 2019 om 13:57

    Yes dat kan zeker! In een muffinvorm. En ongeveer 30 minuten afbakken 😋

    Beantwoorden
  • HannaH
    25 juni 2019 om 10:11

    Hoe krijg je ze dan netjes uit de muffinvorm

    Beantwoorden
  • Pauline
    25 juni 2019 om 13:54

    Met siliconen vormpjes werkt dit het beste, dan gaat het vanzelf. Of een stukje bakpapier in de vorm leggen.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen