New York cheesecake

New York cheesecake (basisrecept)

Wij zijn er nog niet over uit welke cheesecake wij het lekkerste vinden. De No Bake- versie of de famous New York cheesecake? Op dit moment denken we toch de laatste. Maar dat komt omdat we net de foto’s bewerkt hebben, waarvan het water weer in de mond liep. De gebakken cheesecake is stevig en zacht tegelijk. De structuur is vaster, maar het smelt alsnog op je tong. De no bake versie is veel zachter, net room. Maar waarom zouden we eigenlijk een keuze maken? We blijven ze gewoon allebei lekker maken!

New York cheesecake recept

Dit New York cheesecake recept is een basisrecept. Dat betekent dat je er zelf van alles aan toe kunt voegen. Maak bijvoorbeeld eens een bodem van chocoladekoekjes of roer wat bessencompote of aardbeien door het beslag. Wil je lekker guilty doen? Besmeer de cheesecake dan rijkelijk met salted caramel of chocola. Dat is eigenlijk het leuke van koken en bakken. Als je eenmaal een goed basisrecept hebt, kan je volop variëren.

New York cheesecake

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 8 - 10 personen

  • 250 gr bastognekoekjes
  • 125 gr gesmolten boter
  • 600 gr roomkaas
  • 175 gr suiker
  • 3 eieren
  • 125 gr zure room
  • Rasp van een halve citroen (biologisch)
  • 2 tl maïzena

Materiaal

Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 140 graden (hetelucht).

  2. Bekleed je bakvorm (wij hebben deze) met bakpapier en vet de randen in met een bakspray.

  3. Verkruimel de koekjes in een keukenmachine. Meng de koekkruimels met de gesmolten boter en verdeel dit over de bodem van de vorm. Druk dit goed aan. Dit kan met de bolle kant van een lepel, maar dit gaat ook makkelijk met een glas. Zet de bodem in de koelkast zodat deze kan opstijven.

  4. Meng in je keukenmachine de roomkaas met de suiker, de zure room en de rasp van een halve citroen door elkaar. Voeg één voor één de eieren toe. Voeg tot slot de maïzena toe (deze tip kregen wij van cheesecake queen Miljuschka).

  5. Meng het niet te lang. Als het mengsel glad is, is het klaar. Giet de cheesecake vulling op de bodem.

  6. Bak de cheesecake in ongeveer 60 – 65 minuten af in de voorverwarmde oven. De cheesecake is klaar als hij nog een beetje wiebelig is.

  7. Laat de cheesecake nog een uurtje of 2 in de oven staan, met de ovendeur op een kier. Laat de New York cheesecake vervolgens een nachtje opstijven in de koelkast. Geniet ervan!

New York cheesecake

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (328 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in