fbpx
Menu

Weekendbites: Croissants met nutella en banaan

Croissants met nutella en banaan, dat klinkt als een match made in heaven toch? En dat is het ook! Met deze croissantjes steel je zeker weten de show bij het ontbijt. Stiekem is het supermakkelijk om te maken, maar dat vertel je natuurlijk aan niemand. Pauline maakte met deze gouden combo al een keer bladerdeegflapjes. En ik heb ze nu gemaakt met croissantdeeg. Binnen een mum van tijd klaar en je hebt het perfecte zondagochtend ontbijt te pakken. Altijd als ik een pot nutella opentrek moet ik mijzelf bedwingen er niet een scoop uit te nemen. Helemaal als de pot net geopend en de nutella onaangetast is. Herkennen jullie dit?

De kids zullen deze croissants met nutella ook zeker weten te waarderen. Want wie houdt er nu niet van nutella? Er zijn volgens mij zelfs speciale nutella winkels waar je ook van die hele grote potten nutella kunt kopen. En niet alleen in Nederland zijn we dol op nutella, ik zie het ook vaak in Spanje en Italië voorbij komen. Over vakantie gesproken, morgen zit ik in het vliegtuig naar Kefalonia. Zoveel zin in! Ik kan niet wachten om het lekkere Griekse eten te proeven. Heeft iemand nog tips voor Kefalonia? Altijd welkom!

Croissant banaan nutella

Ingrediënten voor 6 st
1 blikje croissantdeeg klein
2 bananen in drie delen
6 lepels nutella
Handje amandelschaafsel
Ei voor bestrijken

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (hetelucht).

Haal het croissantdeeg uit de verpakking. Ik heb de kleine versie gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook grote croissantjes maken.

Verdeel het deeg in driehoeken. Bestrijk het brede gedeelte met een flinke lepel nutella. Leg een deel banaan in het midden. Rol het deeg op tot een croissant.

Bestrijk de croissants met wat losgeklopt ei en garneer ze met het amandelschaafsel.

Bak de croissants in 12 tot 14 minuten af tot ze goudbruin van kleur zijn.

Croissant banaan nutella

 

 

 

 

Croissant banaan nutella

Croissant banaan nutella

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn tweede kookboek al? Bestellen kan hier. De derde is onderweg en ligt dit najaar in stores.

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

6 reacties

  • Ger
    3 september 2016 om 23:21

    Dit ziet er zo lekker uit! En wat zijn de foto's mooi. Het water loopt me in de mond, dat heb je dus goed voor elkaar. Ga ik volgende week maken (eerst nog even een blikje croissantdeeg kopen).

    Beantwoorden
  • Pauline
    5 september 2016 om 15:33

    Wat leuk Ger, geniet ervan.

    Beantwoorden
  • karlien
    2 september 2016 om 20:29

    Weet zeker dat mijn kinderen dit recept gaan waarderen. Hele fijne vakantie :)

    Beantwoorden
  • Merel Teunis
    2 september 2016 om 15:25

    Dit is ZO intens lekker haha, heerlijke comfort food als je, jezelf echt even wil verwennen! ;-)\n\nLiefs, Merel\n

    Beantwoorden
  • chantal
    2 september 2016 om 13:09

    Inderdaad een goddelijke combinatie! Aardbeien en kersen zijn ook heerlijk met nutella. Ik kan niet zonder mijn boterham met nutella en aardbeien of banaan 's ochtends

    Beantwoorden
  • Jonna@Burgertrutjes
    2 september 2016 om 09:35

    Wat een leuk recept voor het ontbijt!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen