Bloemkoolrijst met garnalen
Zin in een lekker licht receptje? Dan kan ik je deze bloemkoolrijst met garnalen echt aanraden. Het is licht, fris en toch vult het goed. Daar houd ik van. De grap is dat sommige mensen (ik noem geen namen) niet eens door hadden dat het bloemkool was en geen rijst. Dat komt natuurlijk door alle lekkere smaakjes die ik heb toegevoegd. Ik gaf het een Aziatisch tintje met gember, sambal en ketjap. En wat heerlijke specerijen. Yum. Je kunt uiteraard ook een nasi kruidenmix gebruiken. Dan heb je ook alle smaken bij elkaar.
Bloemkoolrijst is dus gewoon geraspte bloemkool. Dit kan je zelf doen, maar je kunt het ook kopen bij de Appie. Net wat jij fijner vindt. En vind je die bloemkool maar niks? dan is dit recept ook heerlijk met gewone rijst of bruine rijst. Ik maakte dit op een kookdagje met Annika. Ik moet nog echt even wennen aan ons nieuwe schema trouwens. Voorheen kookte ik bijna iedere dag wat nieuws en dat moest ook diezelfde dag op de foto (met altijd koud eten als gevolg). Nu heb ik met Annika kookdagen ingelast en dan koken we meteen meerdere recepten voor de blog. Dat betekent dat ik daaromheen dus niet iedere dag wat nieuws en blogproofs hoef te maken. En dat vind ik stiekem wel leuk. Ik kan weer lekker freestylen. En gewoon dingen bij elkaar gooien die ik nog heb liggen. Maar mijn mind is nog niet zover, die bedenkt iedere dag weer nieuwe lekkere combi’s. Maar die bewaar ik dan maar lekker voor de volgende kookdag.
Ingrediënten voor 4 personen
300 gr garnalen (schoongemaakt)
600 gr bloemkool
200 gr peultjes
100 gr taugé
2 lente uitjes
1 ui
2 teentjes knoflook
0,5 rode peper
1 cm gember
2 tl kerriepoeder
1 tl korianderzaad
1 tl sambal (of meer als je van pittig houdt)
Flinke scheut ketjap
Handje koriander
Peper en zout
Olijfolie
Zo maak je het
Begin met het maken van de bloemkoolrijst. Was de bloemkool en dep hem droog. Rasp de bloemkool met een grove rasp of maal het fijn in je keukenmachine. That’s it. Je kunt de bloemkoolrijst zelfs rauw in salades verwerken.
Pel en snipper de ui en hak de knoflook, de rode peper (zonder zaadjes) en de gember fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie.
Voeg de garnalen toe en bak deze rondom aan. Ze zijn klaar als ze roze zijn. Breng ze op smaak met iets zout en peper en haal ze uit de pan. Dek ze af met aluminiumfolie.
Plet het korianderzaad in een vijzel en voeg dit samen met de kerrie en de sambal bij de uien. Fruit kort aan. Voeg eventueel nog een scheutje extra olijfolie toe.
Voeg de peultjes toe en bak deze rondom aan. Voeg nu ook de bloemkoolrijst toe en bak dit mee. Voeg tenslotte de taugé toe en roer nogmaals om. Dit duurt nog geen 5 minuten bij elkaar.
Breng de bloemkoolrijst op smaak met ketjap en naar wens nog wat peper en zout. Eerst even proeven want bij mij had het niet zoveel meer nodig.
Voeg de gewokte garnalen toe en schep het geheel nogmaals om.
Garneer de bloemkoolrijst met wat ringetjes lente ui en wat koriander als je ervan houdt.
Serveer meteen.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in