Menu

Borrelhapje: Auberginerolletjes met Boursin

Sponsored. Vandaag deel ik dit recept voor Auberginerolletjes met Boursin. De perfecte vrijdagavond snack wat mij betreft, voor een lekkere vrijdagmiddag borrel. Mijn perfecte vrijdagavond bestaat uit goed gezelschap en een tafel vol met lekkere hapjes. Heel vaak skip ik dan het avondeten en eet ik alleen maar borrelhapjes. Moet kunnen toch? Dat geeft mij het ultieme weekendgevoel. In de zomer vind ik het ook heerlijk om buiten te zitten met vrienden of familie. Met de vuurkorf aan, een tafel vol hapjes en drankjes en goede gesprekken. Ik word daar heel blij van.

Ik vul de auberginerolletjes met Boursin. Ik vind dat zo lekker! De roomkaas met knoflook en kruiden past goed bij de aubergine. De aubergines zijn redelijk mild van smaak en de Boursin geeft een lekkere bite aan de rolletjes. De auberginerolletjes zijn supermakkelijk om te maken. Het enige wat je nodig hebt zijn aubergines, Boursin en wat olijfolie. Ik voegde er ook een blaadje basilicum aan toe, voor nog wat extra smaak. Maar dit kun je eventueel ook achterwege laten.

Ik heb altijd wel Boursin in huis. Je kunt wel zeggen dat ik er mee ben opgegroeid. Op verjaardagen stond er standaard Boursin op tafel met toastjes. Maar je kunt er veel meer kanten mee op. Tegenwoordig gebruik ik het in pastagerechten, besmeer er (stok)broodjes mee en maak ik lekkere borrelhapjes, zoals deze auberginerolletjes. Een lekker snackje voor in het weekend, maar ze doen het vast ook goed op feestjes of bij een high tea. Ik  hou er altijd van om in het weekend de hele tafel vol te zetten met hapjes en alles te delen met elkaar. Dat kan met dit hapje ook supergoed, omdat ze niet te groot van formaat zijn. Het lijkt me ook lekker om ze met courgette te maken. Misschien een tip voor als je niet zo dol bent op aubergine.

Foto-63

Auberginerolletjes

Auberginerolletjes

 

Ingrediënten voor 10/12 stuks
2 aubergines
150 gram Boursin (1 pakje)
Handje basilicum
Olijfolie

Zo maak je het
Snijd de aubergines in de lengte in dunne plakken van max. 0,5 cm. Bestrijk de plakjes aan beide zijden met olijfolie.

Verhit een grill(pan). Grill de plakjes aubergine aan beide zijden in 3 minuten goudbruin. Laat de aubergines afkoelen op keukenpapier.

Bestrijk de plakjes aubergine met ongeveer een halve eetlepel Boursin. Leg een blaadje basilicum op de Boursin en rol het plakje op. Steek er eventueel een prikker in om alles bij elkaar te houden.

Auberginerolletjes

Auberginerolletjes

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. 

Dit bericht is in samenwerking met Boursin, lees mijn disclaimer.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

8 reacties

 • AnnemarievW
  30 oktober 2019 om 21:56

  Deze zien er erg lekker uit. Kun je ze ook een dag van te voren maken?

 • roy smith
  27 juli 2018 om 12:12

  Thank For Sharing this article i like this blog

 • Annika
  17 juni 2016 om 10:00

  Haha ja inderdaad :)

 • Jacky
  16 juni 2016 om 15:44

  Ziet er heerlijk uit. Misschien een idee om komkommer te gebruiken met wat chilivlokken. Ook lekker borrelhapje

 • Emma
  16 juni 2016 om 11:18

  Mooie foto's Pauline, het ziet er heerlijk uit!

 • Alie
  16 juni 2016 om 10:46

  Vergeet ook niet de hamrolletjes met Boursin. Was ok al een culinair hoogstandje van mij !

 • Marijke
  16 juni 2016 om 10:05

  Knap dat je hier zulke mooie foto's van hebt gemaakt! Gebakken aubergine is niet het mooiste eten om te fotograferen. Recept klinkt super lekker en simpel. Daar houd ik van!

 • Demi
  16 juni 2016 om 07:08

  Oeh, lijkt me heel erg lekker dit! Leuke foto's ook :)

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.