courgette pasta uit de oven

Courgette pasta uit de oven

Heb je wel eens pasta van courgette gegeten? Een lekkere koolhydraatarme pasta. We maken er een lekker recept mee, namelijk courgette pasta uit de oven. Lekker licht en vooral ook heel makkelijk om te maken. Courgetti is nog steeds hot. Je kan de courgette spaghetti zelf maken met je keukenmachine of spiralizer, maar ook kant en klaar kopen in de supermarkt.  Je kunt er heel veel mee doen; rauw eten (ja echt), of je maakt er een van de drieduizend pasta variaties van. Of een ovenschotel. Deze is in ieder geval erg lekker.

 

courgette pasta uit de oven

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 3 courgettes
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 0,5 rode peper
  • 500 ml passata
  • 1 bol buffelmozzarella
  • Parmezaan
  • 15 gr verse basilicum
  • 2 tl oregano
  • Peper en zout
  • Olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

  2. Was de courgettes en draai er met een spirellisnijder sliertjes van. Leg de courgette pasta in een vergiet en strooi er wat zout overheen. Laat de courgetti goed uitlekken. Ik druk al het resterende vocht eruit met een keukenpapiertje. Het moet zo droog mogelijk worden.

  3. Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de rode peper (zonder zaadjes) fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie. Snijd de paprika in blokjes en bak deze mee. Voeg de passata toe en breng de saus op smaak met de oregano en wat peper en zout. Voeg de courgette pasta toe en meng kort.

  4. Doe alles in een ovenschaal. Scheur de mozzeralla in stukken en verdeel dit over de pasta. Bestrooi het rijkelijk met Parmezaan. Bak de ovenpasta in 20 minuten af in de voorverwarmde oven. In principe is de courgette pasta klaar als de mozzarella gesmolten is.

  5. Garneer de courgetti met wat verse basilicum en serveer meteen.

courgette pasta uit de oven

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.7 (33 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in