Plaattaart met peer en geitenkaas
Deze plaattaart met peer en geitenkaas is een lekker en snel recept voor in het weekend. Ik vind het fijn en makkelijk om te werken met bladerdeeg. Je kunt er zoveel kanten mee op, en de bereiding is zo klaar. Daar hou ik van. Ik maakte deze plaattaart met peer door vier plakjes bladerdeeg aan elkaar vast te maken. En zo heb je ineens een grote plak bladerdeeg. Volgens mij kun je ook verse plakken bladerdeeg kopen die al van zichzelf groot zijn. Nog handiger natuurlijk, maar die had ik niet bij de hand. En op deze manier gaat het ook prima. Ik hou zelf heel erg van de combinatie zoet en zout. Het zoete, frisse van de peer en de honing combineert erg goed met het zoutige van de geitenkaas.
Peren zijn het hele jaar verkrijgbaar. Het peer seizoen in Nederland loopt van september tot en met mei. Maar in principe kun je dit taartje dus het hele jaar maken. Hou je nou niet zo van peer? Je kunt deze plaattaart ook maken met ander fruit natuurlijk. Wat dacht je van appel? Of nectarines? Lijkt me ook lekker hoor. En qua bereiding is het eigenlijk hetzelfde. Wil je wat meer pit toevoegen? Dan zou je ook blauwe kaas kunnen gebruiken. Deze plaattaart is makkelijk te bereiden. Binnen een half uur staat het op tafel. Dus krijg je ineens visite of heb je spontaan iets te vieren? Dan is dit taartje een goede optie.
Ingrediënten voor 1 plaattaart
4 plakjes bladerdeeg
2 peren
125 gr zachte geitenkaas
Kneepje citroensap
1 ei
1 el honing
Takje tijm
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 220 graden celsius (hetelucht)
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Maak de plakjes bladerdeeg aan elkaar vast door de randen aan te drukken. Dit kun je eventueel met een deegroller doen.
Vouw het buitenste randje naar binnen. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Leg het bladerdeeg op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Verdeel de zachte geitenkaas over het bladerdeeg. Snijd de peren doormidden en snijd er dunne plakjes van. Besprenkel de peer met wat citroensap.
Verdeel de plakjes peer over de geitenkaas. Drizzle er wat honing overheen en leg er wat tijm op.
Klop een eitje los en bestrijk de randen van de plaattaart met het eigeel.
Zet de plaattaart 15 minuten in de oven. Je kunt de plaattaart zowel koud als (half)warm serveren.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in