Menu

Easy: Sla wraps met zalm

In Australië at ik sla wraps. Bij een heel fijn tentje aan het strand van Bondi beach. Heerlijk! Ik zou zo weer terug willen. Ik noteerde het idee op mijn “to cook” lijstje maar ergens daagde mij iets. Ik had toch al een keer eerder sla wraps gemaakt. Op mijn blog kon ik het niet meteen vinden. Wat bleek, ze staan in mijn Voedselzandloper kookboek. Zo erg is het inmiddels met mij gesteld.

Op zich ook niet gek met 2 kookboeken op mijn naam en meer dan 1000 recepten online. Soms vergeet je wel eens wat je allemaal gemaakt hebt. En dat is dus best wel veel. Maar mijn ideeën zijn nog steeds niet op. Gelukkig niet. Anders kwam er ook geen derde boek. In het Voedselzandloper kookboek staan wraps van sla met gerookte kip en lekker veel groente. Vandaag maak ik ze met zalm en een lekkere tuinkruiden dip. Al net zo lekker.

sla wraps met zalm

sla wraps met zalm

Ingrediënten voor 4 personen
500 gr zalm
8 grote bladeren ijsbergsla
2 avocado’s
1/4 rode kool
50 gr worteljulienne
Rasp + sap van een halve citroen
Peper en zout
Olijfolie

Tuinkruiden dip
1 el kwark
1 el mayonaise
Handje peterselie
Handje basilicum
Kneepjes citroensap
Peper en zout

Zo maak je het
Breng de zalm op smaak met peper, zout en de rasp van een halve citroen. Bak de zalm in wat olijfolie rondom gaar. Snijd de zalm vervolgens in dikke repen.

Snijd de rode kool fijn. Meng dit in een kom met de worteljulienne. Voeg het sap van een halve citroen, een el olijfolie en wat peper en zout toe. Meng kort.

Meng alle ingrediënten voor de tuinkruiden dip in een hakmolentje door elkaar. Je kunt de kruiden ook gewoon fijn hakken met een mes, mocht je geen keukenmachine hebben. Breng de dip op smaak met peper en zout.

Snijd de avocado’s in repen.

Was de ijsbergsla en dep ze iets droog. Dit is de basis van je sla wraps.

Verdeel over ieder blad sla wat van de rode kool salade. Verdeel de reepjes avocado over de wraps. Leg de zalm op de sla schuitjes.

Verdeel de tuinkruiden dip over de sla wraps.

Garneer de wraps met nog wat vers gehakte peterselie en serveer meteen.

sla wraps met zalm

sla wraps met zalm

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

7 reacties

 • Pauline
  5 mei 2016 om 14:01

  Dankjewel, dat vind ik echt leuk om te horen.

 • Wietske
  4 mei 2016 om 15:24

  Wat maak je altijd mooie foto's voor bij de recepten!

 • Pauline
  4 mei 2016 om 13:55

  Oeps foutje, ik heb het aangepast.

 • Nicole
  4 mei 2016 om 11:21

  Heerlijk zeg!

 • Margot
  4 mei 2016 om 09:43

  Wat een lekker zomers recept!

 • Laliyala
  4 mei 2016 om 09:07

  Ziet er lekker uit. Snel een keertje maken!
  Btw: avocado staat niet bij de ingrediëntelijst.

 • Cheese and Chinese
  4 mei 2016 om 09:05

  Ziet er heeerlijk uit, lekker zo in de lente! Die gaat op het lijstje!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.