Ananas Kokos ijs

Ananas Kokos ijs

IJs van slechts drie ingrediënten? Ja dat kan. Dit overheerlijke ananas kokos ijs is daar het levende bewijs van. Ik vind het superleuk om zelf ijs te maken. Dan weet je precies wat er in gaat. Want ja, laten we eerlijk zijn, de meeste ijsjes gaan rechtstreeks naar je heupen. En voor ijs-lovers zoals ik, is dat geen goede zaak. Nu de zomerperiode er weer aan komt hou ik er toch wel van om regelmatig een ijsje te eten. Om er voor te zorgen dat ik ook nog lekker in m’n vel zit, maak ik vaak zelf ijs. Net zoals dit recept voor ananas kokos ijs. Het enige wat je nodig hebt is ananas, banaan en kokosmelk. Er wordt geen suiker aan toegevoegd, maar is minstens zo lekker.

Op Pinterest zag ik het leuke idee om het ijs te serveren in de ananas zelf. Superleuk, want ziet dit er niet feestelijk uit? Hier maak je wel de blits mee hoor, bij je gasten. Ik krijg er meteen een tropisch gevoel bij, nu nog een mooi wit strand en een blauwe zee. Ik heb het ijs na de bereiding een klein uurtje in de vriezer gezet. Op deze manier hard het iets uit en kun je echt bollen ijs scheppen. Maar het is ook superlekker om het ananas kokos ijs direct na de bereiding op te eten, want dan heeft het meer een softijs-achtige structuur. Ook erg lekker!

Ananas Kokos ijs

 

Ingrediënten voor +/- halve liter ijs
1 hele ananas (bevroren)
2 bananen (bevroren)
400 ml kokosmelk

Zo maak je het
Snijd de bananen in stukjes en doe dit minimaal 4 uur in de vriezer. Hol de ananas uit. Ik heb dit gedaan door de ananas horizontaal en verticaal in te snijden. Vervolgens lepel je de ananas eruit. Verwijder wel de harde kern. Doe ook de ananas minimaal 4 uur in de vriezer. Bewaar de uitgeholde ananas in de koelkast.

Doe de bevroren banaan en ananas in de kom van je keukenmachine. Voeg hier de kokosmelk aan toe. Gebruik alleen het dikkere gedeelte, laat het vocht achter in het blikje. Als je het blikje op de kop bewaart zit alle kokos bovenin het blikje.

Maal alle ingrediënten +/- 15 minuten in de keukenmachine tot een glad mengsel ontstaat. Je kunt het ananas kokos ijs nu direct serveren. Voor wat harder ijs zet je het mengsel ongeveer 45 minuten in de vriezer.

Ananas kokos ijs

Ananas kokos ijs

 

 

Ananas kokos ijs

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. 

feest pauline en annika

We zijn genomineerd!

We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.

Stemmen

Wat vind jij van dit recept?

4.7 (3 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

IJs Nagerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in