Sla wraps met zalm
In Australië at ik sla wraps. Bij een heel fijn tentje aan het strand van Bondi beach. Heerlijk! Ik zou zo weer terug willen. Ik noteerde het idee op mijn “to cook” lijstje maar ergens daagde mij iets. Ik had toch al een keer eerder sla wraps gemaakt. Op mijn blog kon ik het niet meteen vinden. Wat bleek, ze staan in mijn Voedselzandloper kookboek. Zo erg is het inmiddels met mij gesteld.
Op zich ook niet gek met 2 kookboeken op mijn naam en meer dan 1000 recepten online. Soms vergeet je wel eens wat je allemaal gemaakt hebt. En dat is dus best wel veel. Maar mijn ideeën zijn nog steeds niet op. Gelukkig niet. Anders kwam er ook geen derde boek. In het Voedselzandloper kookboek staan wraps van sla met gerookte kip en lekker veel groente. Vandaag maak ik ze met zalm en een lekkere tuinkruiden dip. Al net zo lekker.
Ingrediënten voor 4 personen
500 gr zalm
8 grote bladeren ijsbergsla
2 avocado’s
1/4 rode kool
50 gr worteljulienne
Rasp + sap van een halve citroen
Peper en zout
Olijfolie
Tuinkruiden dip
1 el kwark
1 el mayonaise
Handje peterselie
Handje basilicum
Kneepjes citroensap
Peper en zout
Zo maak je het
Breng de zalm op smaak met peper, zout en de rasp van een halve citroen. Bak de zalm in wat olijfolie rondom gaar. Snijd de zalm vervolgens in dikke repen.
Snijd de rode kool fijn. Meng dit in een kom met de worteljulienne. Voeg het sap van een halve citroen, een el olijfolie en wat peper en zout toe. Meng kort.
Meng alle ingrediënten voor de tuinkruiden dip in een hakmolentje door elkaar. Je kunt de kruiden ook gewoon fijn hakken met een mes, mocht je geen keukenmachine hebben. Breng de dip op smaak met peper en zout.
Snijd de avocado’s in repen.
Was de ijsbergsla en dep ze iets droog. Dit is de basis van je sla wraps.
Verdeel over ieder blad sla wat van de rode kool salade. Verdeel de reepjes avocado over de wraps. Leg de zalm op de sla schuitjes.
Verdeel de tuinkruiden dip over de sla wraps.
Garneer de wraps met nog wat vers gehakte peterselie en serveer meteen.
Dit recept is Voedselzandloper proof.
Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!
Heb je mijn kookboek al? Er staan 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recept bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in