sla wraps met zalm

Sla wraps met zalm

In Australië at ik sla wraps. Bij een heel fijn tentje aan het strand van Bondi beach. Heerlijk! Ik zou zo weer terug willen. Ik noteerde het idee op mijn “to cook” lijstje maar ergens daagde mij iets. Ik had toch al een keer eerder sla wraps gemaakt. Op mijn blog kon ik het niet meteen vinden. Wat bleek, ze staan in mijn Voedselzandloper kookboek. Zo erg is het inmiddels met mij gesteld.

Op zich ook niet gek met 2 kookboeken op mijn naam en meer dan 1000 recepten online. Soms vergeet je wel eens wat je allemaal gemaakt hebt. En dat is dus best wel veel. Maar mijn ideeën zijn nog steeds niet op. Gelukkig niet. Anders kwam er ook geen derde boek. In het Voedselzandloper kookboek staan wraps van sla met gerookte kip en lekker veel groente. Vandaag maak ik ze met zalm en een lekkere tuinkruiden dip. Al net zo lekker.

sla wraps met zalm

sla wraps met zalm

Ingrediënten voor 4 personen
500 gr zalm
8 grote bladeren ijsbergsla
2 avocado’s
1/4 rode kool
50 gr worteljulienne
Rasp + sap van een halve citroen
Peper en zout
Olijfolie

Tuinkruiden dip
1 el kwark
1 el mayonaise
Handje peterselie
Handje basilicum
Kneepjes citroensap
Peper en zout

Zo maak je het
Breng de zalm op smaak met peper, zout en de rasp van een halve citroen. Bak de zalm in wat olijfolie rondom gaar. Snijd de zalm vervolgens in dikke repen.

Snijd de rode kool fijn. Meng dit in een kom met de worteljulienne. Voeg het sap van een halve citroen, een el olijfolie en wat peper en zout toe. Meng kort.

Meng alle ingrediënten voor de tuinkruiden dip in een hakmolentje door elkaar. Je kunt de kruiden ook gewoon fijn hakken met een mes, mocht je geen keukenmachine hebben. Breng de dip op smaak met peper en zout.

Snijd de avocado’s in repen.

Was de ijsbergsla en dep ze iets droog. Dit is de basis van je sla wraps.

Verdeel over ieder blad sla wat van de rode kool salade. Verdeel de reepjes avocado over de wraps. Leg de zalm op de sla schuitjes.

Verdeel de tuinkruiden dip over de sla wraps.

Garneer de wraps met nog wat vers gehakte peterselie en serveer meteen.

sla wraps met zalm

sla wraps met zalm

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in