Jachtschotel met zoete aardappel
Als kind waren we al dol op jachtschotel. Zachte aardappelpuree met gekruid gehakt, zoete appel en een krokant kaaslaagje. Heerlijk zo’n Hollandse pot! Het past helemaal bij deze tijd van het jaar. Nu het buiten koud is, hebben we vooral behoefte aan comfort food. Voor ons is comfort food alles wat warm, romig én knapperig uit de oven komt. Eten waar je instant gelukkig van wordt! Nou worden wij sowieso al snel gelukkig van een bordje eten, maar bij een Hollandse jachtschotel hebben wij dat des te meer.
Jachtschotel recept
In plaats van een gewone aardappelpuree hebben we een puree gemaakt van zoete aardappelen. Is net ietsje lichter en zo krijg je met deze jachtschotel met zoete aardappel toch ook weer meer groenten binnen. Voor dit jachtschotel recept hebben we gehakt gebruikt. Je zou eventueel ook stoofvlees (riblappen) kunnen gebruiken. Maar deze jachtschotel met gehakt is net zo lekker. Je kunt de jachtschotel met appel ook prima voorbereiden. Dan hoef je hem als je uit je werk komt, alleen maar de oven in te schuiven. Kan jij in de tussentijd mooi bijkomen van een lange werkdag op de bank. Fijn toch? Geniet ervan! Enne, liever een jachtschotel met gewone aardappelen? Ga dan voor dit recept.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 400 gr rundergehakt
- 1 kg zoete aardappelen
- 1 rode paprika
- 1 prei
- 2 uien
- 2 appels
- 200 ml runderbouillon
- 50 gr geraspte kaas
- 2 blaadjes laurier
- 2 kruidnagelen
- Paar takjes verse tijm
- Klontje roomboter
- Scheutje melk
- Peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).
Schil de zoete aardappelen en snijd ze in kleine stukken. Kook de zoete aardappelen gaar in water met zout. Giet de aardappelen af en stamp er een puree van. Maak de puree wat smeuïger met een klontje roomboter en een scheutje melk. Breng de zoete aardappelpuree op smaak met peper en zout en zet apart.
Pel en snipper de ui. Fruit dit aan in wat olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak dit mee. Breng het op smaak met peper en zout. Was de prei en snijd deze in plakjes. Snijd de paprika in blokjes. Voeg deze bij het gehakt en bak kort mee. Voeg nu de bouillon toe, de laurier, kruidnagelen en tijm en laat het geheel op een zacht vuur zo’n 20 minuten stoven.
Snijd de appelen in dunne plakjes. Verdeel het mengsel van gehakt en groenten over een ovenschaal. Leg hierop de plakjes appel. Verdeel de zoete aardappelpuree over de ovenschotel. Strooi op het laatst hier wat geraspte kaas over.
Bak de jachtschotel met zoete aardappel in ongeveer 20 minuten goudbruin op 200 graden. De ovenschotel is klaar als het kaaslaagje lekker krokant is.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in