
Jachtschotel
Na de feestdagen en uitgebreide etentjes is het weer tijd voor comfort food Dat is deze Jachtschotel met gehakt zeker. Het is een ovenschotel met kruidig gehakt bedekt onder een romige laag aardappelpuree. De verrassende twist zit hem in de appel. Heerlijk. Dit gerecht doet mij denken aan vroeger, ik weet nog dat ik het voor het eerst bij een vriendinnetje at. Met gekleurde stiften pende ik het recept over, met een mooie tekening erbij. Lekker eten zat er toen al in!

De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 4 personen
- 400 gr rundergehakt
- 1 kg kruimige aardappelen
- 2 uien
- 1 prei
- 1 winterwortel
- 100 gr champignons
- 2 appels
- 50 gr geraspte kaas
- 1 kopje hete melk
- 1 klontje roomboter
- 300 ml runderbouillon
- 2 blaadjes laurier
- 2 kruidnagelen
- Peper en zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht.
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar in ruim water met zout. Maak van de aardappelen een zachte puree, door wat hete melk en een klont boter toe te voegen. Breng de puree op smaak met peper en zout. Zet apart.
Pel en snipper de uien. Maak de groente schoon en snij de wortel, prei en champignons plakjes. Snijd de appels in dunne plakjes.
Bak het gehakt bruin en breng het op smaak met peper en zout. Voeg de uien, de prei, de wortel en de champignons toe en bak het geheel rondom om. Voeg de bouillon, de laurier en de kruidnagelen toe en zet het vuur lager. Stoof de groente en het vlees in ongeveer 20-25 minuten zacht. Verwijder het laurier en de kruisnageltjes.
Verdeel het gehaktmensen over een ovenschaal. Leg de plakjes appel hier bovenop en sluit af met een laag puree. Garneer de jachtschotel met geraspte kaas. Bak de ovenschotel in 20 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan