Aardappel preisoep

Aardappel preisoep

Weer eens een andere soep deze aardappel preisoep! Van iedere groente kun je bijna wel soep maken, maar vaak denk je niet zo gauw aan aardappelen in de soep toch? De aardappel geeft de soep juist een heerlijke volle en romige textuur. Een lekkere maaltijdsoep dus is deze aardappelsoep met prei.

Aardappel preisoep recept

Het fijne aan een soep recept vinden wij altijd dat je het goed van tevoren kunt klaarmaken. Hoe fijn om zo’n lekkere pan met preisoep met aardappel al op het fornuis te hebben staan. Geniet ervan! PS liever een aardappelsoep met zalm? Bekijk dan eens dit recept.

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor vier personen

  • 500 gr kruimige aardappelen
  • 2 stuks prei
  • 1 ui
  • 1 knoflookteen
  • 1 el fijngehakte bieslook
  • 1 liter kippenbouillon
  • 125 ml slagroom
  • 1 flinke klont roomboter
  • 1 el mosterd
  • Peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijkmatige stukken van zo’n 3 x 3 cm.

  2. Hak de ui en knoflook fijn. Fruit dit aan in een grote soeppan in de klont roomboter.

  3. Was de prei en snijd deze in ringen. Je kunt de prei het beste eerst halveren, dan kun je hem goed schoonspoelen onder de kraan. Voeg de gesneden prei en mosterd toe en bak dit kort mee.

  4. Voeg nu de aardappelen en de bouillon bij de prei. Wij gebruiken kippenbouillon, omdat we dat het lekkerste vinden. Liever vega? Dan kan je uiteraard ook groentebouillon gebruiken.

  5. Laat de aardappelen in ongeveer 15 minuten gaar koken. Ze zijn gaar als ze direct van je mes glijden, nadat je er in geprikt hebt.

  6. Pureer de soep glad met een staafmixer. Voeg de slagroom toe en breng de soep verder op smaak met peper en zout.

  7. Garneer de aardappel preisoep met de fijngehakte bieslook.

Aardappel preisoep

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.1 (29 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in