Aardappel-preisoep

Aardappel-preisoep

Van iedere groente kan je bijna wel soep maken. Echt waar! Vandaag deel ik het recept voor een lekkere romige aardappel-preisoep met jullie. Past perfect bij de 30 days of veggies challenge, die op Facebook nog in volle gang is. Superleuk dat jullie daar massaal aan deelnemen. Groente is bij mij meestal het hoofdingrediënt van een gerecht. Maar deze maand zetten we ze nog even extra in het zonnetje. In de challenge laten we vooral de veelzijdigheid van groente zien. Een salade of soep maken, kunnen we inmiddels allemaal. Maar je kunt heel veel groentes ook roosteren in de oven, grillen of rauw eten. Heerlijk!

Deze aardappel-preisoep maakte ik met zilte aardappeltjes van Texel. Dat is een heerlijk en biologisch aardappeltje van Marc. Hoewel het eigenlijk een vastkoker is, maakte ik er toch soep van. De aardappel geeft een heerlijke volle en romige textuur aan de preisoep. Ik garneerde de soep met ijskruid, ook van Texel. Maar dat kan je gerust weglaten of vervangen door wat bieslook of platte peterselie. Volgende week delen we alweer het laatste recept van de 30 days of veggies challenge. Maar gelukkig is er op mijn blog heel veel lekkers en gezonds met groente in de hoofdrol te vinden. Geniet ervan.

aardappel-preisoeptexel culinair

Ingrediënten voor 4 – 6 personen
300 gr Texelse aardappelen
1 dikke prei
1 teentje knoflook
2 tl mosterd
1 ltr (kippen)bouillon
Scheutje slagroom of kookroom
Evt ijskruid  of peterselie om te garneren
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Schil de aardappelen en snijd ze in gelijkmatige stukken van zo’n 3 x 3 cm. Was de aardappelen.

Was de prei en snijd deze in ringen. Je kunt de prei het beste eerst halveren, dan kun je hem goed schoonspoelen onder de kraan.

Hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in een grote soeppan in wat olijfolie.

Voeg de mosterd en de prei toe en bak dit kort mee.

Voeg nu de aardappelen en de bouillon bij de prei. Ik gebruik zelf kippenbouillon omdat ik dat het lekkerste vind. Liever vega? Dan kan je uiteraard ook groentebouillon gebruiken.

Laat de aardappeltjes in ongeveer 10 tot 15 minuten gaar koken. Ze zijn gaar als ze direct van je mes glijden, nadat je er in geprikt hebt.

Pureer de soep glad met een staafmixer.

Voeg een scheutje slagroom of kookroom (is minder vet) toe en breng de soep verder op smaak met peper en zout.

Garneer de aardappel-preisoep eventueel met wat ijskruid of gehakte peterselie.

Geniet ervan.


aardappel-preisoep

 

Tags

Aardappel Prei Gezonde recepten Kerst Vegetarische recepten Herfst recepten Winter recepten Soepen

Wat vind jij van dit recept?

1.5 (4 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in