Menu

De Food Bucket List Tag

Vorig jaar deelde ik mijn Food Bucket List met jullie. Inmiddels heb ik 80% daarvan vervuld en vond ik het tijd voor een nieuwe uitdaging. Zo aan het einde van het jaar denk ik altijd na over wat wil ik? En waar heb ik dit jaar te weinig tijd voor gemaakt? Daarom heb ik de Food Bucket List Tag bedacht. Dingen die je op je lijstje hebt staan, maar die er nooit van komen. Deze tag geldt als stok achter de deur. Want het leven is te kort om de dingen te laten, die je altijd hebt willen doen. Toch?

Ik heb 1o vragen bedacht, hier komen ze!

1. In welk restaurant wil je graag eten?
Er zijn restaurants die maar op mijn lijstje blijven staan (ja ik heb echt een “To go” lijstje) maar waar ik nooit naartoe ga. Ik heb een vrij lang lijstje. Zo wil ik een keertje bij Ottolenghi eten in London, naar de Goudfazant in Amsterdam, Aziatisch eten bij Happy Happy Joy Joy, maar ook wil ik een keer De Librije beleven. Vooral omdat er al zoveel over geschreven is, ben ik extra benieuwd naar de beleving. En als ik dan mag kiezen, graag de Chef’s Table. Kan ik mooi kijken hoe het er daar aan toegaat bij Jonnie in de keuken..

2. Wat koop je altijd kant en klaar maar wil je zelf helemaal from scratch maken?
In mijn DIY video’s maak ik heel veel dingen zelf, die je normaal kant en klaar koopt. Maar er zijn ook dingen waar zelfs ik mij niet aan waag. Ik zou wel een keer zelf sojasaus willen maken. Ook vooral omdat ik geen idee heb hoe je dat doet. Ook wil ik nog een keer zelf worst maken. Lijkt me heel leuk om te doen. Vooral omdat je dan zelf je eigen smaken kunt toevoegen. Er moet dan sowieso gerookt paprikapoeder in, want ik ben dol op alles met een smokey flavour.

3. Welk gerecht zou je nog een keer willen proeven?
Ik heb het geluk dat ik door mijn blog al heel veel verschillende dingen heb mogen proeven. Ik moet ook echt heel hard nadenken over iets dat ik nog nooit gegeten heb. Ik kom dan toch uit op spectaculair dessert à la Masterchef. Zoals Peter Gilmores Snow Egg. Dat zijn dingen die je toch niet 1, 2, 3 thuis maakt.

4. Wat wil je nog aan je keukenstash toevoegen?
Een Kitchenaid graag. Met alle hulpstukken die er zijn. Dus ook de pastamolen en de nieuwe groentesnijder. Ik ben heel erg nieuwsgierig naar al die extra elementen die Kitchenaid heeft.  En dan het liefst in de kleur Pistache. Moet ik er alleen nog wel een plekje voor vinden. Maar dat lijkt mij niet zo’n probleem.

5. Wat is je ultieme foodie wens?
Daar heb ik het al vaker over gehad. Ik zou zo graag met een lepeltje alle bakken van een grote ijssalon langs gaan. Het liefst natuurlijk in een top of the bill ijssalon in Rome. Maar gewoon in Nederland mag ook (Garrone mag ik langskomen?). Ik kan nooit kiezen en het liefst wil ik van alles één hapje. Dat is mijn ultieme foodiewens. Geluk zit hem immers in kleine dingen.

pauline

6. In welk land wil je de oorspronkelijke versie van een gerecht proeven?
De meeste buitenlandse gerechten die wij maken zijn nogal verhollandst. Kijk maar naar de pasta van de Italianen en de versie van ons Nederlanders. Wij gooien er altijd extra veel groente in. Ik wil zelf nog graag een keer naar Azië om daar een traditionele Indonesische rendang te proeven. Ook zou ik wel eens een enchilada in Mexico willen eten. Want volgens Annika smaakt het daar toch heel anders. Daar ben ik wel benieuwd naar.

7. Wat wil je leren eten?
Eigenlijk niets. Want als ik iets niet lekker vind, dan vind ik dat helemaal niet erg. Maar het zou handig zijn als ik rauwe vis lekkerder zou vinden. Ik ben er namelijk niet echt dol op. Een klein stukje als onderdeel van een voorgerecht gaat nog wel. Maar je maakt mij niet gelukkig met een sashimi diner.

8. Voor wie zou je nog een keer willen koken?
Ik zou wel een keertje voor Jett Rebel willen koken. Ik ben dol op zijn muziek en vind hem ook gewoon heel leuk (crush confession). Aan zijn Instagram te zien, kookt hij zelf niet echt vaak (of hij deelt gewoon geen food foto’s dat kan ook). Lijkt me heel cool om een keer voor hem te koken. Hij mag zelf kiezen wat. Als hij dan tussentijds “Do you love me at all” voor mij zingt ben ik helemaal gelukkig. Ook zou ik wel een keer willen koken voor Donna Hay, of nog liever mét Donna Hay. Vooral omdat ik heel benieuwd ben naar haar keuken.

9. Wat zou je nog willen leren in de keuken?
Ik ben niet zo goed in patisserie. Ik ben meer van een snufje dit en een lepeltje dat. Bij Patisserie ligt dat heel nauw. Alles moet in grammen afgewogen worden.  Ik zou wel willen leren hoe je een spektakel stuk maakt. Met verschillende lagen, texturen. Een beetje zoals je bij Masterchef maakt ziet. Dat lijkt mij wel heel tof. Ik denk ook wel dat ik het kan, ik heb alleen niet zoveel geduld.

10. Welke food challenge zou je nog een keer willen doen?
Ik heb al een keer een detox gedaan, dat vond ik al heel wat. De vegan challenge is niets voor mij, ik zou mijn kaasjes teveel missen. Een maand zonder suiker lijkt mij wel een goede uitdaging. Stiekem helemaal niet zo ingewikkeld als je altijd zelf kookt. Ik eet eigenlijk vrij weinig suiker. Alleen de discipline ontbreekt mij een beetje. Dat zou wel een mooie januari uitdaging zijn.

pauline

Ik zou het leuk vinden als je de tag overneemt op je blog. Het is dan wel zo netjes om erbij te vermelden dat de tag van mij komt.
Geen blog? Laat dan vooral jouw antwoorden weten in de comments. Vind ik leuk.


Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100! nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

happy new year

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

17 reacties

 • chezmademoisellejulie
  14 januari 2016 om 17:02

  Wat een leuke tag! Ik heb 'm even overgenomen op mijn blog. Voor mezelf denk ik dat een maand zonder vlees best een grote challenge zou zijn, misschien waag ik me er ooit wel aan!

 • Anne-Jolijn
  11 januari 2016 om 17:48

  Hoi Pauline,

  Weer een super leuke blog! Elke keer kan je me weer verrassen met een origineel foodie idee of een orgineel recept waar ik dan met een eigen variant op verder borduur.
  Ik ben het helemaal met met je eens dat de kitchenaid echt een droom van een apparaat is. Echt als ik mijn boerderij met de grote tuin en rondscharelende kippen heb gerealiseerd, komt vast die grote keuken met Kitchenaid er ook wel. Maar momenteel is mijn budget zelfs niet toereikend om altijd op een gezonde manier te koken of helemaal jou recepten te volgen.
  Mag ik jou een uitdaging geven om een budgetvriendelijk weekmenu samen te stellen?

  Hartelijke groet

 • Willemijn
  31 december 2015 om 09:55

  Leuk artikel! Had eigenlijk besloten om er niks mee te doen maar heb me toch laten verleiden. Damn you ? http://www.whatsthatsmell.nl/food-bucket-list-2016/

 • Jolanda
  29 december 2015 om 00:24

  Die kitchenaid wil ik ook, net als de staafmixer, chopper, blender etc. van dat merk. Ik wil het dan in keizerrood of zwart. Zucht.... Eten zou ik ook graag in de Librije, koken met Jamie Oliver, de keuken van Japan proeven in Japan zelf. Ik zou graag een keer echt goed basistechnieken als bouillon trekken en snijtechniek willen leren. Misschien toch eens op kookles. ?

 • Judith Nipshagen
  28 december 2015 om 20:48

  Wat ontzettend leuk om te lezen dat je wel eens worst wilt maken. Dat is mogelijk! Wij organiseren workshops worsten maken van het begin tot het eind. Je bent ook hartelijke welkom om een kijkje te komen nemen bij ons in de keuken in Haarlem. Wij hopen je graag een keer te ontmoeten!

 • Hanneke Karté-Pos
  28 december 2015 om 19:06

  Superleuk idee! Ik ga eens kijken of ik überhaupt een antwoord kan verzinnen op die vragen...ik heb nog zoveel dingen om te leren en die ik wil ervaren.
  Die KitchenAid is echt een aanrader, die droom heb ik vorig waargemaakt en ik zou nooit meer zonder willen!

 • Lai Wah
  28 december 2015 om 14:00

  Echt een superleuk idee! En ik hoefde er helemaal niet lang over na te denken ;)
  Mijn bucket list staat nu op mijn eigen foodblog. Met een vermelding van en een stukje over jouw blog, uiteraard.
  http://www.ikook.nu/ook-leuk/de-food-bucket-list-tag/

 • Margot
  28 december 2015 om 13:34

  Wat een leuke tag! En in je antwoord over ijs kan ik me helemaal vinden!

 • Sigrid
  28 december 2015 om 12:22

  Kom dan voor dat ijs maar naar Hengelo! Lees de website maar. ;-)
  http://www.vanderpoelijs.nl

 • Proef de Smaak
  28 december 2015 om 11:29

  Wat leuk om te lezen! En nummer 5 deel ik zeker met je!! :)

 • Betty
  28 december 2015 om 09:49

  Ha! Deze is heel leuk om te lezen,
  en ik ga hem ook overnemen :-)

 • Linda
  28 december 2015 om 09:41

  Oh Pauline, wat een leuke tag weer. Ik ga deze zeker even invullen. Natuurlijk vernoem ik je!! X Lin

 • Esmée
  28 december 2015 om 08:56

  Wat een leuke tag! Erg leuk om het tr lezen. Ik vind een Kitchenaid ook prachtig, en lijkt me erg fijn

 • Homeforfood
  28 december 2015 om 08:11

  Ik heb begin dit jaar van mijn eerste inkomsten met homeforfood de pistache kitchenaid gekocht. Ik ben er nog steeds verliefd op! Leuke Bucketlist Pauline, ik hoop dat je het komend jaar kan waarmaken!

 • Marloes de Klerk
  28 december 2015 om 07:34

  Oeh die pistache Kitchenaid is idd gaaf zeg. Maar ik ben al de gelukkige eigenaar van een wit 'heavy duty' exemplaar. Gekregen van mijn vriend als 'werpgoud' na de geboorte van onze eerste zoon.
  Verder wil ik heel graag een keer eten bij de Librije en op een dag gaat dat ook zeker gebeuren! Ik wil graag een keer croissants helemaal from scratch maken en koriander leren eten en ook echt lekker gaan vinden, maar vrees dat dat niet gaat lukken. Graag zou ik een keer in Japan sushi eten en pizza in Napels en ook ik wil graag goed patisserie leren maken. Plan voor komend jaar is om een cursus te gaan doen. Tot slot zou ik wel een maand helemaal zonder suiker willen, maar door mijn passie voor bakken wordt dat wel een flinke uitdaging.

 • Nicole
  28 december 2015 om 07:16

  Leuke blogpost! Ik wil ook heel graag een grote keukenmachine. Mijn food challenge is weer een maand zonder chocolade. Dat heb ik na pasen ook gedaan en hoewel het een uitdaging is (dus ook geen chocolade in toetjes in restaurants,) kick ik altijd wel even helemaal af. ?

 • Marlotte
  28 december 2015 om 06:59

  Oh, ik begrijp je compleet over die Kitchenaid. Ik droom ook echt al jaren over de Pistache Kitchenaid. Helaas moet ik eerst nog héél lang sparen. Maar ooit, ooit komt hij er! Leuke tag dit!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.