bananabread mufin AH

De Food Bucket List Tag

Vorig jaar deelde ik mijn Food Bucket List met jullie. Inmiddels heb ik 80% daarvan vervuld en vond ik het tijd voor een nieuwe uitdaging. Zo aan het einde van het jaar denk ik altijd na over wat wil ik? En waar heb ik dit jaar te weinig tijd voor gemaakt? Daarom heb ik de Food Bucket List Tag bedacht. Dingen die je op je lijstje hebt staan, maar die er nooit van komen. Deze tag geldt als stok achter de deur. Want het leven is te kort om de dingen te laten, die je altijd hebt willen doen. Toch?

Ik heb 1o vragen bedacht, hier komen ze!

1. In welk restaurant wil je graag eten?
Er zijn restaurants die maar op mijn lijstje blijven staan (ja ik heb echt een “To go” lijstje) maar waar ik nooit naartoe ga. Ik heb een vrij lang lijstje. Zo wil ik een keertje bij Ottolenghi eten in London, naar de Goudfazant in Amsterdam, Aziatisch eten bij Happy Happy Joy Joy, maar ook wil ik een keer De Librije beleven. Vooral omdat er al zoveel over geschreven is, ben ik extra benieuwd naar de beleving. En als ik dan mag kiezen, graag de Chef’s Table. Kan ik mooi kijken hoe het er daar aan toegaat bij Jonnie in de keuken..

2. Wat koop je altijd kant en klaar maar wil je zelf helemaal from scratch maken?
In mijn DIY video’s maak ik heel veel dingen zelf, die je normaal kant en klaar koopt. Maar er zijn ook dingen waar zelfs ik mij niet aan waag. Ik zou wel een keer zelf sojasaus willen maken. Ook vooral omdat ik geen idee heb hoe je dat doet. Ook wil ik nog een keer zelf worst maken. Lijkt me heel leuk om te doen. Vooral omdat je dan zelf je eigen smaken kunt toevoegen. Er moet dan sowieso gerookt paprikapoeder in, want ik ben dol op alles met een smokey flavour.

3. Welk gerecht zou je nog een keer willen proeven?
Ik heb het geluk dat ik door mijn blog al heel veel verschillende dingen heb mogen proeven. Ik moet ook echt heel hard nadenken over iets dat ik nog nooit gegeten heb. Ik kom dan toch uit op spectaculair dessert à la Masterchef. Zoals Peter Gilmores Snow Egg. Dat zijn dingen die je toch niet 1, 2, 3 thuis maakt.

4. Wat wil je nog aan je keukenstash toevoegen?
Een Kitchenaid graag. Met alle hulpstukken die er zijn. Dus ook de pastamolen en de nieuwe groentesnijder. Ik ben heel erg nieuwsgierig naar al die extra elementen die Kitchenaid heeft.  En dan het liefst in de kleur Pistache. Moet ik er alleen nog wel een plekje voor vinden. Maar dat lijkt mij niet zo’n probleem.

5. Wat is je ultieme foodie wens?
Daar heb ik het al vaker over gehad. Ik zou zo graag met een lepeltje alle bakken van een grote ijssalon langs gaan. Het liefst natuurlijk in een top of the bill ijssalon in Rome. Maar gewoon in Nederland mag ook (Garrone mag ik langskomen?). Ik kan nooit kiezen en het liefst wil ik van alles één hapje. Dat is mijn ultieme foodiewens. Geluk zit hem immers in kleine dingen.

pauline

6. In welk land wil je de oorspronkelijke versie van een gerecht proeven?
De meeste buitenlandse gerechten die wij maken zijn nogal verhollandst. Kijk maar naar de pasta van de Italianen en de versie van ons Nederlanders. Wij gooien er altijd extra veel groente in. Ik wil zelf nog graag een keer naar Azië om daar een traditionele Indonesische rendang te proeven. Ook zou ik wel eens een enchilada in Mexico willen eten. Want volgens Annika smaakt het daar toch heel anders. Daar ben ik wel benieuwd naar.

7. Wat wil je leren eten?
Eigenlijk niets. Want als ik iets niet lekker vind, dan vind ik dat helemaal niet erg. Maar het zou handig zijn als ik rauwe vis lekkerder zou vinden. Ik ben er namelijk niet echt dol op. Een klein stukje als onderdeel van een voorgerecht gaat nog wel. Maar je maakt mij niet gelukkig met een sashimi diner.

8. Voor wie zou je nog een keer willen koken?
Ik zou wel een keertje voor Jett Rebel willen koken. Ik ben dol op zijn muziek en vind hem ook gewoon heel leuk (crush confession). Aan zijn Instagram te zien, kookt hij zelf niet echt vaak (of hij deelt gewoon geen food foto’s dat kan ook). Lijkt me heel cool om een keer voor hem te koken. Hij mag zelf kiezen wat. Als hij dan tussentijds “Do you love me at all” voor mij zingt ben ik helemaal gelukkig. Ook zou ik wel een keer willen koken voor Donna Hay, of nog liever mét Donna Hay. Vooral omdat ik heel benieuwd ben naar haar keuken.

9. Wat zou je nog willen leren in de keuken?
Ik ben niet zo goed in patisserie. Ik ben meer van een snufje dit en een lepeltje dat. Bij Patisserie ligt dat heel nauw. Alles moet in grammen afgewogen worden.  Ik zou wel willen leren hoe je een spektakel stuk maakt. Met verschillende lagen, texturen. Een beetje zoals je bij Masterchef maakt ziet. Dat lijkt mij wel heel tof. Ik denk ook wel dat ik het kan, ik heb alleen niet zoveel geduld.

10. Welke food challenge zou je nog een keer willen doen?
Ik heb al een keer een detox gedaan, dat vond ik al heel wat. De vegan challenge is niets voor mij, ik zou mijn kaasjes teveel missen. Een maand zonder suiker lijkt mij wel een goede uitdaging. Stiekem helemaal niet zo ingewikkeld als je altijd zelf kookt. Ik eet eigenlijk vrij weinig suiker. Alleen de discipline ontbreekt mij een beetje. Dat zou wel een mooie januari uitdaging zijn.

pauline

Ik zou het leuk vinden als je de tag overneemt op je blog. Het is dan wel zo netjes om erbij te vermelden dat de tag van mij komt.
Geen blog? Laat dan vooral jouw antwoorden weten in de comments. Vind ik leuk.


Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100! nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

happy new year

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in