Tony's chocolonely

Vlog: Chocola maken bij Tony’s

Hebben jullie fijne kerstdagen tot nu toe? En al lekkere recepten gekookt? Ik ben vandaag in het hoge noorden, ik ga uit eten met de schoonfamilie. Maar ik heb ook een leuke video voor jullie. Vanwege mijn 5 jarig bestaan heb ik samen met 5 bezoekers onze eigen Tony’s reep gemaakt. Yes hoe leuk! En dat alles hebben we natuurlijk vastgelegd op video, zodat jullie ook een beetje mee kunnen genieten.

 

Klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal.

Ik ben al jaren fan van Tony’s Chocolonely. Hun repen (vooral de limited editions) vind ik fantastisch. Maar nog beter is het verhaal achter Tony’s Chocolonely. Dit merk streeft namelijk naar een 100% fairtrade reep. Je kunt je voorstellen dat wanneer je een reep in de supermarkt koopt voor €0,20 dat er altijd iemand is die hier niet veel geld van terug ziet. Helaas zijn dit voornamelijk de cacao boeren. Bij Tony’s doen ze het anders en krijgen de boeren een eerlijke prijs voor hun cacao. De rode verpakking (waarin ik mij nog altijd vergis) staat dus niet voor puur, maar geldt als een soort alarmbel voor de cacao industrie. Want eigenlijk is het van de zotte dat er nog boeren zijn die geen goede prijs voor hun werk ontvangen.

Wij gingen dus zelf onze eigen reep maken. Annika en ik hebben een reep gemaakt met pretzels, marshmallows en caramel. Zo lekker! Daarna gaf smaakmaakster Eva ons nog een leuke en interessante smaak workshop. In chocola zijn er 7 elementen die je terug kunt proeven. Bijvoorbeeld een diepe chocoladesmaak, een fruitige ondertoon, of eerder zoet en romig. Heel leuk om de chocola eens bewust te proeven.

bananabread reep

Eva had speciaal voor mij een bananabread reep gemaakt. En die was echt zo lekker. Ze had stukjes bananabread en stukjes dadel in de reep gedaan. Hemels. Helaas ligt hij niet in de schappen en moeten jullie mij op mijn woord vertrouwen.

Het was een ontzettend leuke dag. En iedereen ging met een goedgevulde goodybag én een goedgevulde chocoladebuik naar huis. Benieuwd hoe het er aan toegaat op Tony’s HQ en welke smaken de andere dames hebben bedacht, bekijk dan nu de video.

tony's chocolade workshop

tony's chocola maken

 

 

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in