fbpx
Menu

Mijn food bucket list voor 2014

En zijn jullie brak? Allereerst natuurlijk een heel gelukkig, gezellig, gezond en vooral lekker nieuw jaar gewenst. Dat jullie maar weer volop mogen genieten van mijn food inspiratie. Goede voornemens al gereed? Laat me raden, minder eten en nooit meer zoveel drinken.

imageBron foto

Ik heb voor mijzelf altijd stiekem goede voornemens, die ik nooit uitspreek. En er zit altijd iets bij wat met beter eten te maken heeft. En eigenlijk is dat helemaal niet nodig want ik eet vrij goed en gezond, maar omdat December altijd zo’n (vr)eetmaand is, geeft dat vaak een beetje een vertekend beeld. Daarnaast heb ik ook ieder jaar weer het goede voornemen om na het opstaan direct te douchen, zodat ik om 9 uur fris en fruitig achter de computer zit. Ook dit lukt mij nooit, want ik heb last van opstartproblemen. Ik heb zeker 2 uur nodig om wakker te worden en het komt regelmatig voor dat ik zo druk bezig ben, dat ik om 13.00 of later, nog moet douchen. En dat is best awkward, als de postbode denkt, dat jij in een badjas leeft, wat feitelijk ook deels waar is, maar dat terzijde.

Zo nu heb ik mijn goede voornemens er toch weer uitgekraamd. Maar het leek mij leuker om een food bucketlist op te stellen. Wat wil en moet ik echt maken in 2014? Ik heb zo’n lijstje in mijn telefoon en die wordt steeds meer aangevuld.

Maar wat er in ieder geval op staat is

 • Verschillende soorten ijs maken met de ijsmachine
 • Een hele kreeft koken of krab, dat mag ook
 • Een Heston of Adriano Zumbo-achtig dessert, met veel laagjes en spektakel
 • Eclairs
 • Iets eten wat ik nog nooit gegeten heb
 • Polentafriet, die waren zo goed bij Taste
 • Latte art, ik wil ook hartjes in mijn koffie
 • Iets met gepofte knoflook
 • Een taartje met frangipane
 • Een hele vis fileren
 • 1 x per week uit een kookboek koken
 • Een kinder verjaardagstaart maken
 • Pulled Pork, so good
 • Een 5 gangen diner organiseren
 • Ravioli met ei van Fifteen
 • Iets bakken met quinoa
 • Zuurdesem brood
 • Een culi workshop volgen
 • Meer kookvideo’s maken
 • Een complete rijsttafel maken

Dit zijn voor nu de hoogtepunten van mijn lijstje. Uiteraard staan er ook heel veel basic recepten op die je van mij gewend bent, maar die hou ik nog even voor mijzelf.

Heb jij nog iets wat echt aan deze food bucket list toegevoegd moet worden? Laat het dan weten in de comments. Dan kan ik wat met jullie verzoekjes doen.

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

50 reacties

 • Lianda
  25 mei 2014 om 11:21

  Wat leuk zo'n bucket list voor eten!
  Lijkt mij ook een leuk idee om te doen!
  Zoveel lekkere recepten, zoveel te maken!

  Er is nog genoeg om te eten, te leren maken en te proeven merk ik al! :D

  Beantwoorden
 • Rebecca
  12 januari 2014 om 21:58

  Ik ben een beetje laat maar toch wil ik nog even zeggen dat ik dit een heerlijke post vondt ;) ik heb ook een bucket lijst maar zou nooit durfen om hem op te schrijfen, voor het geval ik er niets van ga bakken :P maar zo een Heston of Adriano Zumbo-achtig dessert lijkt ook nog wel een leuke uitdaging, alleen wil ik daarvoor haast vakantie op nemen om de rust te hebben om zoiets te maken :P
  groetjes ;)
  rebecca

  Beantwoorden
 • Pauline
  13 januari 2014 om 13:08

  Dank je wel :) Het is voor mij een stok achter de deur :)

  Beantwoorden
 • claudia
  11 januari 2014 om 23:02

  Zeker weten iets van Adriano Zumbo!

  Beantwoorden

Reactie plaatsen