Menu

Easy: Boerenkool frittata

Nooit geweten dat ik nog fan zou worden van boerenkool. Jaren heb ik het niet gegeten (na een kerstdiner op de basisschool wat niet zo goed afliep). Maar ik ben er overheen. En stiekem ben ik er nu dol op. Niet op de stamppot, die eet ik nog steeds niet. Maar deze boerenkool frittata is echt heerlijk. Lekker voor bij de lunch, maar het kan ook prima als avondeten met een salade ernaast.

Ik vind het leuk en een uitdaging om de veelzijdigheid van groente te laten zien. Daarom probeer ik iedere keer nieuwe bereidingen en recepten uit met dezelfde groentesoort. Zo’n creatief proces begint bij mij vaak ’s avonds in bed. Voor het slapen gaan ben ik druk aan het nadenken wat we de volgende dag gaan eten. Dat doe ik aan de hand van mijn koelkast. Wat ligt er nog in? En wat moet heel snel op? Ik heb echt een hekel aan eten weggooien dus ik probeer altijd alles op te maken. En daar word je creatief van.  Nu had ik dus nog wat feta en een wortel liggen en zo kwam ik tot dit frittata recept. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.

boerenkool frittata

Ingrediënten voor 4 personen
200 gr boerenkool
1 kleine winterwortel
1 rode ui
0,5 rode peper
5 eieren
150 gr Griekse yoghurt
100 gr feta
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).

Schil de wortel en snijd deze in hele dunne repen.

Pel en snipper de ui en hak de rode peper (zonder zaadjes) fijn.  Fruit dit aan in wat olijfolie. Voeg de wortel toe en bak dit mee.

Scheur de boerenkool in kleine stukjes en bak deze mee.

Breng de groente op smaak met zout en eventueel wat extra peper.

Verdeel de groente over een ingevette ovenschaal.

Klop de eieren los met de Griekse yoghurt. Breng dit op smaak met peper en zout.

Giet het eimengsel op de groenten.

Verkruimel de feta over de frittata.

Bak de boerenkool frittata in 25 minuten af op 200 graden.

Serveer met brood of een salade.

boerenkool frittata

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100! nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

17 reacties

 • Laura
  17 augustus 2017 om 20:59

  Eenvoudig en lekker! :)

 • Anouk
  28 oktober 2016 om 15:54

  Heerlijk! Vooral met wat extra kruiden als mosterdzaad, knoflook- en uienpoeder.

 • Maria polinder
  9 februari 2016 om 17:41

  Ben nu al een paar weken jou recepten aan het koken. We hebben je boek en de meeste recepten vorig jaar allemaal gekookt. Ook van je website. Dit is het eerste gerecht wat ik persoonlijk echt niet kan waarderen. Ik hou sowieso al niet zo van boerenkool maar wil graag variatie. Maar nee deze gaan we niet weer maken. Kids vonden het helaas ook niet lekker.

 • Annika
  5 februari 2016 om 08:59

  Hmm, dat is denk ik niet zo geschikt. Dan wordt het een beetje nattig.

 • Aaltsje Hiddema
  5 februari 2016 om 02:06

  Ziet er heerlijk uit! Zou je dit gerecht kunnen invriezen?

 • Klaas Visser
  23 januari 2016 om 18:56

  Ik heb dit recept vandaag gemaakt, en het was heerlijk. We hebben er een stukje zalm bij gegeten; dat was een goede combinatie.

  Ik heb er een hele rode peper in gedaan en heb de pitjes laten zitten. Dat maakt het wat pittiger, maar dat past prima.

  Bedankt voor dit recept.

 • Inge
  8 december 2015 om 13:26

  Vandaag gemaakt als lunchgerecht! Super! Wat mij betreft mogen er best 2 pepertjes in.
  Een blijvertje!

 • Iris
  4 december 2015 om 10:15

  Ziet er lekker uit! Een frittata is inderdaad een ideale manier om restjes groenten op te maken. Ik maak hem zelf vaak met prei, ui en champignons. Vraagje: er staat dat het recept voedselzandloper proof is, klopt dat? Ik dacht namelijk dat (Griekse) yoghurt ook niet mocht van de voedselzandloper.

 • Pauline
  3 december 2015 om 20:12

  Oh echt wat grappig! Nou jij kan het vast hip maken daar :)

 • Ellen
  3 december 2015 om 11:51

  Boerenkool is in België eigenlijk helemaal geen bekende groente. Ik koop het zelf ook altijd bij de Albert Heijn. Dit gerechtje ziet er in elk geval te goed uit om niet uit te proberen!

 • Anna-Karina
  2 december 2015 om 10:06

  Boerenkool is inderdaad een redelijk moeilijke groente, maar deze... Ja, ik wil!

 • Vanessa
  2 december 2015 om 09:12

  Volgende week heb ik een feestje en iedereen neemt iets te eten mee. Mijn 'opdracht' is hartige taart, maar dat gaat deze fritatta worden. Lijkt me heerlijk!

  Dank je,
  Vanessa

 • Marlotte
  2 december 2015 om 07:58

  Vroeger bleef ik ook echt zoveel mogelijk weg van de boerenkool. Ik vond het echt helemaal niks Nu ben ik groot fan en eet ik het regelmatig, maar dan in de vorm zonder aardappelen. Ben benieuwd naar deze frittata!

 • Margot
  2 december 2015 om 07:42

  Ik vind stampot boerenkool erg lekker, maar verder weet ik niet zo goed wat ik ermee kan maken. Fijne inspiratie dus!

 • nicole
  2 december 2015 om 07:12

  Oh wat een goed idee. Deze ga ik zeker maken!

 • Esmée
  2 december 2015 om 07:00

  Ik ben ook niet zo fan van boerenkool, maar dit ziet er echt goed uit!

 • Emma
  2 december 2015 om 06:56

  Ik ben ook niet zo'n ontzettend grote fan van boerenkoolstamppot, maar dit ziet er daarentegen verrukkelijk uit zeg!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.