Boerenkool stamppot met worst
Lekker boerenkoolstamppot met worst! Niet alleen super makkelijk om te maken maar je eet ook nog eens meerdere verschillende soorten groenten. Voor deze stamppot boerenkool gebruik je naast boerenkool en aardappels ook knolselderij. Dit geeft een noterige smaak aan de stamppot, daarom passen de stukjes walnoot er ook fantastisch bij. Net een klein beetje anders dan je misschien gewend bent. Natuurlijk mogen een rookworst en uitgebakken spekblokjes niet ontbreken. Door de stamppot meng je crème fraîche zodat de aardappel en knolselderij lekker smeuïg wordt, maar wanneer je het lekker vindt kun je er zelf een jus bij maken. Gebruik om de aardappels te stampen een aardappelstamper, heb je die niet dan kun je ook de achterkant van een lepel of vork gebruiken. Dit boerenkool recept heb je in 25 minuten gemaakt! Lekker snel op tafel dus. Zin in wat anders? Probeer dan deze andijviestamppot.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 750 gr kruimige aardappels
- 500 gr boerenkool
- 250 gr knolselderij
- 200 gr spekblokjes
- 1 Gelderse rookworst (van 285 gram)
- 200 ml crème fraîche
- 70 gr walnoten
- zout en peper naar smaak
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Schil de aardappels en snijd ze in gelijke grove stukken (van ongeveer 3-4 centimeter). Schil ook de knolselderij en snijd in ongeveer dezelfde grote stukken als de aardappels. Doe ze in een pan, vul de pan met water tot dat de knolselderij- en aardappelstukken net onder staan.
Breng de aardappels en knolselderij aan de kook, voeg 3 theelepels zout toe. Leg de bloerenkool op de aardappels, sluit af met een deksel en kook de in ongeveer 14-15 minuten gaar. De aardappels en knolselderij zijn gaar wanneer je er gemakkelijk met een vork in kunt prikken.
Bereid ondertussen de rookworst zoals aangegeven op de verpakking. Doe de walnoten in een droge koekenpan en rooster ze 2-3 minuten tot ze kleine bruine plekjes krijgen. Schut ze uit de pan op een bordje.
Bak daarna de spekblokjes in de droge koekenpan, voor 3-4 minuten tot ze rondom mooi goudbruin zijn. Schep ze uit de pan op een bordje met keukenpapier en laat ze daarop uitlekken.
Giet de aardappels, knolselderij en boerenkool af. Stamp met een aardappelstamper (of wanneer je die niet hebt kun je een vork of lepel gebruiken) de aardappels en stukken knolselderij. Schep de crème fraîche er door. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de spekblokjes en walnoten toe en schep alles goed door.
Haal de worst uit de verpakking en snijd in stukjes. Verdeel de boerenkool stamppot over een schaal en leg de worst er op. Of verdeel over 4 borden en verdeel de stukjes worst.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in