fbpx
Menu

Frambozen Meringue IJstaart

Yes deze frambozen meringue ijstaart kan je zonder ijsmachine maken! Echt waar, het is heel makkelijk. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig. Klinkt als te mooi om waar te zijn he? Is het niet. Vroeger hield ik niet zo van ijstaart, mijn referentiekader was dan ook Viennetta. Hoewel ik altijd een enorme ijsjunkie ben geweest, was ik daar niet kapot van. “Wil je ijs als toetje?” “Yes please!” De teleurstelling was dan des te groter als er een plak Viennetta werd afgesneden. Misschien zijn ze in de loop der jaren flink verbeterd, maar vroeger vond ik ze echt niet lekker.

Deze frambozen-ijstaart zal je niet teleurstellen. Dat beloof ik je! Hij is lekker fris en zoet tegelijk. De knapperige stukjes meringue maken het helemaal af. Het enige nadeel van deze ijstaart, is dat je even geduld moet hebben met eten. Als hij net uit de vriezer komt, is hij nog te hard om aan te snijden. Echt je krijgt  dat mes er niet doorheen.  Ik heb het geprobeerd, zonder succes. Maar met een half uurtje geduld, heb je een heerlijke zoete en vooral romige ijstaart. Ik heb hem nu gemaakt in een bakvorm van de IKEA, maar je kunt ook een springvorm of glazen schaal gebruiken.  Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.

meringue ijstaart

Ingrediënten voor 8 personen
0,5 ltr slagroom
1 blikje gecondenseerde melk (400 gr)
250 gr frambozen (eventueel uit de diepvries)
8 kleine meringues

Zo maak je het
Klop de slagroom met de gecondenseerde melk lobbig. Het moet lekker luchtig worden.

Giet de helft van het mengsel in een andere kom.

Pureer de frambozen glad met een staafmixer. Haal ze eventueel door een zeef. Zo voorkom je dat er pitjes in je ijstaart zitten. Meng de frambozenpuree met de helft van het slagroommengsel.

Neem een vorm (ik gebruikte een taartvorm van IKEA, maar dit kan ook een glazen kom of springvorm zijn) en bekleed deze met huishoudfolie.

Giet het slagroommengsel (zonder de frambozen) in de vorm en strijk het glad.

Giet het frambozenmengsel daarop. Breek de meringues (houd wat achter ter garnering) in stukjes en druk deze voorzichtig in het frambozenijs.

Zet de vorm minimaal 6 uur in de vriezer. Langer mag uiteraard altijd.

Haal de frambozen meringue ijstaart uit de vriezer en garneer hem met frambozen en stukjes meringue.

Wacht een half uurtje voordat je de ijstaart aansnijdt. Dan is hij perfect om gegeten te worden.

meringue ijstaart

frambozen ijstaart

 

 

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100! nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

27 reacties

  • Lisanne
    18 juli 2017 om 23:51

    Ik hou niet van meringue, wat zou daarvoor in de plaats kunnen?

    Beantwoorden
  • Pauline
    19 juli 2017 om 11:11

    Je kunt het weglaten of iets van koekjes of stukje witte chocolade toevoegen voor een crunch.

    Beantwoorden
  • thalia
    26 oktober 2016 om 14:04

    Vanochtend in de vriezer gegooid... ben benieuwd.
    Lekker makkelijk! Het lastigst vond ik nog de meringues te vinden ... waar kopen jullie die? (Zelf maken kan natuurlijk ook, maar maakt het wel meteen een stuk meer werk :-))

    Beantwoorden
  • Pauline
    27 oktober 2016 om 12:24

    Ze zijn met name rond Pasen en Kerstmis overal te koop :) Daaromheen is het soms wat lastig zoeken.

    Beantwoorden
  • Maaike
    23 december 2015 om 22:37

    Ziet er goed uit! Moet er wel of geen suiker door de slagroom?

    Beantwoorden
  • Jamilla
    28 november 2015 om 11:19

    Mijn moeder heeft dit recept gemaakt en het was erg geslaagd.

    Er mist wel een klein puntje in het recept, namelijk dat je de ijstaart er op zijn kop uit de springvorm haalt zodat de frambozenlaag onderop is en de slagroomlaag bovenop. Daardoor is de slagroomlaag eerder gesmolten waardoor de frambozenlaag in is gezakt. Zou fijn zijn voor mensen die dit recept gaan maken om dat te weten.

    Hartstikke bedankt voor het recept, de smaak was zalig!

    Beantwoorden
  • Ma Bella
    12 november 2015 om 17:17

    Ziet er heerlijk uit!

    Beantwoorden
  • Mariette
    26 augustus 2015 om 23:13

    door alcohol te gebruiken (bijvoorbeeld een scheut tia Maria of baileys) wordt het minder hard. En dan met stukjes chocola erdoor is het ook errug lekker (versie van nigella Lawson)!

    Beantwoorden
  • Emma
    25 augustus 2015 om 21:08

    Wauw, ziet er ook prachtig uit met dat roze!

    Beantwoorden
  • Elke
    23 augustus 2015 om 21:07

    Super geslaagd receptje! :-)
    Wel is bij mij het frambozenmengsel in het witte mengsel gezakt waardoor ik niet zoals jou twee mooie laagjes heb. Heb je een idee wat ik mis zou gedaan hebben?

    Beantwoorden
  • Els
    22 augustus 2015 om 22:46

    Wij hebben hem vandaag gemaakt en gegeten, heel geslaagd! Door de frambozen was het beslist niet te zoet, precies goed. Een aanrader!

    Beantwoorden
  • Joyce
    21 augustus 2015 om 19:58

    Ik maak ook altijd ijs met room en gecondenseerde melk, deze ijstaart moet wel erg lekker zijn :-D

    Beantwoorden
  • Judith | myfoodblog.nl
    21 augustus 2015 om 16:56

    Oee, jummie! Wat fijn ook dat het met zo weinig ingrediënten te maken is :)

    Beantwoorden
  • Ellen
    21 augustus 2015 om 16:04

    Wauw wat ziet dit er mooi uit! Ik ben heel benieuwd naar de smaak! :)

    Beantwoorden
  • Nicole
    21 augustus 2015 om 15:57

    Oh lekker zeg :-) Ik zit spontaan te watertanden.

    Beantwoorden
  • simone
    21 augustus 2015 om 13:00

    Hmm dit ziet er overheerlijk uit!

    Beantwoorden
  • Marjolein
    21 augustus 2015 om 12:59

    Dit klinkt wel heel lekker. Ik had gehoopt op yoghurt in de witte laag, zou dat werken? Een deel van de slagroom/melk vervangen door yoghurt? Of zou 't dan te hard worden? Misschien moet ik het maar gewoon eens proberen :-)

    Beantwoorden
  • Pauline
    21 augustus 2015 om 17:19

    Ik vind het een briljant idee om yoghurt te gebruiken. Ik denk dat het heel goed kan :)

    Beantwoorden
  • Godelieve
    21 augustus 2015 om 12:54

    Dat ziet er lekker uit en lijkt me niet moeilijk om te maken.
    Ik ga dit binnenkort eens uitproberen.

    Beantwoorden
  • evelien
    21 augustus 2015 om 12:42

    Mmmmmmmm! Klinkt heerlijk! Gaan de 2 verschillende lagen niet door elkaar als je ze na elkaar in de vorm moet gieten of laat je de eerste laag eerst even bevriezen in de vriezer?

    Beantwoorden
  • Bas
    21 augustus 2015 om 11:15

    Oeh...ziet er lekker uit! Ga denk ik voor een variant met aardbeien ipv frambozen. Maar hoe dan ook lijkt het me erg lekker!

    Beantwoorden
  • Ricky
    21 augustus 2015 om 11:02

    Dat ziet er inderdaad heel erg lekker uit. En een goede combinatie, ijs met meringue. Nog nooit bij stil gestaan! :O

    Beantwoorden
  • daisy
    21 augustus 2015 om 10:37

    Lekker!
    Kan dit ook vanmiddag al gemaakt worden en dan pas morgenavond aangesneden worden?

    Beantwoorden
  • Pauline
    21 augustus 2015 om 17:20

    Jahoor. Je kunt het heel lang in de vriezer bewaren.

    Beantwoorden
  • Margot
    21 augustus 2015 om 09:38

    Dat ziet er wel heel erg goed uit! Zeker beter dan Viennetta! ;-)

    Beantwoorden
  • Linda
    21 augustus 2015 om 08:05

    Prachtig en lekker makkelijk! Daar hou ik van!

    Beantwoorden
  • gerhilde maakt
    21 augustus 2015 om 07:07

    Ziet er heerlijk uit!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen