meringue ijstaart

Frambozen Meringue IJstaart

Yes deze frambozen meringue ijstaart kan je zonder ijsmachine maken! Echt waar, het is heel makkelijk. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig. Klinkt als te mooi om waar te zijn he? Is het niet. Vroeger hield ik niet zo van ijstaart, mijn referentiekader was dan ook Viennetta. Hoewel ik altijd een enorme ijsjunkie ben geweest, was ik daar niet kapot van. “Wil je ijs als toetje?” “Yes please!” De teleurstelling was dan des te groter als er een plak Viennetta werd afgesneden. Misschien zijn ze in de loop der jaren flink verbeterd, maar vroeger vond ik ze echt niet lekker.

Deze frambozen-ijstaart zal je niet teleurstellen. Dat beloof ik je! Hij is lekker fris en zoet tegelijk. De knapperige stukjes meringue maken het helemaal af. Het enige nadeel van deze ijstaart, is dat je even geduld moet hebben met eten. Als hij net uit de vriezer komt, is hij nog te hard om aan te snijden. Echt je krijgt  dat mes er niet doorheen.  Ik heb het geprobeerd, zonder succes. Maar met een half uurtje geduld, heb je een heerlijke zoete en vooral romige ijstaart. Ik heb hem nu gemaakt in een bakvorm van de IKEA, maar je kunt ook een springvorm of glazen schaal gebruiken.  Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.

meringue ijstaart

Ingrediënten voor 8 personen
0,5 ltr slagroom
1 blikje gecondenseerde melk (400 gr)
250 gr frambozen (eventueel uit de diepvries)
8 kleine meringues

Zo maak je het
Klop de slagroom met de gecondenseerde melk lobbig. Het moet lekker luchtig worden.

Giet de helft van het mengsel in een andere kom.

Pureer de frambozen glad met een staafmixer. Haal ze eventueel door een zeef. Zo voorkom je dat er pitjes in je ijstaart zitten. Meng de frambozenpuree met de helft van het slagroommengsel.

Neem een vorm (ik gebruikte een taartvorm van IKEA, maar dit kan ook een glazen kom of springvorm zijn) en bekleed deze met huishoudfolie.

Giet het slagroommengsel (zonder de frambozen) in de vorm en strijk het glad.

Giet het frambozenmengsel daarop. Breek de meringues (houd wat achter ter garnering) in stukjes en druk deze voorzichtig in het frambozenijs.

Zet de vorm minimaal 6 uur in de vriezer. Langer mag uiteraard altijd.

Haal de frambozen meringue ijstaart uit de vriezer en garneer hem met frambozen en stukjes meringue.

Wacht een half uurtje voordat je de ijstaart aansnijdt. Dan is hij perfect om gegeten te worden.

meringue ijstaart

frambozen ijstaart

 

 

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100! nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Video: Unboxing FoodWeLove Box + Win
Hotspot: Café Colette Haarlem
Bewaar
25 Comments
  • thalia

    26 oktober 2016 at 14:04 Beantwoorden

    Vanochtend in de vriezer gegooid… ben benieuwd. \r\nLekker makkelijk! Het lastigst vond ik nog de meringues te vinden … waar kopen jullie die? (Zelf maken kan natuurlijk ook, maar maakt het wel meteen een stuk meer werk :-))

    • Pauline

      27 oktober 2016 at 12:24 Beantwoorden

      Ze zijn met name rond Pasen en Kerstmis overal te koop 🙂 Daaromheen is het soms wat lastig zoeken.

  • Maaike

    23 december 2015 at 22:37 Beantwoorden

    Ziet er goed uit! Moet er wel of geen suiker door de slagroom?

  • Jamilla

    28 november 2015 at 11:19 Beantwoorden

    Mijn moeder heeft dit recept gemaakt en het was erg geslaagd.\r\n\r\nEr mist wel een klein puntje in het recept, namelijk dat je de ijstaart er op zijn kop uit de springvorm haalt zodat de frambozenlaag onderop is en de slagroomlaag bovenop. Daardoor is de slagroomlaag eerder gesmolten waardoor de frambozenlaag in is gezakt. Zou fijn zijn voor mensen die dit recept gaan maken om dat te weten.\r\n\r\nHartstikke bedankt voor het recept, de smaak was zalig!

  • Ma Bella

    12 november 2015 at 17:17 Beantwoorden

    Ziet er heerlijk uit!

  • Mariette

    26 augustus 2015 at 23:13 Beantwoorden

    door alcohol te gebruiken (bijvoorbeeld een scheut tia Maria of baileys) wordt het minder hard. En dan met stukjes chocola erdoor is het ook errug lekker (versie van nigella Lawson)!

  • Emma

    25 augustus 2015 at 21:08 Beantwoorden

    Wauw, ziet er ook prachtig uit met dat roze!

  • Elke

    23 augustus 2015 at 21:07 Beantwoorden

    Super geslaagd receptje! :-)\r\nWel is bij mij het frambozenmengsel in het witte mengsel gezakt waardoor ik niet zoals jou twee mooie laagjes heb. Heb je een idee wat ik mis zou gedaan hebben?

  • Els

    22 augustus 2015 at 22:46 Beantwoorden

    Wij hebben hem vandaag gemaakt en gegeten, heel geslaagd! Door de frambozen was het beslist niet te zoet, precies goed. Een aanrader!

  • Joyce

    21 augustus 2015 at 19:58 Beantwoorden

    Ik maak ook altijd ijs met room en gecondenseerde melk, deze ijstaart moet wel erg lekker zijn 😀

  • Judith | myfoodblog.nl

    21 augustus 2015 at 16:56 Beantwoorden

    Oee, jummie! Wat fijn ook dat het met zo weinig ingrediënten te maken is 🙂

  • Ellen

    21 augustus 2015 at 16:04 Beantwoorden

    Wauw wat ziet dit er mooi uit! Ik ben heel benieuwd naar de smaak! 🙂

  • Nicole

    21 augustus 2015 at 15:57 Beantwoorden

    Oh lekker zeg 🙂 Ik zit spontaan te watertanden.

  • simone

    21 augustus 2015 at 13:00 Beantwoorden

    Hmm dit ziet er overheerlijk uit!

  • Marjolein

    21 augustus 2015 at 12:59 Beantwoorden

    Dit klinkt wel heel lekker. Ik had gehoopt op yoghurt in de witte laag, zou dat werken? Een deel van de slagroom/melk vervangen door yoghurt? Of zou ‘t dan te hard worden? Misschien moet ik het maar gewoon eens proberen 🙂

    • Pauline

      21 augustus 2015 at 17:19 Beantwoorden

      Ik vind het een briljant idee om yoghurt te gebruiken. Ik denk dat het heel goed kan 🙂

  • Godelieve

    21 augustus 2015 at 12:54 Beantwoorden

    Dat ziet er lekker uit en lijkt me niet moeilijk om te maken.\r\nIk ga dit binnenkort eens uitproberen.

  • evelien

    21 augustus 2015 at 12:42 Beantwoorden

    Mmmmmmmm! Klinkt heerlijk! Gaan de 2 verschillende lagen niet door elkaar als je ze na elkaar in de vorm moet gieten of laat je de eerste laag eerst even bevriezen in de vriezer?

  • Bas

    21 augustus 2015 at 11:15 Beantwoorden

    Oeh…ziet er lekker uit! Ga denk ik voor een variant met aardbeien ipv frambozen. Maar hoe dan ook lijkt het me erg lekker!

  • Ricky

    21 augustus 2015 at 11:02 Beantwoorden

    Dat ziet er inderdaad heel erg lekker uit. En een goede combinatie, ijs met meringue. Nog nooit bij stil gestaan! :O

  • daisy

    21 augustus 2015 at 10:37 Beantwoorden

    Lekker! \r\nKan dit ook vanmiddag al gemaakt worden en dan pas morgenavond aangesneden worden?

    • Pauline

      21 augustus 2015 at 17:20 Beantwoorden

      Jahoor. Je kunt het heel lang in de vriezer bewaren.

  • Margot

    21 augustus 2015 at 09:38 Beantwoorden

    Dat ziet er wel heel erg goed uit! Zeker beter dan Viennetta! 😉

  • Linda

    21 augustus 2015 at 08:05 Beantwoorden

    Prachtig en lekker makkelijk! Daar hou ik van!

  • gerhilde maakt

    21 augustus 2015 at 07:07 Beantwoorden

    Ziet er heerlijk uit!

Plaats een reactie