Couscous met Merguez
Ok vooruit ik geef jullie een receptje uit mijn kookboek. Heb jij hem al? Deze couscous met merguez is één van mijn lievelingsrecepten. Maar eigenlijk zijn het stiekem allemaal favorietjes. Couscous is echt het meest makkelijke ingrediënt ever om te bereiden. Tenminste als je het op “zijn Hollands” doet. Als je het op de traditionele wijze doet, ga je de couscous eerst wassen en laat je het vervolgens gaar stomen. Ik kies meestal voor de makkelijke methode, even wellen in gekookt water. En klaar is Kees. Een echt Fast & Freshje dus!
Heb je wel eens merguez geproefd? Dat zijn van die lekkere gekruide worstjes uit de Noord Afrikaanse keuken. Ik koop ze meestal bij de Turk (of Marokkaanse supermarkt). Maar de Appie heeft ze ook. Om de couscous ook een Arabisch tintje te geven, heb ik lekkere abrikozen, granaatappel en verse munt toegevoegd. Op en top zomers! Geniet ervan!
Ingrediënten voor 4 personen
8 st. merguez
200 gr couscous
80 gr gedroogde abrikozen
2 geroosterde paprika’s
Handje pecannoten
Handje munt
Handje peterselie
Sap van een halve citroen
1 granaatappel
Peper en zout
Olijfolie
Zo maak je het
Stop de couscous in een schaal. Giet hier kokend water op, tot 1 cm boven de couscous. Dek de schaal af met een bord en zet het apart.
Bak de merguez in een koekenpan met wat olijfolie goudbruin.
Hak de pecannoten grof en snij de abrikozen in blokjes.
Snij de paprika’s in stukjes en hak de kruiden grof.
Na 10 minuten is de couscous klaar. Roer het los met een vork.
Breng het op smaak met peper en zout en het sap van een halve citroen.
Voeg de paprika, de pecannoten, de abrikozen en de gehakte groene kruiden toe.
Pel de granaatappel en verdeel de pitjes over de couscous. Maak het af met een lekkere drizzle olijfolie.
Serveer de couscous met de merguez.
PS heb je wat couscous over? Neem het dan de volgende dag mee in je lunchtrommel. Ook koud is het superlekker.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in