fbpx
Menu

Fresh & Easy:: Foe Yong Hai

Ik zou nooit Foe yong hai bestellen bij de Chinees. Nu kom ik sowieso nooit bij de Chinees, maar dat terzijde. Maar zelf maken vind ik wel leuk. En ik maak Maurits er heel gelukkig mee. Maurits is namelijk dol op alles waar ei in zit. En in deze Foe yong hai, gaan er maar liefst 6. Dus je begrijpt ik heb weer een goede beurt gemaakt, bij mijn wederhelft.

Ikzelf daarentegen, ben helemaal niet zo gek op ei. Heel af en toe vind ik het wel lekker, maar over het algemeen word ik er niet heel gelukkig van. Ik word wel blij van de zoetzure saus die er overheen gaan. En die kan je ook heel gemakkelijk zelf maken. Zoals de naam zoet-zuur al zegt gaat er iets zoets in (gembersiroop, maar honing kan ook) en iets zuurs, in dit geval azijn. Het komt allemaal niet zo nauw, gewoon goed proeven en erbij gooien wat je zelf lekker vind. Datzelfde geldt eigenlijk voor de omelet, ik heb alle restjes die ik in de koelkast kon vinden erin gedaan. Maar het gaat dus ook heel goed met andere groentes zoals champignons, wortel of courgette. Zolang die eieren er maar in zitten, want anders is het geen Foe Yong Hai meer.

Hebben jullie mijn Valencia updates een beetje gevolgd op Instagram? Aanstaande maandag deel ik mijn foodie adventures met jullie. En ik zal ook nog even de 10 hotspots die je niet mag missen op een rijtje zetten. Want na 2 x Valencia heb ik de kersen op de taart inmiddels wel ontdekt.

foe yong hai

Ingrediënten voor 2 – 3 personen
Omelet
6 eieren
1 teentje knoflook
200 gr bimi
1 rode paprika
3 lente uitjes
Handje taugé
Peper en zout
Olijfolie

Zoetzure saus
1 ui
1 teentje knoflook
1 klein blikje tomatenpuree
1 el sojasaus
1,5 el gembersiroop
2 el witte azijn
Water
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Begin met het maken van de omelet.

Hak de knoflook fijn en fruit deze aan in wat olijfolie.

Was de bimi, de paprika en de lente uitjes en snijd ze in stukjes. Snijd het wel een beetje klein.

Voeg de groente bij de knoflook en bak dit kort mee.

Voeg tenslotte de taugé toe en bak dit ook mee.

Kluts de eieren los met wat peper en zout in een kom en giet dit op de groente.

Bak de omelet nu in 5 tot 8 minuten aan weerszijden goudbruin. Hoe dikker hij is, hoe langer het duurt.

foe yong hai 1

Zoet Zure Saus
Voor de saus hak je de knoflook fijn en snipper je het uitje.

Fruit dit aan in wat olijfolie in een steelpannetje.

Voeg de tomatenpuree toe en bak dit mee. Door verhitting ontzuurt de puree en krijgt hij een zoetere smaak.

Voeg nu de gembersiroop, de sojasaus, de azijn en een scheutje water toe.

Breng het al roerend aan de kook.

Breng de zoetzure saus op smaak met peper en zout.

Is de saus nog te dik, voeg dan wat extra water toe.

Serveer de Foe yong hai met de zoetzure saus en eventueel wat rijst.

foe yong hai foe yong hai

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

28 reacties

  • Pauline
    21 december 2017 om 23:07

    Kan het aan je pan liggen? Of anders iets meer olie gebruiken.

  • Annemarie
    18 december 2017 om 19:06

    Ik heb het een paar keer gemaakt, heerlijk! Maar bij mij blijft het steeds aan de bodem plakken, dus met het omkeren gaat het steeds mis. Hoe kan ik dat voorkomen??

  • Apolonia Brongers
    21 juli 2017 om 18:08

    Heb het gisteren gemaakt was heerlijk , alleen volgende keer halveer ik het .De saus super

  • Kimberley
    5 april 2017 om 14:53

    Zou je de gembersiroop kunnen vervangen? Bv door iets anders zoets met wat verse gember erin?

  • Annika
    4 november 2016 om 16:22

    Nee, het is gewoon witte azijn (de standaard azijn zeg maar).

  • Ilja
    4 november 2016 om 16:02

    Witte azijn = witte wijnazijn?

  • Rebecca
    7 maart 2016 om 18:28

    Vanavond dan eindelijk uitgeprobeerd (deze stond al een tijdje op mijn lijstje). Het was heerlijk! We hebben gesmuld.

  • Didi
    25 oktober 2015 om 21:54

    Als je hem aan 1kant bakt kan je hem op een bord schuiven. En dan bord omflippen boven de pan :)

  • Esther
    29 juli 2015 om 21:33

    Het was super lekker, dank voor de inspiratie!

  • rog
    2 juni 2015 om 09:49

    Laat ik hem eerst maken en opeten voordat ik een reactie stuur.
    Lekker recept, heb nog wat zuiveringszout toegevoegd aan de eieren en afgebakken in de oven (mooi soufflé effect). Punt paprika gebruikt (is iets zoeter) de zoetzure saus half gembersiroop en half honing tot de zelfde verhouding. Heerlijk gegeten. Dank je wel

  • Ilona
    1 juni 2015 om 17:02

    Prachtig! Ga het binnenkort maken. Één issue van mijn kant: hoe flip je zo'n enorm ding? (ik zelf heb al moeite met een pannenkoek netjes omdraaien... )

  • Pauline
    27 mei 2015 om 19:20

    Je kunt allerlei soorten groente gebruiken, het maakt niet zoveel uit wat.

  • Pauline
    27 mei 2015 om 19:19

    haha hoe meer hoe beter :0

  • Pauline
    27 mei 2015 om 19:18

    Jawel dat zou ik wel doen.

  • Karin
    27 mei 2015 om 17:19

    Vandaag ga ik voor dit recept! Bedankt voor alle inspiratie!

  • Merel
    27 mei 2015 om 16:34

    Bimi is een groente die lijkt op broccoli maar een langere stengel heeft. Het is sowieso te koop bij de AH (bakje 200 gram voor 2 euro), maar het kan best zijn dat het elders goedkoper is.

  • Loes
    27 mei 2015 om 15:35

    Wat een fantastisch idee haha, dit ga ik vanavond maken! Hoef je de omelet helemaal niet te flippen?

  • Jeanine van Houten
    27 mei 2015 om 15:13

    Mmm ik ben dol op ei en op foe yong hai, dus dit klinkt als een perfect gerechtje voor mij! Binnenkort maar eens de keuken in duiken.

  • Annemiek
    27 mei 2015 om 14:06

    Ziet er heerlijk uit, maar .....wat is bimi?

  • Corien
    27 mei 2015 om 12:20

    Ik hou wel van ei, lekker, dankjewel! Goed voor vegetariers

  • Kim - FoodStyle
    27 mei 2015 om 11:32

    Oh 6 eieren! Fantastisch! Voor eieren kan je mij ook wakker maken dus deze gaan we zeker maken.

  • Antoinette
    27 mei 2015 om 10:49

    Lijkt me heerlijk,maar heb je een alternatief voor taugé? Doperwten of zo,kan dat ook?

  • Daniëlle
    27 mei 2015 om 10:29

    Ik weet zeker dat mijn vriend hier heel erg blij mee gaat zijn. Ik kan hem gewoon wakker maken voor Chinees eten, haha! ;-)

  • Margot
    27 mei 2015 om 09:29

    Hier ga ik mijn vriend een keer mee verassen!

  • Malou
    27 mei 2015 om 09:26

    Ik hou ook niet zo van ei, maar het ziet er wel heerlijk uit! In combinatie met de zoet-zure saus is het vast heerlijk!

  • Getvices
    27 mei 2015 om 09:06

    Dit recept ziet er erg lekker uit! Mooie foto's ook!

  • Sharon
    27 mei 2015 om 08:44

    Ik zou vanavond foe yong hai maken, dus dit recept komt nu goed van pas:D

  • Kelly caresse
    27 mei 2015 om 06:37

    Mmm dit klinkt heel lekker, ik ben wel dol op gerechten waar ei in zit. Dit klinkt ook wel goed te doen om zelf te maken, mmm

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.