Citroenvis uit de oven
Lekker zomers! Deze citroenvis uit de oven, staat binnen een handomdraai op tafel. Ik heb hem gemaakt met diepvries kabeljauw. Persoonlijk vind ik niks mis met vis uit de vriezer. De verse vis uit de supermarkt is immers ook gewoon ontdooide vis. Ik heb altijd wel een zakje in huis, meestal kabeljauw, maar ook zalm en garnalen. Ik vind dat handig, want op deze manier eet ik veel vaker vis en dat is hartstikke goed voor je. Ik laat het wel altijd even ontdooien voordat ik het gebruik, maar dat hoeft niet perse. Het ontdooien doe ik altijd op zijn chefjes; ik leg de verpakking in een bak met water en dan gaat het ontdooien gelijkmatiger.
Onlangs heb je bij mijn collega foodies kunnen zien dat ze op bezoek waren bij de Panga kwekerijen van Queens. En ik heb op hun blogs kunnen lezen hoe dat er aan toegaat. De vis wordt vrijwel meteen na de vangst ingevroren, dus verser kan bijna niet. Datzelfde geldt voor de kabeljauw. Deze vis komt uit de Noordzee en wordt alleen in het seizoen, duurzaam gevangen. Het assortiment van Queens is vrij uitgebreid, zo hebben ze naast de kabeljauw ook zalm, koolvis, pangs, tilapia en ook schol. En je kunt het gewoon in de supermarkt halen. Fijn! Vis bereiden kan je op zoveel manieren doen, ik heb er al een keer een artikel over geschreven. Je kunt het grillen, bakken in boter, roosteren op de bbq, en pappillote bereiden of zoals ik nu gedaan heb in de oven. Super makkelijk en heel erg lekker!
Ingrediënten voor 4 personen
4 st. Queens kabeljauwfilet
1 citroen
2 el kruidenboter
Handje bieslook
Peper en zeezout
Olijfolie
Zo maak je het
Laat de kabeljauwfilets eerst ontdooien. Doe dit in een bak water of laat ze langzaam in de koelkast ontdooien.
Verwarm de oven voor 0p 180 graden.
Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie en leg de kabeljauwfilets in de schaal.
Breng de vis op smaak met wat peper en zout.
Verdeel de kruidenboter over de kabeljauw.
Hak de bieslook fijn en verdeel dit over de vis.
Snijd de citroen in plakjes en leg deze op de filets.
Bak de citroenvis in ongeveer 15 minuten af in de oven.
Is je vis nog bevroren, tel er dan 5 minuten bij op.
Dit is een gesponsord bericht, lees mijn disclaimer.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in