Menu

Easy Bami Goreng

Vroeger aten wij heel vaak bami goreng, mijn moeder maakte dat met behulp van een zakje bamikruiden. Die zakjes heb je in principe helemaal niet nodig, wel een uitgebreide kruidenstash. Gelukkig heb ik kruiden en specerijen in alle kleuren van de regenboog, of beter gezegd uit alle landen wat.

Het slimme van een uitgebreide kruidenvoorraad is dat je altijd wat lekkers kunt maken. Investeer eenmalig in verschillende specerijen en je hebt er lange tijd plezier van. Ik haal mijn kruiden altijd bij De Turk. Daar hebben ze echt alles en je betaalt een euro voor een bakje. In deze bami goreng heb ik van alles gestopt wat ik in huis had. Om het mijzelf makkelijk te maken, heb ik een zak wokgroenten gebruikt in dit recept. Als je helemaal geen tijd hebt, dan kun je natuurlijk ook kant en klare bamikruiden gebruiken.

Ik heb de bami goreng vegetarisch gehouden, omdat ik er los allerlei vleesgerechten bij serveerde. Wil je in één klap klaar zijn, voeg dan stukjes kip of varkenshaas toe.

Ingrediënten voor 4 personen
500 gr mie
1 zak Oosterse wokgroente (400 gr)
1 ui
2 teentjes knoflook
1 tl sambal
1 el ketjap
1 el bami kruidenmix of (1 tl kurkuma, 0,5 tl komijn, 1 tl laos, 1 tl korianderzaad)
Olijfolie
Zeezout

Zo maak je het
Kook de bami zoals op de verpakking vermeld staat. Spoel de bami na het afgieten gelijk af met koud water en zet het apart.

Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie.

Mocht je kip of varkenshaas willen toevoegen, dan is dit het moment om de blokjes rondom aan te bakken.

Voeg alle specerijen en de sambal bij de uien en bak dit kort mee.

Voeg nu de wokgroentes toe. Je kunt natuurlijk ook losse groentes toevoegen. Kies dan voor 1 prei, 1 rode paprika, 100 gr taugé, 100 gr sperziebonen en een 0,5 witte kool.

Bak de wokgroentes rondom aan.

Voeg nu de gekookte bami toe.

Breng de bami goreng op smaak met een scheutje ketjap en meng het goed doorelkaar.

bami goreng

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

32 reacties

  • Pauline
    20 juni 2019 om 11:09

    Dat ben ik wel met je eens :) Is een beetje te westers he?

  • Gijs van A
    20 juni 2019 om 00:39

    Beiden worden vaak gebruikt, zowel zoete (manis) en zoute (asin) ketjap. Probeer de betere kwaliteit te kopen, beschikbaar in de beter gesorteerde supermarkt en de toko. Mvg, Ohm

  • Gijs van A
    20 juni 2019 om 00:36

    Beste Monica, ik kan u het recept voor een macheroni(saus) geven. groet, Ohm

  • Gijs van A
    20 juni 2019 om 00:34

    Het gerecht is een mooie inspiratie, echter olijfolie hoort niet in een Aziatische klassieker thuis. (Bron: myself en Ken Hom) Met koksgroet, Oom

  • LJ Aarnoutse
    27 januari 2019 om 19:20

    Gebruik je zoete of zoute ketjap?

  • Avéya
    24 december 2018 om 19:53

    Een lekker recept. Bami kun je natuurlijk eindeloos variëren bij het bereiden. Het kruiden mengsel 1 tl kurkuma, 0,5 tl djinten, 1 tl laos, 1 tl korianderzaad zal de bami nog eens extra lekker maken. Zelf gebruik ik altijd Chinese soyasaus zonder msg's dat maakt de bami wat minder zoet.

  • Annika
    26 september 2018 om 15:19

    Ja klopt, ik gebruik gemalen korianderzaad :)

  • Rachel V
    24 september 2018 om 19:27

    Het ziet er heerlijk uit, ik heb wellicht een domme vraag. Korianderzaad zijn toch die kleine bolletjes of gebruik jij gemalen korianderzaad? Dankjewel alvast.

  • Edward Thiele
    5 april 2018 om 17:58

    Heerlijk dit is een blijvertje verse kruiden zelf toegevoegd verse gember geraspt geen sambal maar geraspte rode peper uit de vriezer. kip gemarineerd in ketjap asin, peper en zout kipkruiden.

  • Tineke M
    6 april 2017 om 09:35

    Zeker erg lekker voor een eerste zelfgemaakte bami. Zoals bijna altijd de kruidenhoeveelheid verdriedubbeld, vooral de kurkuma, want dat geeft zo'n leuke kleur ;) Geserveerd met de babi ketjap van deze site, en al met al zeker een combinatie en recept dat ik vaker ga maken. (Ik heb trouwens ook vrolijk in de mie lopen knippen om het goed te kunnen mengen met de groentes.)

  • Irene
    21 maart 2016 om 10:26

    Wat voor kroepoek heb je hierbij gebruikt? Ze zien er zo mooi en lekker uit!

  • monica
    2 november 2015 om 14:41

    wauw dit klinkt geweldig. Ik ga je blog opslaan, kruiden kopen (jaja hier veel pakjes en zakjes helaas) en ga het proberen. Ooit eens macaronisaus zelf gemaakt, en was niet lekker, dus hoop dat het nu wel goed komt.

  • mjbnbatenburg
    14 oktober 2015 om 12:02

    Heerlijk gerecht en altijd verse producten gebruiken en zeker de kruiden. Ik maak het zelf met Marokkaanse kruiden Ras El Hanout en 400 gram varkensfillet voor 4 personen.

  • Femke
    23 september 2015 om 09:43

    Dat heb ik ook! Ik knip de bami in kleinere stukjes. Dat zal vast niet mogen van Indonesiërs, maar het helpt wel met mengen;-)

  • Ingrid
    19 maart 2015 om 20:24

    Kan ik de bami een dag van te voren maken?
    Zo ja, hoe voorkom ik dat de bami gaat plakken?

  • A.C. van der Schot
    12 januari 2015 om 18:53

    Was heerlijk, had geen mie in huis, dus het was een combi van beetje eiermie en japanse sobu. Maar smaak was er niet minder om.

  • Marnolda | marnolda.com
    25 september 2014 om 17:07

    Mmm ziet er heel lekker uit. Ik maak mijn bami ook altijd met losse kruiden, maar heb er nog nooit Laos aan toegevoegd. Ga ik de volgende keer zeker proberen!

  • metmieke
    25 september 2014 om 01:15

    Wat leuk, heb ik gisteren net zelf gemaakt. Ik voeg er ook altijd verse gember aan toe. Lekker en heel gezond!

  • metmieke
    25 september 2014 om 01:15

    Wat leuk, heb ik gisteren net zelf gemaakt. Ik voeg er ook altijd verse gember aan toe. Lekker en heel gezond!

  • Pauline
    24 september 2014 om 19:01

    Oh ik ben benieuwd wat je van mijn versie vindt.

  • Elsbet | La Vie Pure
    24 september 2014 om 17:29

    Ziet er superlekker uit!

  • Caroline
    24 september 2014 om 16:22

    Hahaha wat leuk! Toevallig net over gehad. Zelf maak ik nooit bami en waarom niet? Omdat ik die pakjes en zakjes allemaal simpelweg niet lekker vind. Dus deze komt voor zeker op tafel, hartstikke bedankt!

  • Eilish
    24 september 2014 om 15:16

    Ziet er goed uit!

  • Pauline
    24 september 2014 om 13:39

    Heel eerlijk ik doe gewoon een snufje van dit en een snufje van dat ;)

  • mieke
    24 september 2014 om 12:25

    lekkere bami

  • MySimplySpecial
    24 september 2014 om 10:25

    Lekker! Zeker met kroepoek en sate!

  • Eline
    24 september 2014 om 10:10

    Ik gebruik zelf ook nooit kant en klare kruidenmixen omdat daar vaak allemaal troep in zit die ik niet wil eten. Leuk dus deze kruidenmix!

  • Annie
    24 september 2014 om 09:51

    Wow, de foto is zo mooi! Vraagje, doe je alle kruiden steeds los "afwegen" voor bami of heb je een keer een hele batch bamimix gemaakt? Wat is de beste optie?

  • Adrianne
    24 september 2014 om 09:21

    Lekker! Ik probeer zelf ook weleens bami of nasi goreng te maken met een zelfbedachte specerijenmix, maar krijg het soms niet zo goed op smaak. Ik ga je recept eens proberen!
    Heb je trouwens nog een tip om de bami goed gemixt te krijgen met de groenten en vlees? Ik houd toch vaak een hoopje groenten naast een hoopje mie in de pan en krijg het dan niet lekker gemengd.

  • Susanne - Thefoodiary
    24 september 2014 om 09:10

    Hmmm heerlijk! Mijn moeder doet het vaak wel met een zakje of bomboe maar dat vind ik gewoon té zout. Ik eet het dan zonder maar dat smaakt ook net niet. Ik ga dit recept opslaan en even aan moeders showen haha.

  • Malou
    24 september 2014 om 07:51

    Heerlijk! Ik heb alles in huis, dus dit staat aanstaande zondag op het menu!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.