fbpx
Menu

Babi Pangang

Ik zit een beetje in een Asian Flow geloof ik. Ik heb de hele tijd een craving naar rijstgerechten met vlees, kip en lekkere groente. Er is een tijd geweest dat ik er helemaal niet zo van hield en daardoor is de Aziatische keuken nog vrij nieuw en onbekend voor mij. Meestal probeer ik maar wat uit en vaak komt het dan toch goed, net zoals dit recept voor babi pangang, ofwel varkensvlees in zoetzure saus.

Ik gebruik altijd varkenshaas als ik een gerecht met varkensvlees maak, wil je een meer budgetrecept maken, dan kun je ook gewoon varkenslappen gebruiken. Door de hoeveelheid ingrediënten lijkt het misschien ingewikkeld maar het is echt heel easy. Probeer maar uit!

babi pangang

Ingrediënten voor 4 personen
Vlees
500 gr varkenshaas
2 el ketjap
1 tl verse gember geraspt
1 teen knoflook
3 el olijfolie
Peper en zout

Pangang saus
1 rode paprika
1 ui
2 tenen knoflook
1 blikje tomatenpuree
1 tl verse gember geraspt
1 tl sambal
2 el azijn
1 el ketjap
1 el bruine suiker
250 ml kippenbouillon
1 tl maïzena + 1 el water
Peper en zout

Zo maak je het
Maak eerst de marinade van de olie, de ketjap, de verse gember, een teentje gehakte knoflook en wat peper en zout.

Snij het vlees in repen en laat het minimaal een uurtje (het liefst langer) marineren in de koelkast. Je kunt dit de avond van te voren klaar zetten.

babi pangang

Laat een grillpan goed heet worden. Grill het vlees aan weerszijden goudbruin en gaar en leg het vervolgens apart.

Nu ga je beginnen met de saus. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie.

Snijd de paprika in blokjes en bak deze mee.

Voeg de tomatenpuree toe en bak dit mee. Door verhitting zal de tomatenpuree ontzuren.

Voeg de gember, de bouillon, de ketjap, de sambal, de azijn en de bruine suiker toe en roer er een gladde saus van. Laat dit ongeveer 10 minuten trekken.

Maak een papje van de maïzena en een el water en voeg dit bij de saus. Laat de saus al roerende op een middelhoog vuur indikken. Breng de saus verder op smaak met peper en zout.

Voeg het varkensvlees bij de saus en serveer de babi pangang met rijst of noodles.

babi pangang

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

57 reacties

  • Mevr c
    18 juli 2019 om 11:46

    Kan ik er ook ander vlees voor gebruiken i.p.v. varkensvlees?

    Beantwoorden
  • Annika
    23 juli 2019 om 12:10

    Nee, dat denk ik niet. Babi pangang maak je wel echt met varkensvlees.

    Beantwoorden
  • Marjan darwinkel
    10 april 2019 om 16:39

    Als ik iets wil maken toets ik het recept met jounaam. Altijd lekker! Ook dit. Heerlijk om zonder pakjes te koken. Dus dank je wel!!

    Beantwoorden
  • elskookt
    13 februari 2019 om 22:55

    Vandaag gemaakt, héérlijk recept, echt super makkelijk om te maken ook!

    Beantwoorden
  • Annika
    14 februari 2019 om 15:09

    Goed om te horen!

    Beantwoorden
  • Michaela
    27 augustus 2018 om 13:37

    Hi Pauline, Welke azijn kan ik hiervoor het beste gebruiken? Groetjes, Michaela

    Beantwoorden
  • Claire van der Heijde
    3 november 2017 om 18:49

    Supersupersuperlekker! Driesterrenrecept!

    Beantwoorden
  • Apolonia Brongers
    18 juli 2017 om 16:49

    Ik heb de saus gemaakt, ruikt echt zoals bij de Chinees. Volgende keer iets minder sambal,ik vond het te heet. Groetjes Apolonia

    Beantwoorden
  • Linda Sonneveld
    27 januari 2017 om 13:17

    Hallo Pauline, Welke ketjap gebruik je precies? zout of zoet?

    Beantwoorden
  • Pauline
    30 januari 2017 om 11:36

    Ketjap Manis, zoete dus.

    Beantwoorden
  • Sabrina Dondorp Brandt
    18 januari 2017 om 21:30

    wij zijn gek op babi pangang maar van de chinees krijg ik altijd last van mijn darmen. Deze ga ik zeker proberen.!! Misschien zonder de sambal voor onze 7 jarige dochter.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen