foe yong hai van de chinees

Foe Yong Hai

Foe yong hai heb je vast wel eens gegeten bij de Chinees. Het is echt een Chinese klassieker en wordt vaak gegeten bij bami of nasi. Het is een ei gerecht, met zoetzure saus. Meestal wordt Foe yong hai vegetarisch gemaakt, met veel groenten, maar je kan ook kip of garnalen toevoegen. Zelf Foe yong hai maken is echt heel makkelijk. Maak er bami goreng en babi pangang bij en je hebt een heerlijke Chinese rijsttafel. Ga jij dit recept zelf maken?

ingredient ei
foe yong hai recept
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 8 eieren
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gr witte kool
  • 1 grote wortel
  • 1 rode paprika
  • 3 st. lente ui
  • 50 gr taugé
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zoetzure saus

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 70 gr tomatenpuree (uit blik)
  • 1 el sojasaus
  • 1,5 el gembersiroop
  • 2 el witte wijnazijn
  • 100 ml water
  • Peper en zout
  • Olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Begin met het maken van de omelet. Hak de knoflook fijn en fruit deze aan in wat olijfolie.

  2. Was de witte kool, wortel, de paprika en de lente uitjes en snijd dit in kleine stukjes of reepjes. Voeg de groenten bij de knoflook en bak dit kort mee. Voeg tenslotte de taugé toe en bak dit ook mee.

  3. Kluts de eieren los met wat peper en zout in een kom en giet dit op de groente. Je kan een grote omelet maken, of een paar kleintjes. In dat laatste geval, maak je een klein hoopje van de gewokte groenten en hier giet je wat ei op.

  4. Bak de omelet nu in 5 tot 8 minuten aan weerszijden goudbruin. Hoe dikker hij is, hoe langer het duurt.

  5. Zoet Zure Saus
    Voor de saus hak je de knoflook fijn en snipper je het uitje. Fruit dit aan in wat olijfolie in een steelpannetje. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit mee. Door verhitting ontzuurt de puree en krijgt hij een zoetere smaak. Voeg de gembersiroop, de sojasaus, de azijn en het water toe.

  6. Breng het al roerend aan de kook. Breng de zoetzure saus op smaak met peper en zout. Is de saus nog te dik, voeg dan wat extra water toe.

    Serveer de Foe yong hai met de zoetzure saus en eventueel wat rijst.

foe yong hai van de chinees
zelf foe yong hai maken

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.9 (16 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in