Menu

Perfect Date Food Tips

Bijna Valentijn! Maar wat kook je dan voor je liefste? Je kunt het je bijna niet voorstellen, maar ik wilde nooit eten op een eerste date. Want ik kreeg geen hap door mijn keel. Deels door de zenuwen en deels door de butterflies. Ik ben nooit meer zo slank geweest als toen ik Maurits net leerde kennen. Au! Dat niet eten heb ik later goed gemaakt, dat begrijp je wel.

Het eerste recept dat ik voor Maurits maakte was deze witte lasagne met bechamelsaus. In plaats van spinazie had ik courgette gebruikt, want als je iets niet wilt op een eerste date is iets groens tussen je tanden. Vooral niet bij jezelf. Maar je wilt het ook niet bij de ander zien, afknapper! Dan weet je zeker dat er niet gezoend gaat worden.

griekse salade

Maar wat maak je nou wel op een eerste date. Ik geef je een paar tips!

 • Maak iets lichts. Want als je iets niet wilt, is het wel voedsel dat als een blok op je maag ligt. Met een uitpuilende buik als gevolg. Nee lekker licht is beter zoals een salade of iets met quinoa. Antipasti is ook een aanrader, kan je gezellig van alles pakken, wijntje erbij en lekker kletsen.
 • Geen groene dingen zoals spinazie en boerenkool. Pesto is ook zo’n fijne. Gewoon niet doen! Je weet zelf wel waarom. Niet kissproof!
 • Maak iets wat je gemakkelijk met mes en vork kunt eten. Kipkluifjes, spareribs en broodjes hamburger met extra saus en kaas zijn een No Go! Niets zo oncharmant als een mond besmeurt met derrie.
 • Kool, uien en bonen kun je beter laten staan. Eén uitje in een recept is niet zo’n probleem, maar een uiensoep kan ik je niet aanraden. Je krijgt er onrustige darmen van. Dat wil je niet! En je wilt ook niet dat hij dat heeft. Afknapper nummer 2.
 • Niet experimenteren! Ga vooral niet experimenteren, Maak iets dat je blind kunt maken, zodat je zeker weet dat het niet mislukt. Je weet het, de liefde van de man gaat door de maag. Al denk ik dat het meeste manvolk ook wel blij is met een bezorgpizza, maar dat terzijde.
 • Oesters en chocolade, beide lustopwekkend. Bedenk zelf maar hoe je wilt dat de avond zal eindigen. Het is maar een idee. Wist je dat knoflook ook lustopwekkend is, en als jullie het beide eten, is dit geen enkel probleem.
 • Wees zuinig met alcohol. Want als het puntje bij het paaltje komt, wil je niet laveloos op de bank hangen. Be a lady! Maar beginnen met een Valentijnscocktail is natuurlijk wel iets waar je punten mee scoort.

Ik hoop dat je wat aan mijn tips hebt gehad! Als je zelf nog een leuk idee hebt, laat het dan vooral weten in de comments.

anti pasti

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

8 reacties

 • Aïsha
  14 februari 2015 om 12:42

  Hihi, deze moet ik eigenlijk ook gewoon opvolgen. Want na 13 jaar denk je dat je vrijwaring hebt voor alles waar je eerst rekening mee moest houden. Maar nog steeds vind ik mijn vent zonder spinazie tussen zijn tanden het mooist. Dus waarschijnlijk is dat ook andersom ;)

 • Mirta Porley
  13 februari 2015 om 02:22

  Genial!!.Saludos desde Montevideo-Uruguay

 • Pauline
  12 februari 2015 om 18:17

  Haha hij had honger zeker?

 • Margot
  12 februari 2015 om 10:15

  Leuke tips! Mijn tip? Is je date een fanatieke sporter? Kies dan niet voor een vegetarische maaltijd. Die fout maakte ik een paar jaar geleden en dat vond hij niet zo leuk. (Gelukkig zijn we nog wel samen.)

 • Esmée
  12 februari 2015 om 09:49

  Hihi, handige tips! Ondertussen ben ik al bijna 3,5 jaar samen met mijn vriend, maar probeer ik wel eens een ik-kook-voor-jou-datenight te houden (of hij voor mij), dan zijn deze tips erg handig :) x

 • Emily van Kampen
  12 februari 2015 om 09:01

  Goede en grappige tips! Je wil natuurlijk wel een charmante indruk maken op een eerste date ;)

 • Kelly caresse
  12 februari 2015 om 07:36

  Wat leuk om te lezen, haha 'niet kissproof' inclusief groene stukjes tussen de tanden haha

 • Ellen
  12 februari 2015 om 07:31

  haha, wat een leuke tips! Dat van iets zwaars maken klopt helemaal!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.