valentijns cocktail

Perfect Date Food Tips

Bijna Valentijn! Maar wat kook je dan voor je liefste? Je kunt het je bijna niet voorstellen, maar ik wilde nooit eten op een eerste date. Want ik kreeg geen hap door mijn keel. Deels door de zenuwen en deels door de butterflies. Ik ben nooit meer zo slank geweest als toen ik Maurits net leerde kennen. Au! Dat niet eten heb ik later goed gemaakt, dat begrijp je wel.

Het eerste recept dat ik voor Maurits maakte was deze witte lasagne met bechamelsaus. In plaats van spinazie had ik courgette gebruikt, want als je iets niet wilt op een eerste date is iets groens tussen je tanden. Vooral niet bij jezelf. Maar je wilt het ook niet bij de ander zien, afknapper! Dan weet je zeker dat er niet gezoend gaat worden.

griekse salade

Maar wat maak je nou wel op een eerste date. Ik geef je een paar tips!

  • Maak iets lichts. Want als je iets niet wilt, is het wel voedsel dat als een blok op je maag ligt. Met een uitpuilende buik als gevolg. Nee lekker licht is beter zoals een salade of iets met quinoa. Antipasti is ook een aanrader, kan je gezellig van alles pakken, wijntje erbij en lekker kletsen.
  • Geen groene dingen zoals spinazie en boerenkool. Pesto is ook zo’n fijne. Gewoon niet doen! Je weet zelf wel waarom. Niet kissproof!
  • Maak iets wat je gemakkelijk met mes en vork kunt eten. Kipkluifjes, spareribs en broodjes hamburger met extra saus en kaas zijn een No Go! Niets zo oncharmant als een mond besmeurt met derrie.
  • Kool, uien en bonen kun je beter laten staan. Eén uitje in een recept is niet zo’n probleem, maar een uiensoep kan ik je niet aanraden. Je krijgt er onrustige darmen van. Dat wil je niet! En je wilt ook niet dat hij dat heeft. Afknapper nummer 2.
  • Niet experimenteren! Ga vooral niet experimenteren, Maak iets dat je blind kunt maken, zodat je zeker weet dat het niet mislukt. Je weet het, de liefde van de man gaat door de maag. Al denk ik dat het meeste manvolk ook wel blij is met een bezorgpizza, maar dat terzijde.
  • Oesters en chocolade, beide lustopwekkend. Bedenk zelf maar hoe je wilt dat de avond zal eindigen. Het is maar een idee. Wist je dat knoflook ook lustopwekkend is, en als jullie het beide eten, is dit geen enkel probleem.
  • Wees zuinig met alcohol. Want als het puntje bij het paaltje komt, wil je niet laveloos op de bank hangen. Be a lady! Maar beginnen met een Valentijnscocktail is natuurlijk wel iets waar je punten mee scoort.

Ik hoop dat je wat aan mijn tips hebt gehad! Als je zelf nog een leuk idee hebt, laat het dan vooral weten in de comments.

anti pasti

 

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in