Menu

Video Kooktip: Blind bakken

Vandaag heb ik weer een nieuwe video voor jullie. Ik laat je zien wat blind bakken is. Blind bakken is het bakken van een taartbodem zonder vulling. Je kent ze vast wel, van die taartbodems die je zelf kunt vullen. Ik deed dat vroeger altijd met kersenvlaai vulling en slagroom, mmm. Ook lekker voor je Valentijn!

In mijn nieuwe boek staat ook een recept waar je een taartbodem voor nodig hebt. In deze video leg ik je uit hoe je dat doet. Ik heb nu gebruik gemaakt van bakbonen van keramiek. Maar Je kunt ook net zo goed rijst, kikkererwten of gedroogde bonen gebruiken. Zolang het maar stevig genoeg is.

Waar ik de bodem voor gebruikt heb, is nog even geheim. Maar dat zul je straks gaan zien als mijn nieuwe boek uit is. Heb je meteen zin om aan de slag te gaan? Vul de bodem dan met banketbakkersroom en fruit. Yum!

Klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal.

Recept voor 1 taartbodem van 25 cm
250 gr bloem
150 gr roomboter
1 ei
50 gr witte basterdsuiker
Snuf zout

Zo maak je het
Begin met het deeg. Doe de bloem, het ei, de suiker en een snuf zout in de kom van je keukenmachine. Voeg de koude boter in blokjes toe en kneed er een soepel deeg van. Is het deeg nog te kruimelig voeg dan een el ijskoud water toe.

Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het een half uurtje rusten in de koelkast.

Vet een taartvorm (23 cm) in met wat boter. Rol het deeg uit en bekleed de vorm met het deeg. Of doe het zoals bovenstaande methode.

Prik met een vork gaatjes op de bodem.

Je gaat de bodem blind bakken. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de vorm met bakpapier en vul deze met (bak)bonen. Bak de bodem in ongeveer 30 – 35 minuten goudbruin. V

erwijder 10 minuten voor het einde de vulling zodat de taart mooi bruin wordt.

Laat de bodem afkoelen en vul hem met wat je lekker vindt.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

12 reacties

 • Pauline
  16 januari 2017 om 15:43

  Ja dat kan heel goed. Je kan ze alleen niet meer opeten :)

 • Lee-Ann ten Pas
  16 januari 2017 om 12:39

  Kun je de bakbonen, rijsr of de andere dingen ook herbruiken om blind te bakken?

 • Natascha Hoek
  17 oktober 2016 om 16:23

  Heb gisteren kleine taartjes op deze manier gemaakt, was nog meer werk als een grote vorm. Vindt het juist leuk werk om te doen, En als het resultaat dan ook nog eens is dat ze heel goed gelukt zijn ben ik blij dat ik ze eerst blind bak. Maarja ieder zijn meug toch?

 • Nicole
  11 augustus 2015 om 11:30

  Oke, dank voor je snelle antwoord!

 • Pauline
  11 augustus 2015 om 11:02

  De bodem blijft wel zo'n 3 dagen goed. Ik zou hem in een taartdoos vervoeren. Of anders in een plastic zak.

 • Nicole
  11 augustus 2015 om 09:17

  Hai Pauline,

  Hoever van te voren zou ik deze bodem kunnen maken? En hoe kan ik de bodem het beste bewaren. Het plan is om de bodem mee te nemen en op locatie te vullen, echter duurt de reis een 1 1/2 dag.

  Groetjes Nicole

 • Pauline
  21 februari 2015 om 11:34

  Hi Sigrid, je kunt dit receptje gebruiken http://uitpaulineskeuken.nl/2012/06/peer-en-chocolade-taart.html

 • Pauline
  21 februari 2015 om 11:34

  Haha stiekem doe ik dat zelf ook heel vaak niet ;)

 • Margot
  21 februari 2015 om 10:32

  Handig! Ik ben wel heel benieuwd naar het complete recept!

 • nathalie
  21 februari 2015 om 10:17

  Vind ik ook! mij teveel werk en onnodig vind ik.

 • Ellen
  21 februari 2015 om 09:47

  Ik weet dat het een beter resultaat geeft, maar ik vind het dikwijls net een stapje te veel om hem eerst blind te bakken. Is it just me? :)

 • Sigrid
  21 februari 2015 om 08:14

  Hoi Pauline,
  Die bodem ziet er heerlijk uit. Ik weet dat je de vulling in je nieuwe kookboek zal beschrijven, maar kun je het recept voor de bodem wel al delen?
  Groetjes,
  Sigrid

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.