Menu

Spannende Valentijns cocktail

Eén keer heb ik een bos rozen gekregen, waarvan ik de afzender niet wist. Mij kennende, mijn bijnaam is mevrouw speuring, had ik vrij snel de gulle gever getraceerd. En dat was helaas niet mijn destijdse crush waarvan ik stiekem hoopte dat het afkomstig was.  Valentijnsdag, het is bijna zover. En hoewel ik hier zelf vrij weinig mee doe, vind ik het toch leuk een om een valentijns cocktail met jullie te delen. Een hele spannende zelfs..

De basis is een gin tonic. Ik heb gekozen voor Hendrick’s Gin want deze bevat al een hint van rozen. Daaraan heb ik een drupje rozenwater toegevoegd en dat geeft een heel bijzonder en een tikkeltje mysterieus smaakje aan de cocktail. Een smaak die moeilijk te omschrijven valt. En dat maakt het zo spannend. Wees alleen niet te royaal met de rozenwater, want dan lijkt het of je een fles eau de parfum naar binnenwerkt. Geen mens die daar blij van wordt. En zeker je geliefde niet! Om hem wat zoeter te maken voegde ik frambozensiroop toe en gebruikte ik mijn lievelings vlierbloesem tonic van Fevertree. Die kun je o.a. bij Gall en Gall kopen.

Mijn fijnproever heeft hem in ieder geval goedgekeurd. En je weet het he, de liefde van de man gaat door de maag. Ik ben niet voor niets al bijna 8 jaar samen met Maurits.

valentijns cocktail

Ingrediënten voor 2 cocktails
2 x 30 ml Hendrick’s Gin
2 x 100 ml tonic (Fevertree elderflower is mijn favo)
2 drupjes rozenwater
Frambozensiroop
6 bevroren framboosjes
IJsklontjes

Zo maak je het
Neem 2 glazen. Schenk in ieder glas een scheutje frambozensiroop. Dit geeft ook een mooi roze kleurtje aan de gin tonic.

Giet daarop de gin en een drupje rozenwater. Wees zuinig met de rozenwater, een drupje is echt voldoende.

Vul het glas aan met de vlierbloesemtonic.

Stop er wat bevroren framboosjes en ijsklontjes in en je cocktail is klaar om gedronken te worden.

Steek er tot slot nog een gezellig rietje in.

Met liefde gemaakt…

valentijns cocktail 2

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

8 reacties

 • Anna-Karina
  8 februari 2015 om 10:36

  Super! Dank voor je reactie Pauline, die ga ik vandaag gauw scoren ;-)

 • Pauline
  6 februari 2015 om 15:40

  Haha ;) Die rietjes heb ik bij superfoodkitchen.nl gekocht, maar zijn o.a. ook wel bij de Hema verkrijgbaar.

 • Margot
  6 februari 2015 om 11:48

  Wat een mooi drankje!

 • Debbie
  6 februari 2015 om 09:58

  Lekker zeg! Ik ga deze zeker proberen en niet alleen voor Valentijnsdag :)

 • Anna-Karina
  6 februari 2015 om 09:27

  Goedemorgen mevrouw Speuring ;-)
  Ik ga dit drankje voorbij laten gaan, maar die rietjes kan ik mijn ogen niet vanaf houden, mag ik vragen waar je ze gekocht hebt?
  AK

 • Ellen
  6 februari 2015 om 08:27

  Jum, ik hou van Gin Tonic. Een roze versie is ook altijd goed ;)

 • Rosanne
  6 februari 2015 om 07:37

  Haha, wat een leuk idee. Ga 'm onthouden!

 • Kelly caresse
  6 februari 2015 om 07:12

  Mmm dat ziet er lekker en feestelijk uit! Leuk die framboosjes ik het glas!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.