Kaasfondue in brood

Kaasfondue in brood was altijd mijn favo hap bij café Boven Jan in Groningen. In mijn studententijd ging ik wel 4 keer per week uit eten. Niet altijd fancy hoor. Soms een simpele salade bij “Springs”, een daghap bij “De Eerste kamer” en als ik iets meer geld over had ging ik naar het “Zwarte Schaap of Boven Jan”. En bij die laatste nam ik steevast de kaasfondue in brood. Mmmmm.

Het staat alleen al heel erg leuk. Ik bedoel, de presentatie is awesome, al zeg ik het zelf. Het is ook super lekker. Je begint met het dopen van de groentjes in de warme gesmolten kaas. Als je dat dan helemaal leeggegeten hebt, blijft er nog een lekkere broodkorst over die doordrenkt is van de kaas. Het ultieme genot voor zo’n cheese-addict als ik. Ik maakte dit receptje al een hele tijd geleden en ik moet eerlijk bekennen dat ik er, nu ik dit zo schrijf, weer enorm veel zin in krijg. Snel maar weer maken dus

kaasfondue in brood

Ingrediënten voor 2 personen
200 gr geraste belegen kaas
200 gr geraspte Gruyère of Emmentaler
350 ml droge witte wijn
1 teen knoflook
1 tl maïzena + 1 el water

En verder
2 grote harde ronde broodjes
Stukjes komkommer
Cherry Tomaatjes
Reepjes paprika
Mini worteltjes

Zo maak je het
Wrijf je fonduepan (of steelpan) in met de knoflook.

Schenk de wijn in de pan en breng het aan de kook.

Voeg nu beetje bij beetje de geraspte kaas toe. Blijf roeren met een pollepel totdat alle kaas gesmolten is.

Maak een papje van de maïzena en een el water. Meng dit met een garde door de kaasfondue. Goed roeren want anders krijg je klontjes. De kaasfondue is klaar als hij wat dikker is geworden.

kaasfondue in brood

Snij het kapje van de broodjes en hol ze uit. Dit gooi je uiteraard niet weg, die stukjes kun je heel goed in de kaas dippen.

Giet de kaasfondue in de broodjes. Serveer de broodjes met wat stukjes komkommer, paprika, wortel en cherrytomaatjes.

Garneer eventueel met een plukje peterselie.

Mmm dat wordt smullen.

kaasfondue in brood

Video: Havermoutpap met pindakaas
Hotspot: Meneer Frans Haarlem
Bewaar
43 Comments
  • Hester

    9 maart 2017 at 21:45 Beantwoorden

    Was heeeeerlijk, ook de kinderen hebben zitten smullen!
    Ik had in eerste instantie een beetje wijn met veel melk gedaan ivm met de kinderen, maar al snel begon de melk te schiften😣 Toen overnieuw begonnen met 100 ml wijn verhitten, kaas er in delen erbij en daarna warme melk in delen toevoegen. Toen ging het goed.

Plaats een reactie