
Kaasfondue in brood
Kaasfondue in brood is niet alleen lekker, het staat ook heel gezellig. Je kan dit prima serveren tijdens een etentje, maar is ook leuk als borrelhap. Eerst dip je de groentes in de warme kaasfondue. Als je dat dan helemaal leeggegeten hebt, blijft er nog een lekkere broodkorst over die doordrenkt is van de kaas. Ultiem geluk voor cheese lovers. Liever een pannetje fondue? Kijk hier dan eens.


Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 2 grote harde bolletjes
- 200 gr geraspte belegen kaas
- 200 gr geraspte Gruyère
- 350 ml droge witte wijn
- 1 teentje knoflook
- 1 tl maizena (+ el water)
Om te dippen
- Plakjes komkommer
- Reepjes rode paprika
- Cherrytomaten
- Mini worteltjes
Zo maak je het
Wrijf je fonduepan (of steelpan) in met de knoflook. Schenk de wijn in de pan en breng het aan de kook. Voeg nu beetje bij beetje de geraspte kaas toe. Blijf roeren met een pollepel totdat alle kaas gesmolten is.
Maak een papje van de maïzena en een el water. Meng dit met een garde door de kaasfondue. Goed roeren want anders krijg je klontjes. De kaasfondue is klaar als hij wat dikker is geworden.
Snij het kapje van de broodjes en hol ze uit. Dit gooi je uiteraard niet weg, die stukjes kun je heel goed in de kaas dippen. Giet de kaasfondue in de broodjes.
Serveer de kaasfondue in brood met wat stukjes komkommer, paprika, wortel en cherrytomaatjes.
Garneer eventueel met een plukje peterselie.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan