Kaasfondue in brood

Kaasfondue in brood

Kaasfondue in brood  is niet alleen lekker, het staat ook heel gezellig. Je kan dit prima serveren tijdens een etentje, maar is ook leuk als borrelhap. Eerst dip je de groentes in de warme kaasfondue. Als je dat dan helemaal leeggegeten hebt, blijft er nog een lekkere broodkorst over die doordrenkt is van de kaas. Ultiem geluk voor cheese lovers. Liever een pannetje fondue? Kijk hier dan eens.

Kaasfondue in brood

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 grote harde bolletjes
  • 200 gr geraspte belegen kaas
  • 200 gr geraspte Gruyère
  • 350 ml droge witte wijn
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl maizena (+ el water)

Om te dippen

  • Plakjes komkommer
  • Reepjes rode paprika
  • Cherrytomaten
  • Mini worteltjes

Zo maak je het

  1. Wrijf je fonduepan (of steelpan) in met de knoflook. Schenk de wijn in de pan en breng het aan de kook. Voeg nu beetje bij beetje de geraspte kaas toe. Blijf roeren met een pollepel totdat alle kaas gesmolten is.

  2. Maak een papje van de maïzena en een el water. Meng dit met een garde door de kaasfondue. Goed roeren want anders krijg je klontjes. De kaasfondue is klaar als hij wat dikker is geworden.

  3. Snij het kapje van de broodjes en hol ze uit. Dit gooi je uiteraard niet weg, die stukjes kun je heel goed in de kaas dippen. Giet de kaasfondue in de broodjes.

  4. Serveer de kaasfondue in brood met wat stukjes komkommer, paprika, wortel en cherrytomaatjes.

    Garneer eventueel met een plukje peterselie.

Kaasfondue in brood

Tags

Eenpansgerechten Makkelijke recepten Snelle recepten Brood en deeg Notenvrije recepten Verjaardag Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Borrelhapjes Hoofdgerecht

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (24 stemmen)

27 februari 2015


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in