Kaasfondue in brood
Kaasfondue in brood is niet alleen lekker, het staat ook heel gezellig. Je kan dit prima serveren tijdens een etentje, maar is ook leuk als borrelhap. Eerst dip je de groentes in de warme kaasfondue. Als je dat dan helemaal leeggegeten hebt, blijft er nog een lekkere broodkorst over die doordrenkt is van de kaas. Ultiem geluk voor cheese lovers. Liever een pannetje fondue? Kijk hier dan eens.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 grote harde bolletjes
- 200 gr geraspte belegen kaas
- 200 gr geraspte Gruyère
- 350 ml droge witte wijn
- 1 teentje knoflook
- 1 tl maizena (+ el water)
Om te dippen
- Plakjes komkommer
- Reepjes rode paprika
- Cherrytomaten
- Mini worteltjes
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Wrijf je fonduepan (of steelpan) in met de knoflook. Schenk de wijn in de pan en breng het aan de kook. Voeg nu beetje bij beetje de geraspte kaas toe. Blijf roeren met een pollepel totdat alle kaas gesmolten is.
Maak een papje van de maïzena en een el water. Meng dit met een garde door de kaasfondue. Goed roeren want anders krijg je klontjes. De kaasfondue is klaar als hij wat dikker is geworden.
Snij het kapje van de broodjes en hol ze uit. Dit gooi je uiteraard niet weg, die stukjes kun je heel goed in de kaas dippen. Giet de kaasfondue in de broodjes.
Serveer de kaasfondue in brood met wat stukjes komkommer, paprika, wortel en cherrytomaatjes.
Garneer eventueel met een plukje peterselie.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in