fbpx
Menu

Roseval aardappeltjes uit de oven

Ik eet niet zo vaak aardappeltjes, maar als ik ze eet dan het liefst roseval aardappeltjes uit de oven. Dat is lekker! Doe maar duur, denk je nu vast. Ach dat valt reuze mee hoor. Voor €2,50 heb je al een kilo. Het klinkt chiquer dan het is, het zijn gewoon vastkokende aardappeltjes in een rode schil. Onlangs nam ik een zakje mee van de Markthal.

Deze aardappeltjes doen het perfect in de oven. Even wassen, snijden en op een bakplaat gooien. Wat kruiden erover en klaar ben je. Best wel easy dus. Ze hebben een hele specifieke smaak, iets zoetigs haast. Je moet het zelf maar eens proberen.

roseval aardappels uit de oven

Ingrediënten voor 4 personen
600 gr roseval aardappeltjes
2 teentjes knoflook
Takjes Rozemarijn
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Was de aardappeltjes en verwijder eventuele oneffenheden. Dep ze droog met een keukenpapiertje en snij de aardappeltjes in partjes.

roseval aardappeltjes

Verdeel de partjes over een bakplaat bekleed met papier.

Plet 2 knoflooktenen met de platte kant van je mes en leg deze tussen de aardappeltjes. Verdeel wat rozemarijn tussen de aardappels en drizzle er wat olijfolie overheen.

Even afmaken met wat peper en zout.

roseval aardappels uit de oven

Bak de roseval aardappeltjes in 30 – 35 minuten goudbruin in de oven.

roseval aardappels uit de oven

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

12 reacties

  • Everdien
    6 november 2016 om 16:14

    Op hoeveel graden doe jij ze en hoelang moeten ze in de oven ?

    Beantwoorden
  • Annika
    7 november 2016 om 08:55

    Dat staat in het recept ;)

    Beantwoorden
  • Ine
    26 maart 2015 om 15:55

    ik ga zaterdag je kerstmenu maken, ziet er lekker uit. kip met de rosevalletjes. In plaats van een Nigella recept!!!

    Beantwoorden
  • Roos
    29 januari 2015 om 18:37

    Was heel lekker! Heb de aardappeltjes zelf iets langer in de oven gedaan en wat extra olijfolie zodat ze lekker knapperig waren.

    Beantwoorden
  • Annemieke
    2 december 2014 om 10:58

    Heerlijk zeg!
    Ik heb laatst zo'n pakketje bij de lidl gehaald. Dit zit in het deluxe assortiment. Maar dit wil ik voor de kerst bewaren.
    Ik heb het ingevroren, is dit een probleem? Mijn vriend zij namelijk: Je kunt dat toch niet invriezen??

    Hopelijk kun jij mij het verlossende antwoord geven?

    Beantwoorden
  • Ger
    11 november 2014 om 20:47

    Oh heerlijk, binnenkort maar eens maken als vervanger van frietjes.

    Beantwoorden
  • Emily van Kampen
    11 november 2014 om 14:36

    Simpel, maar altijd een hit dit soort aardappelen uit de oven!

    Beantwoorden
  • Margot
    11 november 2014 om 11:05

    Lekker inderdaad met zout en rozemarijn!

    Beantwoorden
  • Melissa
    11 november 2014 om 08:50

    Ze zijn inderdaad heerlijk. Ook eet ik graag zoete aardappelen uit de over.
    Welke zijn gezonder denk jij ?

    Beantwoorden
  • Rian
    11 november 2014 om 08:49

    Lekkerder dan patat!

    Beantwoorden
  • Linda Delichef
    11 november 2014 om 08:02

    Hmm, ik ben gek op de smaak van roseval aardappeltjes, maar ik heb het al heel lang niet meer op. Vroeger nam ik ze mee bij de groenteboer waar ik werkte, maar die bestaat niet meer en mijn supermarkt heeft ze niet helaas. Maar weer eens op zoek, want nu heb ik er wel weer zin in!

    Beantwoorden
  • Malou
    11 november 2014 om 07:20

    Nou dat is toevallig. Net met vriendlief besproken dat we dat vanavond eten!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen