Satésaus maken

Satésaus maken

Zelf satésaus maken? Dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Je kunt namelijk gemakkelijk satésaus maken van pindakaas. Met een paar ingrediënten erbij heb je binnen een mum van tijd een lekkere pindasaus op tafel staan. Wij zijn er gek op. Lekker voor bij saté, nasi, bami of friet. Dat wordt smullen!

 

Je kunt het water eventueel ook vervangen door melk!

Pauline

Satésaus maken
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor één flinke pot vol

  • 200 gr pindakaas
  • 300 ml water
  • 1 knoflookteen
  • 2 el ketjap manis
  • 1 tl sambal

Zo maak je het

  1. Meng om de satésaus te maken de pindakaas met het water en breng aan de kook.

  2. Pers de knoflookteen erboven uit en voeg de ketjap en sambal toe.

  3. Laat het mengsel al roerende inkoken, totdat het voor jou de gewenste dikte heeft.

  4. Serveer de satésaus meteen of bewaar het in de koelkast.

Satésaus maken

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (133 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Basisrecepten Snelle recepten Indonesische recepten Glutenvrije recepten Lactosevrije recepten Vegan recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Saus, dressing, dips

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in