
Satésaus maken
Zelf satésaus maken? Dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Je kunt namelijk gemakkelijk satésaus maken van pindakaas. Met een paar ingrediënten erbij heb je binnen een mum van tijd een lekkere pindasaus op tafel staan. Wij zijn er gek op. Lekker voor bij saté, nasi, bami of friet. Dat wordt smullen!
Je kunt het water eventueel ook vervangen door melk!


De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor één flinke pot vol
- 200 gr pindakaas
- 300 ml water
- 1 knoflookteen
- 2 el ketjap manis
- 1 tl sambal
Zo maak je het
Meng om de satésaus te maken de pindakaas met het water en breng aan de kook.
Pers de knoflookteen erboven uit en voeg de ketjap en sambal toe.
Laat het mengsel al roerende inkoken, totdat het voor jou de gewenste dikte heeft.
Serveer de satésaus meteen of bewaar het in de koelkast.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan