Satésaus maken

Satésaus maken

Zelf satésaus maken? Dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Je kunt namelijk gemakkelijk satésaus maken van pindakaas. Met een paar ingrediënten erbij heb je binnen een mum van tijd een lekkere pindasaus op tafel staan. Wij zijn er gek op. Lekker voor bij saté, nasi, bami of friet. Dat wordt smullen!

 

Je kunt het water eventueel ook vervangen door melk!

Pauline

Satésaus maken

De lekkerste gourmet recepten

Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.

We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.

ik wil het gratis e-book

Ingrediënten voor één flinke pot vol

  • 200 gr pindakaas
  • 300 ml water
  • 1 knoflookteen
  • 2 el ketjap manis
  • 1 tl sambal

Zo maak je het

  1. Meng om de satésaus te maken de pindakaas met het water en breng aan de kook.

  2. Pers de knoflookteen erboven uit en voeg de ketjap en sambal toe.

  3. Laat het mengsel al roerende inkoken, totdat het voor jou de gewenste dikte heeft.

  4. Serveer de satésaus meteen of bewaar het in de koelkast.

Satésaus maken

Wat vind jij van dit recept?

3.7 (73 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Basisrecepten Snelle recepten Indonesische recepten Glutenvrije recepten Lactosevrije recepten Vegan recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Saus, dressing, dips

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in