Satésaus maken
Zelf satésaus maken? Dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Je kunt namelijk gemakkelijk satésaus maken van pindakaas. Met een paar ingrediënten erbij heb je binnen een mum van tijd een lekkere pindasaus op tafel staan. Wij zijn er gek op. Lekker voor bij saté, nasi, bami of friet. Dat wordt smullen!
Je kunt het water eventueel ook vervangen door melk!
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor één flinke pot vol
- 200 gr pindakaas
- 300 ml water
- 1 knoflookteen
- 2 el ketjap manis
- 1 tl sambal
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Meng om de satésaus te maken de pindakaas met het water en breng aan de kook.
Pers de knoflookteen erboven uit en voeg de ketjap en sambal toe.
Laat het mengsel al roerende inkoken, totdat het voor jou de gewenste dikte heeft.
Serveer de satésaus meteen of bewaar het in de koelkast.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.