
Satésaus maken
Zelf satésaus maken? Dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Je kunt namelijk gemakkelijk satésaus maken van pindakaas. Met een paar ingrediënten erbij heb je binnen een mum van tijd een lekkere pindasaus op tafel staan. Wij zijn er gek op. Lekker voor bij saté, nasi, bami of friet. Dat wordt smullen!
Je kunt het water eventueel ook vervangen door melk!


Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor één flinke pot vol
- 200 gr pindakaas
- 300 ml water
- 1 knoflookteen
- 2 el ketjap manis
- 1 tl sambal
Zo maak je het
Meng om de satésaus te maken de pindakaas met het water en breng aan de kook.
Pers de knoflookteen erboven uit en voeg de ketjap en sambal toe.
Laat het mengsel al roerende inkoken, totdat het voor jou de gewenste dikte heeft.
Serveer de satésaus meteen of bewaar het in de koelkast.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan