Menu

Chocolade perentaart met hele peren

Peer en Chocola zijn meant to be! Deze combinatie is hemels.. Al eerder maakte ik peren-chocoladetartelettes maar vandaag heb ik een iets gezonder receptje voor jullie. Ik wilde een perentaart maken met hele peren erin. Van de markthal nam ik kleine peertjes mee, speciaal voor kinderen, maar ook perfect voor in een cake. Op het laatste moment besloot ik er een chocolade versie van te maken en dat was geen domme zet.

Om het nog lekkerder te maken, gebruikte ik amandelmeel. Ook zo’n hemelse combi peer en amandel. Stop daar nog wat chocolade bij en je kunt er prima mee thuiskomen. Ik ben niet bang voor een beetje roomboter, dus gaat er behoorlijk wat in. Je kunt dit eventueel vervangen door 60 ml zonnebloemolie of kokosolie. Maar daar wordt hij wel minder lekker van, dus ik zou het niet doen. Let er wel even op dat je peren rijp zijn. Zijn ze nog keihard, pocheer ze dan even van tevoren.

chocolade perentaart

Ingrediënten voor een taartje van 20 cm
150 gr amandelmeel
40 gr cacao
4 eieren
150 gr gesmolten roomboter
2 tl bakpoeder
4 – 5 el agavesiroop
6 kleine handpeertjes
Snuf zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht)

Meng het amandelmeel met het bakpoeder, een snuf zout en de cacao in een kom.

Klop met een garde één voor één de eitjes door het beslag.

Spatel nu de gesmolten roomboter door het beslag.

Voeg tenslotte de agavesiroop toe. Hoeveelheid is een beetje naar wens. Je kunt dit ook vervangen door maple syrup of honing.

Schil de peertjes, maar laat het steeltje zitten. Verwijder wel even het klokhuis.

Vet een springvorm van 20 cm in met een bakspray.
chocolade perentaart

Verdeel een paar lepels van het beslag over de bodem van de vorm. Zet de peertjes in het beslag.

Verdeel nu de rest van het beslag tussen de peren.

Bak de chocolade-perentaart in zo’n 40 minuten af. De perentaart is klaar als een satéprikker er schoon en droog uitkomt.

Laat de perentaart afkoelen op een taartrooster.

chocolade perentaart

Je kunt de taart een dag of 3 bewaren buiten de koelkast.

 

perentaart met hele peer

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

30 reacties

 • Janne
  12 december 2017 om 13:21

  Lief dat je nog had gereageerd! Ik ga 'm sowieso nog eens proberen, maar dan misschien niet met amandelmeel, want ik vind de combinatie peer-chocola normaal heel lekker en de taart ziet er ook geweldig uit!

 • Pauline
  4 september 2017 om 16:00

  Wat jammer om te horen. Het is idd een wat gezondere versie en dat smaakt toch altijd anders dan de echte taart met boter en suiker.

 • Pauline
  4 september 2017 om 15:59

  Dat komt door de suiker, dan krijg je namelijk meer droge stof, waardoor de structuur anders wordt.

 • Janne
  4 september 2017 om 14:38

  Het recept ziet er geweldig uit op de foto's maar het resultaat smaakte helemaal nergens naar. Het kan zijn dat ik iets fout heb gedaan, maar chocoladetaart met echte chocola en boter mislukt nooit. Dan maar ongezond, dit was vooral zonde van mijn tjid...

 • Janneke
  24 september 2016 om 21:23

  Ik heb de taart vanmiddag gemaakt maar hij was vrij vast toen hij uit de oven kwam.
  Op de foto's ziet hij er een stuk luchtiger uit. de manier van bereiden was ook anders dan ik gewend ben,
  de eieren door het meel kloppen gaat bij de eerste paar vrij zwaar en daarna de boter er doorheen spatelen was ook geen succes. ik heb toch even de mixer erin gezet om het geheel een beetje luchtig te krijgen. ik heb overigens suiker gebruikt want ik had geen agavesiroop in huis. hoeveel gram suiker moet je dan gebruiken? ik heb 100 gram gebruikt maar vond het eigenlijk niet zoet genoeg.
  Ik ga het nog een keer proberen met kleine stukjes pure chocolade er in,

 • Pauline
  30 december 2015 om 20:56

  Jawel dat kan wel. Ik zou ze wel even droog deppen met een keukenpapiertje.

 • Esther
  30 december 2015 om 10:24

  Kan deze taart ook met reeds bereide stoofpeertjes? Of wordt het dan een te soppig geheel?

 • Petronilla
  23 december 2015 om 15:26

  Kan ik ook normale rijpe peren gebruiken (bijv. conferance)? Dat ik die gewoon schil en in vieren snijd?

 • Pauline
  14 november 2014 om 20:26

  Je kunt het even proberen met wat anders. Maar amandelmeel is wel het lekkerste ;)

 • Naomi de Jong
  14 november 2014 om 12:59

  Mmmm...dat ziet er zo lekker en mooi uit zeg! En wat origineel. Kan ik wel een andere soort Glutenvrije meel gebruiken? Peer en chocolade zijn een heerlijke combinatie! Bedankt voor het recept.

  Groetjes, Naomi

 • Ger
  11 november 2014 om 20:59

  Origineel recept! Ik bak elk weekend wel wat lekkers, maar deze combinatie heb ik nooit gegeten. Lijkt me heerlijk! Ziet er ook heel gezellig uit zo met die steeltjes.

 • Pauline
  10 november 2014 om 19:36

  Haha kan ik mij voorstellen

 • Pauline
  10 november 2014 om 19:35

  Ja hoor dat kan ook.

 • Tessa
  10 november 2014 om 17:37

  Kan ik het amandelmeel ook vervangen voor gewoon meel ivm notenallergie?

 • Gerda
  10 november 2014 om 11:03

  Ohwww ja, deze ga ik komend weekend maken. Bak nu iedere week een cake om te kijken welke het beste op onze verjaardagen zijn te serveren........weer eens wat anders dan taart bestellen :) Ik hoor al gejuich :D

 • Pauline
  9 november 2014 om 12:32

  Haha dat is mijn gekke unstoppable brein ;)

 • zonderzooi
  8 november 2014 om 13:42

  Wauw weer zo'n heerlijk recept, hoe bedenk je het toch weer elke keer? Ik krijg hier trek van!

 • Ina
  7 november 2014 om 22:08

  Wat een ontzettend leuk en origineel idee! Dank je wel, Pauline.

 • Pauline
  7 november 2014 om 20:46

  Albert Heijn heeft het. En anders maple syrup, honing, kokosbloesemsuiker of gewoon suiker.

 • Pauline
  7 november 2014 om 20:45

  Oh daar ga je mee scoren ;)

 • Pauline
  7 november 2014 om 20:44

  Jeeej! You're welcome :)

 • Karin | la vie de Karin
  7 november 2014 om 19:08

  Wow wat een bijzondere taart! Deze moet ik ook maar eens maken want hij klinkt heerlijk!

 • Linda Delichef
  7 november 2014 om 13:35

  Hmmm, ik geloof dat ik de combinatie van peer en chocolade nog nooit op heb. Het ziet er wel erg goed uit, ik heb hem gelijk opgeslagen om een keer te proberen!

 • Bibies Boeken
  7 november 2014 om 11:46

  Haha dat had ik ook! Ik dacht: maar dan maak ik er een suikervrij variant van! En wat blijkt: dat was al zo! Thanks Pauline!

 • Eline
  7 november 2014 om 11:10

  Chocolade en peer is idd een goddelijke combi!

 • Jacqueline
  7 november 2014 om 11:07

  Jammie, dat ziet er heerlijk uit. Ik kook een keer in de maand voor vrij gezellige mannen en vrouwen, doel (nieuwe) mensen ontmoeten en gezellig met elkaar eten. Alleen is maar alleen. Dit is een heerlijk nagerecht of erg lekker bij de koffie of thee. Dank Pauline!

 • Elize
  7 november 2014 om 10:20

  Ik zag de titel van de post op bloglovin en dacht "Ooooh dát recept moet ik zien om te bouwen naar glutenvrij!"
  Maar wat een leuke verrassing toen ik zag dat het recept dat al is! Ik ga het zeker eens proberen te maken!

 • Jolanda
  7 november 2014 om 08:22

  Kan ik de agavestroop ook vervangen door iets anders , ik heb die stroop nl nog niet in de winkel gezien.
  Waar kan koop je die ?

  Groetjes

 • MySimplySpecial
  7 november 2014 om 07:54

  Wat ziet dat er grappig uit met die hele peren!

 • Malou
  7 november 2014 om 07:23

  Oh dat ziet er goed uit!! Heerlijk zeg. Heb vorige week nog een tartatin gegeten, naar dan met peer ipv appel. Was ook zo lekker!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.